Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΜΑΤ και στην ενημέρωση!


 







Λογικό και κατανοητό θα μπορούσε να πει κανείς. Η γειτονική Ιταλία βρίσκεται σε «συναγερμό», η επέκταση της επιδημίας του κορωναϊού είναι λογικό έρθει κάποια στιγμή και στη χώρα μας. Είναι ένα θέμα που θα πρέπει τα ΜΜΕ να το χειριστούν με τη μέγιστη δυνατή ψυχραιμία, χωρίς να σπέρνουν τον πανικό στους πολίτες.
Το δεύτερο θέμα όμως ήταν το προσφυγικό. Θα μπορούσε κάποιος κακόβουλος, να το πούμε κομψά, να αναρωτηθεί: Δηλαδή τι ζήτησε ο κύριος πρωθυπουργός από τους καναλάρχες για το προσφυγικό; Μήπως να μην δείχνουν τα κανάλια την επέλαση των ΜΑΤ;
Μήπως να "καμουφλάρουν" όσο γίνεται τον "εθνικό" τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους νησιώτες στη Λέσβο και τη Χίο, που είναι η συνεχής καταστολή με ενίσχυση των δυνάμεων των ΜΑΤ στα νησιά; Σ' αυτό ζητάει ο πρωθυπουργός στήριξη από τα κανάλια;
Κι όμως, όπως αποδεικνύεται, αυτές δεν είναι σκέψεις κάποιου κακόβουλου, που πρώτο του μέλημα είναι η συκοφάντηση του κυβερνητικού έργου στο προσφυγικό.
Χθες το πρωί πληροφορηθήκαμε ότι άλλαξε το καθεστώς στην ΕΡΤ και οι δημοσιογράφοι της περιφέρειας δεν μπορούν πια να «ανεβάζουν» μόνοι τους τις ειδήσεις της περιοχής τους, όπως συνέβαινε πάντα. Πρέπει η Αθήνα, κεντρικά, να δώσει το "Ok" αφού πρώτα προφανώς ελέγξει τις πληροφορίες και το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου της περιφέρειας!
Με άλλα λόγια, την πρωτοφανή απόβαση δυνάμεων καταστολής σε Λέσβο και Χίο ήρθε να συμπληρώσει η επίσης πρωτοφανής επιχείρηση φίμωσης και λογοκρισίας των συναδέλφων δημοσιογράφων της ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου, που από το βράδυ της Δευτέρας μετέδιδαν ως όφειλαν τα όσα διαδραματίζονταν στα δύο νησιά.
Μπράβο, άριστα! Βάλτε και ΜΑΤ να φυλάνε τους ντόπιους ανταποκριτές, να μην μπαίνει σε μπελάδες να διορθώνει τα κείμενα ο κυβερνητικός εντεταλμένος στη δημόσια τηλεόραση.
Λες και ο κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι την πρωτοφανή επιχείρηση καταστολής, ούτε ότι γίνεται κόλαση η ζωή ντόπιων και προσφύγων από την ακροδεξιά ιδεοληψία που κατατρέχει την κυβέρνηση της Ν.Δ.
Η ίδια ιδεοληψία που ουσιαστικά τορπίλισε ένα στοιχειώδες σχέδιο διαχείρισης του προσφυγικού, με αποτέλεσμα όλοι πλέον να αντιλαμβάνονται ότι είναι θέμα χρόνου η κατάσταση να ξεφύγει τελείως. Αν πρώτα δεν αποχωρήσουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής κι αν δεν ξεκινήσει σύντομα μια επιχείρηση πραγματικής αποσυμφόρησης των νησιών του ΒΑ Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου