Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Ζούμε σε εκείνον τον κόσμο όπου:










 



Betty Skoufa

 ➜ Η αύξηση των προβλεπόμενων θέσεων μετακλητών στα Υπουργεία, από τις 4 που ίσχυε μέχρι σήμερα στις 9 θέσεις για κάθε υπουργό και από τις 3 στις 6 για κάθε υφυπουργό, από αυτούς μάλιστα που φωνασκούσαν για τους μετακλητούς της πρώην κυβέρνησης, παρουσιάζεται από την ευρεία πλειοψηφία των ΜΜΕ (που όλως τυχαίως τόσον καιρό πάσχισαν για να ανεβάσουν την ΝΔ στην κυβέρνηση) ως μείωση.
Ένα απλό γκουγκλάρισμα με τις λέξεις "μετακλητοί κυβέρνηση" βγάζει έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων με τίτλο "μειώνονται οι μετακλητοί", "μαχαίρι στους μετακλητούς" και άλλα συναφή με το απαραίτητο προσάρτημα "με εντολή πρωθυπουργού". 
Με άλλα λόγια, υποθέτει κανείς ότι η πλειονότης των δημοσιογράφων (κοινοβουλευτικών συντακτών ως επί το πλείστον) των συστημικών (φιλοκυβερνητικών) μέσων αγνοεί τον ισχύοντα νόμο και τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων σήμερα και δημοσιεύει χωρίς τον στοιχειώδη δημοσιογραφικό έλεγχο το δελτίο Τύπου που έλαβε από το Μαξίμου. 
Επίσης παρουσιάζεται ως εξαιρετική νουβωτέ ότι ο υπουργός θα έχει δικαίωμα δύο δημοσιογράφων και ο υφυπουργός κανέναν, καθώς και ότι αν θέλει να προσλάβει δημοσιογράφο θα πρέπει να είναι ένας από τους 6 (θε μου συγχώρα με!) μετακλητούς τους. Με άλλα λόγια, ό,τι ακριβώς ισχύει και τώρα για τους δημοσιογράφους των υπουργικών γραφείων.
➜ Οι 155.000 θέσεις το 2019 με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, έναντι 79.000 θέσεων το 2014 επί ΝΔ, παρουσιάζεται ως επίτευγμα της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όπως αναφέρει η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου: 

Το 2015 παραλάβαμε μόνο 79.000 θέσεις για παιδιά με δωρεάν είσοδο, προϋπολογισμού 172 ε. Ευρώ, από τα οποία 160 από ΕΣΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δυνατότητα πρόσβασης και στα παιδιά ανέργων και φτωχών μητέρων, όπως και όλων των μεσαίων στρωμάτων με εισοδήματα μέχρι 27 -36 χιλ. Ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. 

Επιπλέον, χρηματοδοτήσαμε δήμους για την ίδρυση νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκσυγχρονίσαμε το σύστημα και τη νομοθεσία και κυρίως χρηματοδοτήσαμε το πρόγραμμα από όσα εξοικονομήσαμε με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. 

Φέτος, σε συνεργασία με τον τ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και το Υπουργείο Οικονομικών, δώσαμε συνολικά 270 εκ. Ευρώ, από τα οποία μόνο 60 εκ. από το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δωρεάν θέση σε σταθμό. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφτηκε στις 30/5/2019 και η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ δημοσιεύτηκε στις 7/6/2019.

➜ Στη χθεσινή κάλυψη της ΕΡΤ για την 45η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν είδαμε ούτε μισό πλάνο του Τσίπρα. 

Ιδιαίτερα, την ώρα άφιξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης "όλως τυχαίως" διακόπηκε η μετάδοση από το εσωτερικό του προεδρικού μεγάρου... 
Μάλιστα η παρουσιάστρια της εκπομπής κα. Σταυρούλα Χριστοφιλέα μας πληροφόρησε πως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε φύγει από την Ελλάδα "κυνηγημένος από την χούντα όπως και πολλοί άλλοι" !!! 
Το ότι ο Καραμανλής έφυγε στο Παρίσι το Δεκέμβριο του 1963, με το ψευδώνυμο "Τριανταφυλλίδης", μετά την εκλογική ήττα του από τον Γ.Παπανδρέου και την δολοφονία Λαμπράκη, είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τη μόνη δημόσια τηλεόραση στον κόσμο που ελέγχεται απευθείας από τον πρωθυπουργό..
➜ Έσπευσαν να άρουν την ασυλία του Παύλου Πολάκη, θέλοντας να εξαφανίσουν τα στοιχεία για το ΚΕΕΛΠΝΟ. 
Να μην μαθευτούν ποτέ. 
Πρόεδρος μάλιστα της επιτροπής της Βουλής που αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Πολάκη ήταν ο Χαράλαμπος Αθανασίου. 
Ναι ντε, εκείνος που τον περασμένο Απρίλιο, είχε δηλώσει ότι «Η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού».
Καλώς ορίσαμε στον κόσμο της ΝΔ (και ακόμη δεν είδαμε τίποτα)…
Υ.Γ Τώρα καταλάβαμε όλες κι όλοι γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να ελέγχει το 99% των ΜΜΕ της χώρας, χτίζοντας το πιο περίκλειστο, ελεγχόμενο, φιλοκυβερνητικό σύστημα ΜΜΕ που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου