Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Ένας απολογισμός των τελευταίων ημερών της διακυβέρνησης Μητσοτάκη Της Μαργαρίτας Συγγενιώτου
















1.Βγαίνει μπροστά δυνατά η ακροδεξιά ατζέντα. Εκεί αλωνίζει η πτερυγα Σαμαρά χωρίς κανέναν φραγμό. Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να μείνει μακριά από όλο αυτό ώστε να μην συνδεθεί, αλλά δεν ξέρω πόσο θα το καταφέρει μακροπροθεσμα. Δική του είναι η κυβέρνηση, αυτός το χρεώνεται.
2. Από την άλλη ο Μητσοτάκης ασχολείται με μπίζνες. Υποβάλλει τη μια μέρα τα σέβη του στον Ακτωρα που καθάρισε το οικόπεδο στο Μάτι και την άλλη βδομάδα περνάει νομοσχέδιο με το οποίο δημιουργεί  εταιρεία ανοικοδομησης του Ματιού που υπάγεται στον ιδιον. Καταλάβατε; Καταλάβατε.
3. Υπήρξε μια στιγμή που ο Μητσοτάκης ανέλαβε πρωτοβουλία για κάτι κι αυτό ήταν οι δηλώσεις στον Observer για τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Όσο κι αν η Μενδώνη προσπάθησε να κάνει τη μαζορετα, η αποτυχία ήταν παταγώδης. Σχεδόν βλέπω το επιτελείο του να κάνει ομαδικά facepalm και να ψάχνει τρόπους να τον κάνει να μιλάει όσο το δυνατόν λιγότερο.
Ένα είναι σίγουρο. Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να κυβερνήσει, είναι υπερβολικά αδύναμος και αβουλος. Κυβερνάει ένα πλέγμα τεχνοκρατων με την κωδική ονομασία "επιτελικό κράτος".
Και θυμηθείτε την προηγούμενη φορά που αναρωτηθηκαμε "ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;" πόσο καλά μας πήγε.
Από το facebook της Μαργαρίτης Συγγενιώτου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου