Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Μαρέβας cool

 




– Πες μου ότι είδες φωτογραφίες από τη φιλοξενία του ζεύγους Πομπέο στην οικία Μητσοτάκη… – Ξέρω πού το πας. Είδα και παραείδα. Και την εμφάνιση της Μαρέβας είδα. 

– Το ’πιασες. Καλέ, τι παντελόνι ήταν αυτό; Τα σαγόνια του καρχαρία σε παντελόνι. – Εχει τύπο, λένε. Κάνει το λεγόμενο «το ανάλαφρο». Το «αλλού». To «χαμένο». Σαν να λέμε, ήρθε και δεν ήρθε ο Πομπέο. Είναι τάση. – Οπως είπε ο δήμαρχος για τον Περίπατο, «βγήκε και δεν βγήκε;» Κάπως έτσι;

– Ε, αυτουνού μας στοίχισε κάτι παραπάνω. Βγήκε και δεν βγήκε, αλλά πληρώθηκε… Cool. 

Γι’ αυτό και ο συγκεκριμένος, cool επανέλαβε: 
«Στόχος το 2021 να ξεκινήσουν τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου».

 Το γουδί το γουδοχέρι. 
Τα προηγούμενα ήταν προκαταρκτικά. 
Στοκάραμε ζαρτινιέρα. 

Τι δεν καταλαβαίνεις; 
Cool. 

Αλλά τώρα μιλάμε για τη φιλοξενία ζεύγους Πομπέο, – Λεωνίδα μου. Μην αλλάζεις θέμα. – Από έγκυρη πηγή έμαθα ότι φώναζε ο Κυριάκος: «Σήκω, Μαρέβα, ήρθε ο Πομπέο». 

«Τελειώνω κάτι που διαβάζω», απάντησε, «κι έρχομαι».  Γι’ αυτό και είχε το γυαλί ανάλαφρα επίσης. Εβαλε και τις σαγιονάρες. «Μήπως να φορέσεις κάτι πιο…» «Με βολεύει. Κι άλλωστε νύχτα είναι. Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το καταλάβουν». – Λατρεύω τις ντεμοντέ φράσεις σου! Πού το θυμήθηκες; «Πολλοί θα το δουν, λίγοι θα το καταλάβουν…» Μ’ έκανες και γέλασα! 

Να δεις που θα πάρουν γραμμή και οι καψοκακομοίρες του «My style rocks» και θα το τερματίσουν το στυλ Μαρέβα. – Πες το ψέματα! Αυτά τα έρμα κορίτσια, να μου το θυμηθείς, θα τα αποχαζέψουν. Τι φαντασιώσεις ξεδιπλώνουν στο πανελλήνιο κάθε μέρα; 

«Υποτίθεται ότι ο φίλος μου θα περάσει να με πάρει με την καινούργια του, μoβ με άσπρες βούλες Φεράρι, γι’ αυτό κι εγώ έβαλα μoβ δόντια και άσπρα φτερά για να ταιριάζω, όταν θα πετάω από χαρά ενώ τρέχουμε». «Εξαιρετική η ιδέα σου! Διακρίνω σπουδαία πρόοδο», θα της πει ο κριτής με τη μύτη μπουγατσομάχαιρο. «Γι’ αυτό θα σου βάλω 1». Γιατί αυτό είναι το cool. 

– Ετσι και η Μαρέβα. «Υποτίθεται έρχεται ο Πομπέο στο σπίτι μας και βγαίνω να τον προϋπαντήσω, αλλά και δεν βγαίνω». Είναι Οk. Είναι cool. – Γέλα, γέλα! Δεν ξέρεις από στυλ, γι’ αυτό γελάς. – Aσε μας μωρέ! Γιατί τότε δεν ντυνόταν και ο Κυριάκος ανάλογα; Σαν τον Σειληνό στο «Η θεία μου η χίπισσα», με κορδέλες γύρω από το κεφάλι; – Γι’ αυτό σου λέω ότι είσαι βλάχος. Δεν σετάρονται τα ζευγάρια, αγόρι μου. Τι το πέρασες; Αδωνις – Ευγενία, που ό,τι χρώμα γραβάτα φοράει ο μεν, τέτοιο χρώμα φόρεμα σετάρει η δε; 

Λες και περπατάνε φρεσκοαρραβωνιασμένοι για τα συχαρίκια στο χωριό; Οχι, αγόρι μου. Αλλωστε καμάρωσα και τον Πομπέο με τη σακούλα στο χέρι… Ισα που προλάβαινε το ΚΤΕΛ. Και τη γυναίκα του από δίπλα, με το μαντίλι στους ώμους για την ψυχρούλα. Δεν αλλάζει ο Αμερικάνος, παιδί μου… Καρα-cool. – Αλήθεια, τι ήταν και εκείνη η σακούλα που κρατούσε ο Πομπέο; Είδες τις φωτογραφίες; Λες να είχαν καμιά αλλαξιά εσώρουχα; – Μπορεί και δυο. 

Γιατί όπως έλεγαν οι παλιές προνοητικές μάνες, «πες ότι χέστηκες, τι θα κάνεις;» Θα είχαν και τα νυχτικά τους και καμιά παντόφλα για άνεση… Cool! Αλλά πάνω πάνω έμοιαζε να έχει κάτι σαν λουλούδια. – Εμαθα ότι έψαχναν μέσα στη νύχτα για κάνα ζαχαροπλαστείο να πάρουν λίγες πάστες, μιας και θα τους φιλοξενούσαν, αλλά η σύζυγος Πομπέο τελικά σκέφτηκε: 

«Δεν κόβουμε λίγα λουλούδια από τους αγρούς; Εχω μάθει ότι η σύζυγος Μητσοτάκη είναι cool και δεν θα το παρεξηγήσει». Και έκοψαν κάτι γαϊδουρολούλουδα και όλα μια χαρά. – Μην παραξενεύεσαι, Λεωνίδα μου, είναι η εποχή μας έτσι. 
Cool. 
Ολα cool. 
Ολοι cool.
 – Κουλαθήκαμε. – Πες το κι έτσι. Η δουλειά μας, όμως, έγινε. 

Γιατί ενώ ο Ερντογάν –ένας τύπος καθόλου cool– τρίζει δόντια, εμείς ενεργούμε cool και μεθοδικά. – Γι’ αυτό και μας βάζω 1! Παρεμπιπτόντως, μήπως έμαθες τι έφαγαν; 
– Οταν πείνασαν παρήγγειλαν κουλόπιτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου