Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Διεθνείς επαφές και εσωτερικές ανοησίες-Επειδή τίποτε δε θα πετύχει ως ανικανος και διεφθαρμένος το μονο που θα κάνει ειναι να λαικίσει για το εσωτερικό του ακροατήριο-Θα πάει να τους μιλησει για τους θεσμους που εθιξε ο Σύριζα την ώρα που ο ίδιος καταλύει κάθε έννοια δικαίου






Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα επισήμως τη Γαλλία ως πρώτο σταθμό μιας σειράς διεθνών επαφών υψηλού επιπέδου που αναμένεται να πραγματοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν χωράει αμφιβολία πως αυτή η δραστηριότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και αναγκαία είναι και χρήσιμη θα μπορούσε να αποβεί για τη χώρα.
Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα είναι παγκοσμιοποιημένα. Είμαστε μέλος της Ε.Ε. και της ευρωζώνης. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή στην οποία τα τοπικά και τα διεθνή ανταγωνιστικά-γεωπολιτικά συμφέροντα είναι ισχυρά και οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων χωρών διαρκώς μεταβαλλόμενες. Αντιμετωπίζουμε κινδύνους αλλά ταυτόχρονα ανοίγονται μπροστά μας και ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον.
Επί της αρχής δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να χαιρετίσουμε τη διεθνή δραστηριότητα του Ελληνα πρωθυπουργού που εγκαινιάζεται σήμερα από τη γαλλική πρωτεύουσα. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο μάς προξένησε αρνητική -για να μην πούμε κάτι χειρότερο- εντύπωση η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου η οποία, ούτε λίγο-ούτε πολύ, μας πληροφορεί ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα κάνει από το Παρίσι... αντιπολίτευση στην προηγούμενη κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός, λέει, στο Παρίσι θα υπογραμμίσει πως «η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα μετά τη δεκαετή κρίση και διαθέτει μια ισχυρή, μεταρρυθμιστική κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή». Θα προσθέσει όμως ότι η δική του κυβέρνηση «έβαλε τέλος στην εποχή της οξύτητας, του λαϊκισμού και των άκρων που έβλαψε τόσο την οικονομία όσο και τους δημοκρατικούς θεσμούς».
Αν τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα περιγράφει το πρωθυπουργικό γραφείο Τύπου, αυτό σημαίνει ότι η τωρινή κυβέρνηση διαθέτει κάποιο μαγικό ραβδάκι κι εκεί που επικρατούσαν βλαπτικές για την οικονομία συνθήκες, ξάφνου «η Ελλάδα γύρισε οριστικά σελίδα μετά τη δεκαετή κρίση». Μαγικά ραβδάκια όμως δεν υπάρχουν, οπότε το ερώτημα παραμένει: Πώς έγινε το θαύμα αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετράει κάτι περισσότερο από σαράντα μέρες στην κυβερνητική εξουσία;
Προφανώς στο μέγαρο Μαξίμου δεν ενδιαφέρονται τόσο για τη διεθνή εικόνα της χώρας όσο για το εσωτερικό μικροπολιτικό παιχνίδι και τις εντυπώσεις. Κι είναι τόσο προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο που δεν διστάζουν να επιδίδονται σε φτηνή και ανόητη προπαγάνδα. Ελπίζουμε ότι σήμερα στο Παρίσι ο πρωθυπουργός δεν θα πει αυτές τις... ανοησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου