Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Προσφυγικά ψέμματα







Ας δούμε το αφήγημα που προσπαθεί να στήσει η κυβέρνηση, με όλη την... επισημότητα ενός έκτακτου ΚΥΣΕΑ: 
Θα φυλάξουμε τα σύνορα, θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες για το άσυλο, θα στείλουμε πίσω τάχιστα όσους δεν το δικαιούνται. 
Ή, πιο πιασάρικα: 
Θα στείλουμε το μήνυμα ότι δεν κάνει πια κουμάντο η κυρία Τασία στην Ελλάδα.
Μόνο που ποτέ δεν ήταν αφύλακτα τα σύνορα, όπως δεν είναι τα ιταλικά ή τα ισπανικά.
 Απλώς κανείς δεν μπορεί να χτίσει τείχη στη θάλασσα, όπως καλά ξέρει η Ν.Δ., ούτε βέβαια να στείλει το Πολεμικό Ναυτικό να βουλιάζει ψαρόβαρκες με γυναικόπαιδα.
Όσο για την επιτάχυνση των διαδικασιών για το άσυλο, αυτή θα την ήθελαν όλοι, πρώτοι και καλύτεροι οι αιτούντες. Μόνο που η κυβέρνηση δεν επιταχύνει, αλλά καταργεί μια διαδικασία, την εξέταση σε δεύτερο βαθμό, κάτι που και παράνομο είναι και αντιπαραγωγικό.
Αφενός παραβιάζει κατάφωρα την κοινοτική νομοθεσία, αφετέρου σπρώχνει τους αιτούντες στα διοικητικά δικαστήρια. Ζήσε, Μάη μου, δηλαδή. Εκτός εάν εννοεί ότι πρώτα θα τους απελαύνει και μετά ας γίνεται ερήμην τους η εκδίκαση της υπόθεσης.
Ωστόσο, το πιο συνειδητό ψέμα της κυβέρνησης στο δεξιό ακροατήριο είναι η υπόσχεση για ταχείες επαναπροωθήσεις. Ας πάει να ρωτήσει τους σκληρούς “σερίφηδες” της Εσπερίας, από τον καλό φίλο της Ν.Δ., Βαυαρό Ζέεχοφερ, μέχρι τον Σαλβίνι πόσο δύσκολο είναι να στείλεις ανθρώπους πίσω στη χώρα τους.
Αν, πάλι, η Ν.Δ. νομίζει ότι στέλνει μήνυμα στης γης τους κολασμένους ότι τα πράγματα θα είναι σκούρα γι' αυτούς στην Ελλάδα -και να μην τολμήσουν να θαλασσοπνιγούν για να ’ρθουν-, κάτι δεν έχει καταλάβει από γεωπολιτική. Ας ρωτήσει τον κ. Κουμουτσάκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου