Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Πλειός: Η λίστα Πέτσα δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα




 
 



 Τον λόγο για τον οποίο χρειάστηκε πληρωμένη καταχώρηση στα ΜΜΕ για την ενημέρωση του λαού σχετικά με τον κορονοϊό, αναρωτήθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Πλειός ο οποίος έθεσε και το ερώτημα σχετικά με το σκεπτικό βάσει του οποίου από την κυβέρνηση δόθηκαν σε μέσα χρήματα που απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχουν πλέον.

Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Πλειός μίλησε για τα δύο ενδεχόμενα, να έγινε πχ αυτό από προχειρότητα ή από σκοπιμότητα και γιατί σε μέσα της ίδια μορφής πχ εφημερίδες δεν δίνει ίση χρηματοδότηση ή έστω ανάλογη της κυκλοφορίας τους.
Η Εφημερίδα των Συντακτών δεν έλαβε ποσά ανάλογα της κυκλοφορίας της ενώ άλλες με μικρότερη έλαβαν πολύ μεγαλύτερα σημείωσε ο κ. Πλειός και οι αποκλείσεις των ποσών δικαιολογούν μόνο το να υπήρχε διαφορετική έκταση προβολής των σποτ (περισσότερος διαφημιστικός χρόνος) από κάθε μέσο κάτι που εν προκειμένω δεν ισχύει.
Τυπικά είναι αδικαιολόγητη ροή δημόσιου χρήματος σε ιδιωτικές επιχειρήσεις εξήγησε ο καθηγητής. Η άνιση μεταχείριση των ΜΜΕ είναι σαφώς παρέμβαση στην οικονομική και κατά προέκταση σε κάθε άλλη ανεξαρτησία των μέσων.
Η άνιση μεταχείριση είναι θεσμικό παράπτωμα, δημιουργεί αίσθηση αδικίας και δίνει λανθασμένο μήνυμα το κρυφό μήνυμα προς τους πολίτες είναι να συμμορφώνεστε και να επιδιώκεται το ρουσφέτι και αυτά τα ερωτήματα που προκύπτουν πρέπει να διερευνηθούν καθώς έχουν να κάνουν με θεμελιώδη ζητήματα του πολιτεύματος.
Αυτό που πρέπει να διαλευκανθεί είναι σε ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς έγιναν οι καταθέσεις, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία περί χρηστής διαχείρισης, καθώς τα ποσά δίνονται σε επιχειρήσεις όχι σε τίτλους, εξήγησε ο καθηγητής.
Αν όλα αυτά ισχύουν και η λίστα αυτή θα γίνει η λίστα της μεροληψίας και αυτό δίνει και ένα μήνυμα εθελοδουλίας στους νέους να είναι με τον ισχυρό ώστε κάτι να λάβουν εξήγησε ο κ. Πλειός που αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης των μέσων που παγκοσμίως περνάνε δομική κρίση, εντούτοις αυτό πρέπει να γίνει για τα ΜΜΕ που δεν ασχολούνται με την κλειδαρότρυπα, που δεν διαδίδουν ψευδές ειδήσεις.
Στην Ελλάδα, επισήμανε ο κ. Πλειός, είναι η μόνη χώρα που το διαδίκτυο θεωρείται πιο αξιόπιστο από τα υπόλοιπα μέσα.











































































































































































































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου