Εντάξει, η επικοινωνία είναι πάνω από την ουσία, όπως έχει παραδεχτεί εν τη ρύμη του λόγου του ο κ. Μητσοτάκης.
Εντάξει, για να δημιουργήσει η Δεξιά ένα καθεστώς ασυλίας, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει την περίοδο της μεταπολίτευσης, μπουκώνει μέσα ενημέρωσης με φανερούς και κρυφούς πόρους. Εντάξει, κάνει τα πάντα προκειμένου να στριμώξει όσα μέσα δεν της είναι αρεστά γιατί κινούνται σε διαφορετικό μήκος κύματος και δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις της.
Ωστόσο, τα προσχήματα, βρε παιδιά.
Τόση αλαζονεία πια;
Τόση ξετσιπωσιά;
Προφανώς ο πρωθυπουργός δεν κατάλαβε τι δήλωσε για το θέμα της λίστας Πέτσα στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
Προφανώς ούτε κάποιος από την πολυάριθμη ομάδα των συμβούλων του φρόντισε, έστω εκ των υστέρων, να του πει ότι αυτά τα πράγματα δεν λέγονται δημοσίως γιατί εκθέτουν την κυβέρνηση, τον ίδιο, βιάζουν την κοινή λογική και ενδεχομένως να υπάρξουν ποινικές συνέπειες και για την εταιρεία και για τον αρμόδιο υπουργό.
Οσο για τις πολιτικές ευθύνες, μικρό το κακό.
Αλλωστε για τη Δεξιά η αυτοκριτική είναι άγνωστη λέξη.
Οι πολιτικοί αντίπαλοί της είναι υποχρεωμένοι να αυτομαστιγώνονται· αυτή δεν έχει κανένα λόγο.
Τι όμως ομολόγησε αφελώς (;) ο κ. Μητσοτάκης;
Οτι η κυβέρνησή του δεν ενεπλάκη στο μοίρασμα των χρημάτων στα μέσα ενημέρωσης, ότι απλώς επέλεξε μια εταιρεία –τη μεγαλύτερη του κλάδου σύμφωνα με την αξιολόγησή του, ούτε λέξη φυσικά για τις διαδικασίες που οδήγησαν στη συγκεκριμένη απόφαση–, της έδωσε τα λεφτά και αποχώρησε από το προσκήνιο.
Δηλαδή, ο κ. πρωθυπουργός ισχυρίζεται, και εμείς πρέπει να δεχτούμε ως σοβαρή τη θέση του, ότι έδωσε δημόσιο χρήμα (όχι λεφτά του κόμματος) σε μια επιχείρηση η οποία ανέλαβε να τα μοιράσει σε 1.200 μέσα ενημέρωσης πάσης φύσεως.
Εν λευκώ;
Κατά το δοκούν;
Χωρίς καμία σύσταση;
Χωρίς κανένα κριτήριο;
Η εταιρεία θα κληθεί να απολογηθεί;
Η κυβέρνηση που της εμπιστεύθηκε δημόσιο χρήμα είναι αθώα του αίματος;
Σε ποιον να το πεις και ποιος να το πιστέψει.
Φαίνεται πως ο κ. Μητσοτάκης και οι άριστοι που τον περιβάλλουν έχουν την εντύπωση, για να μην πω τη βεβαιότητα, ότι απευθύνονται σε ηλίθιους και πως μπορούν να λένε δημοσίως ό,τι γουστάρουν και να κάνουν ό,τι κατεβάζει η κούτρα τους.
Ακινδύνως!
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μετά τις πρόσφατες καταγγελίες Καλογρίτσα και τις προγενέστερες Μιωνή, ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει τον Νίκο Παππά.
Αραγε οι καταγγελίες δύο πολιτών, οι οποίες έγιναν με καθυστέρηση τεσσάρων ετών, είναι πιο σοβαρές από τις αποδείξεις για τη λειτουργία κυκλωμάτων στους χώρους της Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας και της πολιτικής;
Δυστυχώς οι συνάδελφοί που του πήραν τη συνέντευξη (Παύλος Τσίμας, Βασίλης Χιώτης) δεν του έκαναν καμιά ερώτηση για το παραδικαστικό και παραστυνομικό κύκλωμα διαφθοράς στο οποίο συμμετέχουν, όπως προκύπτει από τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ, επίορκοι δικαστικοί και αστυνομικοί, αλλά και εν ενεργεία στελέχη του κόμματός του (πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές).
Κι όμως, με το θέμα αυτό έχουν ασχοληθεί μέσα ενημέρωσης.
Κι όμως, για το θέμα αυτό μίλησε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στην κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.
Και αφού δεν του έθεσαν τη συγκεκριμένη ερώτηση, δεν θα μπορούσαν βεβαίως να του ζητήσουν να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία, με εντολή Τσίπρα, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης, ενημέρωσε λεπτομερώς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αν γνώριζε, έκανε κάτι για να εκκαθαρίσει το κόμμα του;
Θα είχε ενδιαφέρον η απάντηση του πρωθυπουργού.
Αν φυσικά είχε ερωτηθεί.
Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου