Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Κ.Αρβανίτης: Με fake news για το προσφυγικό το αφήγημα του Κ.Μητσοτάκη






Η Ευρωομάδα της Αριστεράς και το «στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» συνδιοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με τίτλο: “Fake news, λογοκρισία, μονοπωλιακός έλεγχος. Από την περιστολή της ενημέρωσης στην περιστολή της Δημοκρατίας» στις 19:00 στο Θέατρο Επίκεντρο+ (Νόρμαν 16 και Αγ. Διονυσίου) στην Πάτρα

«Είναι επίκαιρη η συζήτηση για τα fake news, καθώς ο Κ.Μητσοτάκης μας είπε ότι δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του προσφυγικού και μόλις το κατάλαβε έκανε ξανά επανίδρυση του υπουργείου Μετανάστευσης, όμως σε όλο το διάστημα των 4,5 χρόνων ο κ. Μητσοτάκης έπαιζε με fake news, με πλαστές ειδήσεις και παραποιημένες, για να φτιάξει το αφήγημά του», τόνισε «στο Κόκκινο Πάτρας» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Αρβανίτης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτό είχε ως αποτέλεσμα άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους από αυτοκτονίες και να ταλαιπωρηθούν βάναυσα οι πρόσφυγες- μετανάστες, αλλά και ο τοπικός πληθυσμός».
Ερωτηθείς για τη δήλωση του πρωθυπουργού σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι δεν έχει υποχρέωση η Ελλάδα να φιλοξενεί οικονομικούς μετανάστες, ο Κ.Αρβανίτης απάντησε ότι πρόκειται για μια «επικίνδυνη δήλωση» υπογραμμίζοντας ότι «αν ακουστεί αυτό, που είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Γερμανία, Βραζιλία, Αγγλία, όπου έχουμε Έλληνες της διασποράς, θα τους δημιουργήσει μείζον πρόβλημα, ειδικά μετά το Brexit».
«Φαντάζεστε να πει κάτι ανάλογο το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έχουμε ανθρώπους, που αναζητούν εργασία; Είναι πολύ ανεύθυνος ο κ. Μητσοτάκης» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στην πρόταση του πρωθυπουργού να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ο Κώστας Αρβανίτης σχολίασε ότι πρόκειται «για μια επικοινωνιακή πολιτική πάνω σε ένα σκηνικό, που είχε δημιουργηθεί, πολύ αρνητικό για αυτόν τις τελευταίες ημέρες, ήταν έξοδος διαφυγής».
«Πώς είναι δυνατόν να προτείνεις μια γυναίκα, που την είχες απορρίψει ως πρόεδρο του ΣτΕ και σήμερα να κάνεις μια πρόταση, που αφορά το ανώτατο αξίωμα της ελληνικής Δημοκρατίας» διερωτήθηκε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι μια έξοδος διαφυγής να ανοίξει μια θέση στο συμβούλιο του ΣτΕ, διότι με τη λογική, που έχει η ΝΔ, πρέπει να βάζει πάντα δικούς της ανθρώπους».
Επιπλέον ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «σωστά ο Αλ.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είπαν ότι θα στηρίξει την πρόταση αυτή, άλλωστε ήταν δική μας πρόταση για το συμβούλιο της Επικρατείας. Εμείς έχουμε συνέπεια και συνέχεια στα λόγια μας και στο θέμα των θεσμών».
Για τις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νίκολας Σμιτ, ο οποίος τοποθετήθηκε για όσα συνέβησαν στην Ελλάδα με την απεργία των εργαζομένων του ΟΤΕ, σε ερώτηση, που του έκανε ο κ. Αρβανίτης, δηλώνοντας ότι «είναι απαράδεκτο μια ευρωπαϊκή εταιρεία, που προέρχεται από μια χώρα, που δραστηριοποιείται υποχρεωμένη να εφαρμόζει συλλογικές συμβάσεις, να πηγαίνει σε μια άλλη χώρα και να αρνείται να συμμετάσχει σε συλλογικές διαπραγματεύσεις», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η ΕΕ και η Κομισιόν θα πιέσει τα κράτη - μέλη και τις κυβερνήσεις, τους φορείς να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις.
 Θεωρώ ότι παρά το αρνητικό περιβάλλον, που υπάρχει με αυτό τον επίτροπο και με αυτή την σύνθεση, να ξεσηκωθούν τα συνδικάτα και να διεκδικήσουν αυτό, που λέμε, συλλογικές συμβάσεις».
Σε σχέση με τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για την «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία», που προβλέπει μέχρι το 2040 η Ευρώπη να είναι ουδέτερη, όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να έχει κλείσει εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Δυτική Μακεδονία και να προστεθούν κατ’ επέκταση δεκάδες άτομα στη μακρά λίστα της ανεργίας, ο κ. Αρβανίτης επισήμανε ότι «όταν ακούτε πράσινη ανάπτυξη θα πρέπει να είστε λίγο επιφυλακτικοί, είναι και λίγο «πράσινα άλογα», διότι στην αλλαγή καπιταλιστικού τρόπου ζωής και λειτουργίας, δεν σημαίνει ότι είναι όλα πράσινα τα λιβάδια, κρύβονται πολύ καλά συμφέροντα και μεγάλες ενδοκαπιταλιστικές συγκρούσεις, αλλάζει το πεδίο από μια μορφή παραγωγής σε μια άλλη μορφή παραγωγής, που εταιρείες, συμφέροντα θα παίξουν μπάλα εκεί.
 Δεν είναι κακό να πάμε σε πιο καλές μορφές, ειδικά στην ενέργεια ή στο περιβάλλον, αλλά θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου