Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020

Έχω και mountain bike, πάμε μια βόλτα;-Μέσα σε λίγους μήνες ο life style αθληταράς πρωθυπουργός μας, αντέστρεψε όλα όσα προεκλογικά έταξε στους πολίτες.Μητσοτάκης: «Με ανάπτυξη 4%, ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 730 ευρώ» έλεγε στις 2.07.2019, κάτι που πήρε πίσω ο Χρ. Σταϊκούρας λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην ΕΡΤ: «Αν δεν είχε αυξηθεί ήδη από την προηγούμενη κυβέρνηση κατά 11%. Θα αξιολογηθεί αυτό το θέμα ανάλογα με τα δεδομένα της οικονομίας».

Μητσοτάκης στον Alpha, 06.07.2019: «Πρόθεσή μου είναι να καταβληθεί η 13η σύνταξη εφόσον πετύχουμε τον στόχο του 4%», και διαβεβαίωνε: «θα πιάσουμε τους στόχους και οι συνταξιούχοι θα λάβουν το επίδομα». Οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι από τότε την είχε βαφτίσει επίδομα, αντί για εργασιακό δικαίωμα.
Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: «Εγώ δεν πρόκειται να ανεχτώ πολιτευτές διοικητές νοσοκομείων» δήλωνε στον Παπαχελά το 2016, για να αποκαλυφθούν μετά τα προεκλογικά του ρουσφέτια, όταν ο κ. Πατέρας στον ΣΚΑΪ ομολόγησε: «Συμφώνησε ο Μητσοτάκης στο αντάλλαγμα» 27.11.2019.Κυρ. Μητσοτάκης στη Βουλή: «Εθνική ήττα» και «εθνικό λάθος» η Συμφωνία των Πρεσπών στις 25.01.2019 και στις 12.11.2019 η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή: «Θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Στις 24.09.2019 είπε πως «φταίει η κλιματική αλλαγή για τις φωτιές στο Μάτι», αυτός που δεν άφησε καταστροφή για καταστροφή, φυσική, ατύχημα, ή ακόμα και την παραμικρή διοικητική δυσαρμονία που να μην επιχειρήσει να την εκμεταλλευτεί ψηφοθηρικά, με τον πιο χυδαίο συχνά τρόπο.


«Είμαι αποφασισμένος να τελειώνω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα», μια ακόμα προεκλογική δήλωση του πρωθυπουργού στη "Real News" (10.09.2016), για την οποία θα αισθάνεται περήφανος, ειδικά όταν η «αναγκαστικότητα του ξύλου» επιτέθηκε στην οικογένεια Ινδαρέ μέσα στο σπίτι της.
Για το προσφυγικό δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ πια, αφού δεν σταματούν οι ροές και επί Ν.Δ., αλλά φταίνε πλέον οι «γεωπολιτικές επιδιώξεις» της Τουρκίας, κατά Μητσοτάκη (4.10.2019), ή οι «γεωπολιτικές συνθήκες», κατά Κουμουτσάκο.

Με ψέμα απαντά στο ψέμα ο Αδ. Γεωργιάδης για το Ελληνικό: «Δεν έχω πει ποτέ ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό έως το τέλος του χρόνου» (ΑΝΤ1 19.12.2019), ενώ στον ΣΚΑΪ τον Αύγουστο έλεγε: "Στόχος είναι να μπουν οι μπουλντόζες εντός του 2019».

Τέλος, αξέχαστες θα μείνουν οι δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη για την κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων, για το παιδί από το Περιστέρι που θα γίνει ψυκτικός, ή η απάντησή του στη δημοσιογράφο του BBC για τις ελάχιστες γυναίκες στην κυβέρνηση, ότι, «δυστυχώς, δεν υπάρχουν τόσες γυναίκες που θα ενδιαφέρονταν να ασχοληθούν με την πολιτική».

Ας ευχηθούμε ότι στον Τραμπ θα βρει κάτι καλύτερο να πει από το «έχω και mountain bike, πάμε μια βόλτα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου