Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Οι μάσκες της ανευθυνότητας Πέτρος Κατσάκος









Στον Δήμο Αγρινίου -σύμφωνα με καταγγελία του αρμοδίου αντιδημάρχου-, σε συσκευασμένες κούτες που είχαν την ένδειξη 750 μάσκες υπήρχαν μέσα 400 (!). Και στον Δήμο Μεσολογγίου, σε κάποιες κούτες υπήρχαν μάσκες χύμα, δηλαδή για να μοιραστούν μία προς μία. Με μάσκες μιας χρήσης επιχειρούν οι δήμαρχοι να καλύψουν τα τεράστια κενά σε μάσκες από αυτές που η ΚΕΔΕ είχε δεσμευτεί να στείλει για τα σχολεία του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καταγγέλλει το γεγονός ότι με ευθύνη της κυβέρνησης τα μέσα ατομικής προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς στη Ζάκυνθο είναι ανεπαρκή. Συγκεκριμένα, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τριών σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου (3ο Γυμνάσιο, Μουσικό Σχολείο και 1ο Γυμνάσιο) δεν έχουν προμηθευτεί μάσκες πολλαπλών χρήσεων, καθώς ο αριθμός που απεστάλη στη Ζάκυνθο ήταν ανεπαρκής. Και σε αυτή την περίπτωση ο Δήμος Ζακύνθου δεσμεύτηκε πως θα προμηθεύσει τα σχολεία αυτά με μάσκες μίας χρήσης.

Και το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται, πίσω από τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως όλα πήγαν καλά με τις μάσκες στα σχολεία παρότι η ΚΕΔΕ θα προβεί σε επαναληπτικό διαγωνισμό για 600.000 (!) μάσκες από το σύνολο των 2.000.000 της αρχικής πρόβλεψης. Γιατί αν εξαιρέσει κανείς την «αστοχία» με τις μάσκες-τεντόπανα, τις οποίες προφανώς και θα ξαναπληρώσουμε, η κυβέρνηση και η «λίστα Πέτσα» μας διαβεβαιώνουν πως όλα πήγαν περίφημα και κανείς δεν ασχολείται με τα παρατράγουδα που αποκαλύπτονται καθημερινά και αφορούν τις ελλείψεις που καταγράφονται σε σχολεία της επαρχίας.

Ενώπιον των ευθυνών του, που προκύπτουν τόσο από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις όσο και από την ανικανότητά διαχείρισης ενός ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων, βρίσκεται αυτή τη στιγμή το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα κράτος που, σύμφωνα με τις πρώτες ανησυχητικές ενδείξεις, θα στριμωχτεί στη γωνία και θα πρέπει να απολογηθεί για την ελαφρότητα με την οποία οι εκπρόσωποί του αντιμετώπισαν την επιτακτική ανάγκη μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και την έκκληση για τη μαζική διενέργεια τεστ στους εκπαιδευτικούς.

Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν, γιατί δεν μπορεί να έχεις δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα σε σχολείο της Καισαριανής, το πρώτο από την Παρασκευή, το άλλο από τη Δευτέρα, το σχολείο να λειτουργεί μέχρι χθες και οι αρμόδιοι να λένε στους εκπαιδευτικούς «όποιος θέλει, να κάνει το τεστ ιδιωτικά».

https://www.avgi.gr/politiki/366737_oi-maskes-tis-aneythynotitas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου