Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Η Λάμψη-Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ποσώς ενδιαφέρεται να ελέγξει την επιδημία, αυτό που καίγεται να ελέγξει είναι το αφήγημα της πανδημίας.







 

Το παιχνίδι της ατομικής ευθύνης πάλιωσε, ξέφτισε. Οι τεμπέληδες, οι ανεύθυνοι, οι «ελληναράδες», οι μαδουραίοι, οι «όλοι μαζί τα φάγαμε», οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι «υπάνθρωποι», είναι κλεισμένοι σπίτια τους. Τα περιθώρια στένεψαν. Οι συνήθεις ύποπτοι εξαντλήθηκαν. Πάμε για άλλα…
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ποσώς ενδιαφέρεται να ελέγξει την επιδημία-και ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος είναι τα tests- αυτό που καίγεται να ελέγξει είναι το αφήγημα της πανδημίας. Τα κυβερνητικά ΜΜΕ, μπουκωμένα από κρατικό χρήμα,  έχουν μια εντολή, όλοι και όλα μπορούν να πυροβοληθούν αρκεί να μείνει ο Βασιλιάς στο απυρόβλητο.
Αυτή είναι η –όχι και τόσο-καινούργια επικοινωνιακή προσέγγιση, που σήμερα αποτιμάται-επισήμως- στα 11.000.000 ευρώ. Οι  στραβές, οι ελλείψεις και τα κλεφτόδεντρα αντιμετωπίζονται με το επιχείρημα ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που εκθέτει τον Μητσοτάκη. Αυτός καταβάλει κάθε προσπάθεια,  βασιλεύει και «διαγγέλλεται».
Ο COVID-19 ξεγύμνωσε πάρα πολλούς από τις πλαστικές τους πορφύρες.
Από τους wannabe μεσαία τάξη «που θέλει και εκείνη λιγάκι να διατάξει» μέχρι τους Έλληνες του εξωτερικού που από πυλώνες του Έθνους μετατράπηκαν σε  δακτυλοδεικτούμενους κακομαθημένους «που θυμήθηκαν την πατρίδα στα δύσκολα».
Από τους κραυγάζοντες και ολοφυρόμενους πρίγκιπες σύμφωνα με τη θεωρία των οποίων η  αιτία όλων των δεινών ήταν η επιδοματική πολιτική στους πληβείους, και τους χαζεύεις σήμερα να ξεσηκώνονται αν το επίδομα δεν τους συμπεριλαμβάνει. Καημένη γραβάτα που σου έμελλε να συρθείς.
Από τους laissez-faire και τα αόρατα χέρια,  στα παρακάλια για διογκούμενες κρατικές παρεμβάσεις και ενισχύσεις. Από τον James Wilson-ιδρυτή του Economist- και του «δεν είναι δουλειά κανενός να φροντίζει κάποιον άλλον», αναφερόμενος στον μεγάλο Ιρλανδέζικο λιμό, η απαίτηση για κορωνο-ομόλογο. Να βλέπει σήμερα ο Βαρουφάκης τον Ντράγκι και να σκιάζεται.
Αλλά σε αυτό το τοπίο που ήρθαν όλα ανάποδα, υπάρχει μια σταθερά. Η Λάμψη. Η λάμψη του Μητσοτάκη. Απλώς…  
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον φιλελευθερισμό του Μητσοτάκη
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ηγεσία του Μητσοτάκη
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ευαισθησία του Μητσοτάκη
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον πατριωτισμό του Μητσοτάκη
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγαλείο του Μητσοτάκη.
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη λάμψη του μεγαλείου και του «αστερισμού» του Μητσοτάκη.
Η Λάμψη.
Ας προσέξουν όμως λίγο οι αγιογράφοι του γυμνού βασιλιά. Ας συγκρατηθούν λίγο.
Γιατί, εμείς οι… άλλοι,  η μόνη… λάμψη που διακρίνουμε στον Μητσοτάκη είναι το τσεκούρι που κρατά για τα εργασιακά μας δικαιώματα. Κι όταν θολώσει η λάμψη από το γλείψιμο, όταν το γκλίτερ δεν θα καλύπτει πλέον τις αντικοινωνικές  αυτές πολιτικές, τότε το τσεκούρι θα φτάσει στο σπίτι σας. Θα φτάσει στο δυστοπικό Overlook κατακρεούργησης της δίκης του Κυβέρνησης ουρλιάζοντας «Heeeeere’s Koulis». Για να αναζητήσει την Λάμψη του Ηγέτη που δεν διστάζει να σκοτώσει τους-αναλώσιμους- δικούς του για να διασωθεί.
 Και υποψιάζομαι ότι στο ρόλο  της Σέλεϊ Ντιβάλ θα διαπρέψει ο Άδωνις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου