Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου


 



 Δεν μάθαμε τι στάση κράτησε επ’ αυτού ο υπέρκομψος πρωθυπουργός μας. Το πιθανότερο είναι ότι δεν είπε τίποτε απολύτως, μια και, όπως φάνηκε, στις Βρυξέλλες πήγε ως απλός τουρίστας.
Και από μια άποψη καλά έκανε διότι σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου εγείρονται πλέον και για την Ελλάδα, καθώς η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, που διερευνούσε το σκάνδαλο Novartis, διώκεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.
Χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας απέρριψε το αίτημα της Ε. Τουλουπάκη για ακύρωση της δίωξής της. Το αξιοσημείωτο όμως είναι άλλο: την απόρριψη του αιτήματος ακυρότητας είχε προαναγγείλει προ ημερών από το Twitter ο  Άδωνις Γεωργιάδης.
Δεν πρόκειται πλέον για «απλή αγανάκτηση ενός συκοφαντημένου», όπως είπαν κάποιοι όταν ο  Άδ. Γεωργιάδης είχε πει δημοσίως ότι «η Τουλουπάκη θα πάει φυλακή». Πρόκειται για απροκάλυπτη ανάμειξη στη Δικαιοσύνη. Διότι αποδεικνύεται ότι ο υπουργός βρίσκεται σε επικοινωνία με τους δικαστές, ενημερώνεται για τις εισηγήσεις και γνωρίζει την εξέλιξη της υπόθεσης. Η χαρά μάλιστα δεν τον αφήνει να κρυφτεί.
Είναι προφανές ότι είμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς, καθώς η κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αρχειοθετηθεί η έρευνα για το τεράστιο σκάνδαλο Novartis, είναι απροκάλυπτη.
ΥΓ.: Αλήθεια, εκείνη η λαλίστατη επί ΣΥΡΙΖΑ  Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων πού να βρίσκεται άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου