Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Ειδήσεις από το εξωτερικό... Πετρόπουλος Ανδρέας









Αν "η επιβολή του νόμου εμπεριέχει στοιχεία αναγκαστικότητας", σύμφωνα με τη βορίδεια ρήση, η ενημέρωση σε όλες τις εκδοχές της και η (όποια) "αντικειμενικότητα" τείνουν να ταυτιστούν απολύτως με την κυβερνητική προπαγάνδα. Και με την ταυτόχρονη και διαρκή διαβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κάθε τρόπο.
Οι -πιθανότατα- εμβρόντητοι πολίτες παρακολουθούν την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου να "αποκαλύπτει" ότι υπάρχει μια ..."κοκκινόμαυρη" κλωστή που συνδέει τα ευρήματα (κράνη μοτοσυκλέτας και στυλιάρια για σημαίες) στην ΑΣΟΕ με τον στρατό της Συρίας! Χωρίς στοιχειώδη δημοσιογραφικό αντίλογο, ταυτίζει χωρίς αναστολές (ενδεχομένως και αυτογνωσία) ένα κομμάτι της νεολαίας και των φοιτητών με την τρομοκρατία.
"Γιατί εμπλέκει τη Συρία; Είναι μόνο ανοησία ή στόχο έχει να μιλήσει στο ακραίο κοινό της Ν.Δ., να ρίξει λίγο ακόμα καύσιμο στις αντιπροσφυγικές φωτιές;" διερωτάται σωστά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, υποδεικνύοντας ένα -υπό εκκόλαψη- παράγωγο του Μ. Βορίδη.
Αλλά αν η Δ. Μιχαηλίδου είναι πολιτικά νεοσσός και ο υπερβάλλων ζήλος και οι ειδικές ανταγωνιστικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλο τμήμα της κυβέρνησης και της Ν.Δ. την οδηγούν με τέτοια ευκολία σε τουλάχιστον αστόχαστους, αν όχι κραυγαλέα επικίνδυνους και ανιστόρητους, συλλογισμούς, η σκοπιμότητα και ο καθαρόαιμος γκεμπελισμός πιάνει ταβάνι στην περίπτωση της πρώην εκπροσώπου Τύπου στην κυβέρνηση Σαμαρά και βουλευτή σήμερα της Ν.Δ. Σοφίας Βούλτεψη.
Κατά τη βουλευτή της Ν.Δ., υπάρχει ένα τουλάχιστον 3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που τελεί περίπου σε βαθιά παρανομία, διαπράττοντας (μετά βεβαιότητας) ποινικά κολάσιμες πράξεις. "Το 3% τραβάει από το μανίκι το 30%" αποφάνθηκε, θέλοντας ουσιαστικά να επαναλάβει τα δικά της λόγια, όταν μιλούσε μετά βεβαιότητος για "ένοπλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ".
Μ’ αυτά και μ' αυτά, τα μείζονα που θα έπρεπε να απασχολούν την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες, αποσιωπώνται σε μια χώρα που βγαίνει με πολλαπλά κατάγματα από δεκαετή οικονομική κρίση.
Όπως το θέμα που αναδεικνύουν οι “Financial Times”, εστιάζοντας στην τροποποίηση του νέου Ποινικού Κώδικα με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής, υπογραμμίζοντας τα δώρα σε τραπεζίτες και τις διευκολύνσεις σε όσους ερευνώνται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και αφήνοντας αιχμές για τη διευκόλυνση συγκεκριμένων κατηγορουμένων.
Ή τη σπουδή της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, όπως αποκαλύπτει το Reuters, να "σπρώξει" σε εισπρακτικά funds οφειλές 12 δις. στα ασφαλιστικά ταμεία, ανοίγοντας ενδεχομένως και τον δρόμο να αναλάβουν οι ιδιώτες και τις κανονικές (μη ληξιπρόθεσμες) εισφορές.
Το έλλειμμα ενημέρωσης είναι ταυτόχρονα και έλλειμμα δημοκρατίας. Αυτό που κάνουν πως δεν το κατανοούν κυβέρνηση και ΜΜΕ, είναι ο όρος και η συνθήκη της επερχόμενης επερχόμενης ήττας τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου