Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση για τη νέα «λίστα Πέτσα»

 
















Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να θέσει σε κίνηση μια… καινούργια λίστα Πέτσα με χρήματα προς τα ΜΜΕ μέσω διαφημιστικής καμπάνιας και η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε ήδη οργισμένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τον πρωθυπουργό να μην «επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα», κατηγορώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να δώσει χρήματα αδιαφανώς στα ΜΜΕ τη στιγμή που δεν έχει δώσει χρήματα για την Υγεία, την Παιδεία και τις δημόσιες συγκοινωνίες εν μέσω πανδημίας.

τιΕισαγωγή

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη εν μέσω πανδημίας:

  • Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις εκπαιδευτικών, τεστ και λιγότερους μαθητές ανά τάξη. 
     
  • Δεν έδωσε λεφτά για προσλήψεις υγειονομικών και αύξηση των ΜΕΘ, με αποτέλεσμα εν μέσω δραματικής αύξησης κρουσμάτων στο δεύτερο κύμα το ΕΣΥ να βρίσκεται αντιμέτωπο με κατάρρευση.
  •  
  • Δεν έδωσε λεφτά για αύξηση των δρομολογίων στις δημόσιες συγκοινωνίες με αποτέλεσμα τις τριτοκοσμικές εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ, που αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Αλλά ετοιμάζεται να δώσει πάλι λεφτά αδιαφανώς σε ΜΜΕ για να τα εκβιάσει με την κρατική χρηματοδότηση με πρόσχημα την πανδημία και την ενημέρωση των πολιτών, ώστε να πιέζει για να παρουσιάζουν την εικόνα που την βολεύει.
 
Όσο η πολιτική της κυβέρνησης διαλύει την κοινωνία και την οικονομία, τόσο θα καταφεύγει σε πρακτικές που προσβάλλουν κάθε έννοιας δημοκρατίας, λογοδοσίας και διαφάνειας.

Προειδοποιούμε τον κ. Μητσοτάκη: Μη διανοηθεί να επαναλάβει τα αντιδημοκρατικά αίσχη της λίστας Πέτσα, με απευθείας αναθέσεις κατά παράβαση του νόμου, εν κρυπτώ χρηματοδότηση Μέσων, οικονομικό στραγγαλισμό του Τύπου, παντελή απουσία κριτηρίων για εργαζόμενους και αποκλεισμό όσων ασκούν κριτική.

Οποιαδήποτε καμπάνια ενημέρωσης οφείλει να γίνει με βάση την κείμενη νομοθεσία, με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία. Ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ότι λειτουργεί σε Δημοκρατία και δεν είναι ελέω Θεού μονάρχης.

«Ξαναφύτρωσαν τα λεφτόδεντρα της λίστας Πέτσα μπροστά στα κυβερνητικά αδιέξοδα»

Το θέμα θίγουν και σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης ψηφιακής διακυβέρνησης Μ. Κατσής και η αναπληρώτρια τομεάρχης για θέματα ενημέρωσης και επικοινωνίας Α. Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας:

H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ξαναμοιράζει λεφτά στα ΜΜΕ και μάλιστα με τις αποτυχημένες και αδιαφανείς διαδικασίες της «λίστας Πέτσα».  Μπροστά στα αδιέξοδα και τις αποτυχίες της να διαχειριστεί τις πολλαπλές κρίσεις, καταφεύγει ξανά στην εξαγορά πολιτικής στήριξης και επικοινωνιακής κάλυψης από τα ΜΜΕ, προκαλώντας την χειμαζόμενη κοινωνία και οικονομία.

Σε κατεπείγον νομοσχέδιο που ήρθε στη Βουλή χθες τα μεσάνυχτα, φέρνει νέα «λίστα Πέτσα» και δωράκια εκατομμυρίων στα ΜΜΕ, τόσο με απευθείας ενίσχυση αγνώστου ποσού και κριτηρίων, όσο και εμμέσως, με φοροαπαλλαγές στη διαφημιστική αγορά. Με πρόσχημα την ενημερωτική καμπάνια για την πανδημία, ετοιμάζουν δεύτερο καίριο χτύπημα ενάντια στην αδέσμευτη ενημέρωση και εν τέλει στην ίδια τη Δημοκρατία στη χώρα.

Οι κυβερνητικές δικαιολογίες ότι υπάρχει ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την εφαρμογή των μέτρων αλλά και ενίσχυσης των ΜΜΕ ως πληττόμενου κλάδου, δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ακυρώνονται από τις ίδιες τις παλινωδίες της στην διαχείριση της πανδημίας, ενώ αν ήθελαν να ενισχύσουν πράγματι τα ΜΜΕ, θα μπορούσαν να επεκτείνουν  το διαφανή τρόπο που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στα μέτρα ενίσχυσης του περιφερειακού Τύπου, στα πλαίσια μιας συνολικής στρατηγικής για τον κλάδο.  

Αντί να ασχοληθούν με την ουσία των προβλημάτων και να προσλάβουν γιατρούς και εκπαιδευτικούς και να ενισχύσουν τη ρευστότητα πολιτών και επιχειρήσεων που υποφέρουν, επιμένουν στην κατασκευή «εικονικής πραγματικότητας». Οι Υπουργοί της κυβέρνησης μοιράζουν «τηλεοπτικά» εκατομμύρια, που ποτέ δεν φτάνουν στις τσέπες των πολιτών. Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει καθημερινά η ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί να κρυφτεί.

https://www.efsyn.gr/politiki/antipoliteysi/261258_o-syriza-proeidopoiei-tin-kybernisi-gia-ti-nea-lista-petsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου