Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Επειδή, ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με την έννοια του "φιλελεύθερου" είπα να συγκεντρώσω έναν πρακτικό οδηγό με παραδείγματα για να μπορείτε να αναγνωρίσετε αν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε είναι "Έλλην Φιλελεύθερος

















 
Άρης Σπουρδαλάκης

 Επειδή, ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με τ ην έννοια του "φιλελεύθερου" είπα να συγκεντρώσω έναν πρακτικό οδηγό με παραδείγματα για να μπορείτε να αναγνωρίσετε αν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε είναι "Έλλην Φιλελεύθερος".
Αν όλες σου οι επιχειρηματικές σου επιτυχίες είναι αποκλειστικά προσωπικές αλλά όταν πέφτει έξω η εταιρία σκούζεις:"πού είναι το κράτος", ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Αν βρίζεις μέρα νύχτα τεμπέληδες τους "αιώνιους φοιτητές" αλλά δεν έχεις τελειώσει καν το πτυχίο σου, ίσως να είσαι Έλλην φιλελεύθερος.
Αν πιστεύεις ότι "έχουμε τους περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους στην Ευρώπη" αλλά είσαι κατά του διαχωρισμού εκκλησίας κράτους, ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Αν σε ενοχλεί να μη φοράνε υπουργοί και πρωθυπουργοί γραβάτα, αλλά όχι να πουλάνε αντισημιτισμό, ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Αν λες πουτάνες γυναίκες υπουργούς αλλά θεωρείς σεξισμό την υπεράσπιση του αντιδικτατορικού αγώνα, ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Αν αρνείσαι εκπαίδευση στα προσφυγόπουλα επειδή "φοβάσαι για ασθένειες" αλλά μετά τους αρνείσαι το ΑΜΚΑ για να έχουν πρόσβαση στα στοιχειώδη της υγείας, ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Αν θεωρείς οπισθοδρόμηση το ενιαίο πρόγραμμα σπουδών στα σχολεία αλλά όχι την συνεργασία του υπουργείο παιδείας με ιεροδιδασκάλους, ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Αν βάζεις βάση του 10 για την εισαγωγή στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο αλλά θεωρείς αριστεία μόνο όσους (αφού κοπούν;;;) πάνε σε ιδιωτικό, ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Αν θεωρείς "κομματικούς στρατούς" τις προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών αλλά αξιοκρατία τους εκατοντάδες (και εκτός ΦΕΚ!) διορισμούς του Κράτους Μητσοτάκη, ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Αν βρίζεις συνέχεια το κράτος και τη φορολογία αλλά η επιχείρησή σου αν δεν πάρει ΕΣΠΑ (μέσω κονέ)χάνει λεφτά πιο γρήγορα από τις τράπεζες που δάνεισαν τη Νέα Δημοκρατία, ίσως να είσαι Έλλην Φιλελεύθερος.
Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε τον τοπικό σας δεξιό πολιτευτή ή το πιο πρόσφατο editorial του λίμπεραλ.γρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου