Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ANTINEWS:Υποτάχθηκε και ο Μητσοτάκης... με έμμεση αναφορά για ξεπούλημα της ΔΕΗ





http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/upotaxthike-kai-o-mitsotakis-me-emmesi-anafora-gia-ksepoulima-tis-dei/10.136460

Παρόλο που η Μέρκελ πολιτικά πνέει τα λοίσθια, η Ελλάδα συνεχίζει να τηρεί την μνημονιακή παράδοση, σκύβοντάς της το κεφάλι.
Όχι ότι αναμέναμε να συμπεριφερθεί διαφορετικά από τους προκατόχους του ο Μητσοτάκης, απλώς περιμέναμε να ολοκληρωθεί η συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο για να επιβεβαιωθούμε.
Μακάρι να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Όμως πέρα από τους κολακευτικούς τίτλους φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ, ο Μητσοτάκης σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αισθάνεται περήφανος για το αποτέλεσμα του ταξιδιού.
Άλλωστε όσοι είδαν ζωντανά την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με το πέρας των συνομιλιών, θα διαπίστωσαν ότι πνιγόταν μέσα στο κοστούμι του, όταν:
- Με σοφιστείες απέφυγε να θέσει επί τάπητος την μείωση των πλεονασμάτων, λέγοντας ότι δεν είναι ζήτημα της Μέρκελ αλλά των... θεσμών, λες και δεν ξέρουμε ποιος κυβερνάει την Ευρώπη.
- Με σοφιστείες έκανε μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα για το όνειδος των Πρεσπών, κι από εκεί που ήταν μια κακή συμφωνία αίφνης εμφάνισε... σοβαρά ελαττώματα.
- Με σοφιστείες επαλήθευσε τους φόβους μας ότι στο μεταναστευτικό θα ακολουθήσει ανάλογη πολιτική με την ανάλγητη πρώτη φορά αριστερά που κατηγορούσε προεκλογικά.
- Με σοφιστείες απέφυγε να ορθώσει ανάστημα απέναντι στον Ερντογάν που είναι έτοιμος να κάνει ντου στο Καστελόριζο, επαναλαμβάνοντας τα τετριμμένα της υποτακτικής ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
- Με σοφιστείες ποίησε τη νήσσα όσον αφορά τις αποζημιώσεις, επικαλούμενος - άκουσον άκουσον - τις άσφαιρες ενέργειες του Τσίπρα, τη στιγμή που η Πολωνία στήνει στον τοίχο τη Γερμανία με αφορμή τις δικές τις διεκδικήσεις.
Εντούτοις, ιδιαίτερα άνετος, εμφανίστηκε όταν εμμέσως άφησε να εννοηθεί ότι προτίθεται να πουλήσει τη ΔΕΗ στους Γερμανούς. Με την Μέρκελ να σκάει ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά.
Αυτός ήταν άραγε ο σκοπός του ταξιδιού; Αυτό ήταν το κάλεσμα στους Γερμανούς επιχειρηματίες;
Έλατε να αγοράσετε τη ΔΕΗ την οποία απαξιώνουμε για να την πάρετε μπιρ παρά;
Ποιος ξέρει... Το μέλλον θα δείξει…
Ελπίζουμε πάντως, ο Κυριάκος να προσέξει τις κακοτοπιές όπως γράφαμε σε άλλο κομμάτι, και να μην επαναλάβει τα λάθη του πατέρα του με την πώληση του ΟΤΕ που οδήγησαν στην πτώση της τότε κυβέρνησης.
ΥΓ. Τα γερμανικά τι τα ήθελε στο τέλος; Αρκούσαν όσα είπε στα ελληνικά...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου