«Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό δείχνουν το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο η ίδια έχει βρεθεί»
Το πλωτό τείχος των 2,7 χιλιομέτρων που ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει η κυβέρνηση ανοιχτά της Λέσβου, για να αντιμετωπίσει τάχα το προσφυγικό, «δεν θα φέρει κανένα αποτέλεσμα.
Στην Ευρώπη γελάνε με αυτό.
Είναι σαν τον Ξέρξη που μαστίγωνε την θάλασσα γιατί δεν πετύχαιναν τα σχέδιά του», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στο γαλλικό ραδιόφωνο ΜΝΕ και στον τρικαλινό ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Ζυγός.
«Οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό δείχνουν το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο η ίδια έχει βρεθεί.
Στην αρχή κατήργησαν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και μετά από έξι μήνες το επανίδρυσαν χωρίς καν τις υποδομές ώστε να μπορεί να λειτουργήσει.
Τη μια μιλούν για κλειστά κέντρα, την άλλη για ανοιχτά.
Στην πραγματικότητα οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά να εξυπηρετήσουν την επικοινωνιακή της στρατηγική και να ικανοποιήσουν την εκλογική της βάση.
Πιστεύουν σαν στρουθοκάμηλοι ότι εάν βάλουν το κεφάλι στην άμμο και με ένα μεγάφωνο λένε ψέματα, θα λυθεί το πρόβλημα.
Πρέπει όμως να μιλήσουν με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό», τόνισε ο ευρωβουλευτής.
Το προσφυγικό δεν είναι απλά ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, όπως εξήγησε ο Στ. Κούλογλου. «Πρόκειται για μια κρίση αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΕΕ θα μπορούσε να απορροφήσει 1.000.000 πρόσφυγες πολύ εύκολα, εάν αναλογιστεί κανείς πως η Ελλάδα μόνη της το 1990 ενσωμάτωσε 1.000.000 μετανάστες από την Αλβανία.
Υπάρχουν ευρωπαϊκές συμφωνίες για την μετεγκατάσταση των προσφύγων, που όμως δεν εφαρμόζονται υπό τον φόβο της ακροδεξιάς.
Η ακροδεξιά χρησιμοποίησε το προσφυγικό για να δημαγωγήσει και να αυξήσει τις δυνάμεις της. Την ίδια στιγμή οι συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη - από τις οποίες κλέβει ψήφους η ακροδεξιά - βρίσκονται σε πανικό.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η Ελλάδα και η Ιταλία αφήνονται μόνες τους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο «θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την εφαρμογή αυτών των συμφωνιών», δήλωσε ο ευρωβουλευτής, συμπληρώνοντας ωστόσο πως «την ίδια στιγμή όμως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες, που τώρα είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, θα μείνουν εδώ.
Αυτό το γεγονός θα πρέπει να το αποδεχθούμε και σιγά-σιγά να τους εντάξουμε στην κοινωνία μας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου