Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Αλλά ο άνθρωπος δικαιολογείται. Γιατί έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες τελευταία. Είχε να ζητήσει και συγγνώμη που συνεργάστηκε πολιτικά με αρνητές του Ολοκαυτώματος.

 



Λοιπόν. Διάφορα μαζέματα από τις προγραμματικές δηλώσεις.
Πρώτον: Πλεονάσματα. Εδώ συμβαίνει το εξής: Η χώρα έχει δεσμευτεί για πλεονάσματα 3,5% τα επόμενα χρόνια.
Οι μαδούροι είχαν ένα σχέδιο. Είπαν στους Ευρωπαίους: θα κατεβάσουμε τα πλεονάσματα στο 2,5% μέχρι και το 2022. Η διαφορά είναι 5,5 δισ.
Οπότε θα δεσμεύσουμε 5,5 δισ. από το μαξιλάρι των 37 που έχουμε μαζέψει. Και εσείς θα πάρετε τα λεφτά σας και εμείς θα δουλέψουμε με μικρότερους στόχους.
Οι δανειστές δεν το είχαν δεχτεί, ήταν πάντως υπό συζήτηση. Και γιατί να μην είναι, αφού τα λεφτά τους είναι εγγυημένα.
Αυτό το σχέδιο ο Μητσοτάκης το έχει εγκαταλείψει. Με τι το έχει αντικαταστήσει; Αρνείται να εξηγήσει.
Στη Βουλή είπε ότι για το 2019 και το 2020 τα πλεονάσματα μένουν ως έχουν.
Άρα μένει ανοιχτό και το ζήτημα της μείωσης του φορολογικού. Προκειμένου να βγουν τα πλεονάσματα αυτά.
Τι να κάνουμε, αυτό ψήφισε ο κόσμος, αυτό πήρε.
Για μετά είπε κάτι απίθανο: «Θα μειώσουμε τα πλεονάσματα με τη μεταρρυθμιστική μας δύναμη».
Ευγενές. Αλλά θα έπρεπε να εξηγήσει σε ποια σημεία θα ασκηθεί αυτή η μεταρρυθμιστική δύναμη και τι επιπτώσεις θα έχει αυτό.
Τι μεταρρυθμίσεις θα κάνει δηλαδή, που θα εκτιμηθούν τόσο ώστε να μας μειώσουν τα πλεονάσματα χωρίς εγγυήσεις; Θα ιδιωτικοποιήσει την Ακρόπολη; Θα καταργήσει τους μισθούς; Θα φέρει την Ελληνικός Χρυσός στα Πετράλωνα;
Να εξηγήσει επίσης αν το σχέδιο αυτό το έχει συζητήσει με κάποιους. Ή αν σκοπεύει να ασκήσει γενικώς μεταρρυθμιστική δύναμη για να τους πιάσει στο φιλότιμο.
Και φυσικά, να εξηγήσει γιατί απέρριψε το σχέδιο Τσακαλώτου με τα 5,5 δισ. από το μαξιλάρι. Διότι προφανώς κάτι άλλο προγραμματίζει να κάνει με το εν λόγω μαξιλάρι. Και δεν το λέει.
Κάτι πήγε να πει προεκλογικά ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι.
Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ότι για τα επόμενα χρόνια δουλεύουμε για πλεονάσματα 3,5%. Και περιμένουμε και τον Μητσοτάκη να ξεδιπλώσει τη μεταρρυθμιστική του δύναμη για να δούμε τι θα μας βρει και από εκεί.
Ζήτημα δεύτερο: Πρέσπες.
Οι νεοδημοκράτες έχουν αναδιπλωθεί στην εξής γραμμή: σηκώνουν αυστηρά το φρύδι και λένε στους γείτονες «κανονίστε να εφαρμόσετε τη συμφωνία σωστά».
Σε στιλ, ξέρουμε ότι είστε ψευτρόνια, μπαμπέσηδες και ελαφρώς γυφτοσκοπιανοί, αλλά ας όψεται ο Τσίπρας και ο Νίμιτς που σας έκαναν νοματαίους.
Μισό λεπτό εδώ. Τι να εφαρμόσουν σωστά; Η Ν.Δ. δεν έλεγε ότι τα πήραν όλα, και γλώσσα, και εθνότητα, και τα πάντα, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα ξεπούλησε για τις συντάξεις;
Ποτέ δεν είχαν θέσει το θέμα πώς θα εφαρμοστεί η συμφωνία από τη Βόρεια Μακεδονία. Το ερώτημα που έθεταν ήταν πώς θα αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκαλούνται στην Ελλάδα.
Αλλά επειδή δεν βρίσκουν ζημιές που προκαλούνται στην Ελλάδα, βρήκαν αυτό τον τρόπο να παραστήσουν τους πατριώτες.
Μόνο όμως όταν δεν είναι κοντά ο Αμερικανός πρέσβης. Να τα ξεκαθαρίζουμε αυτά. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, που είχε κατεβεί και στα συλλαλητήρια, το ξεκαθάρισε. Όταν μας ακούει ο Παιτ, θα λέμε ότι η συμφωνία είναι θετική.
Και ο Βαρβιτσιώτης είπε ότι δεν είπε ακριβώς θετικά για τις Πρέσπες, αλλά είναι κάτι fake news του ΣΥΡΙΖΑ, πού να σας εξηγεί τώρα.
Κωλοτούμπα επική λοιπόν. Και έτσι μένει το ΚΚΕ με τη γραμμή για εθνότητα και γλώσσα στο χέρι...
Απλώς, για λόγους ισορροπιών, όταν δίνει η Μέι συγχαρητήρια στον Μητοστάκη για την κωλοτούμπα, το ΑΠΕ θα τη λογοκρίνει.
Διότι τώρα το ΑΠΕ υπάγεται κατ’ ευθείαν στον Μητσοτάκη και είναι άκρως επαγγελματικό και αντικειμενικό. Δεν είναι σαν το ΑΠΕ των μαδούρων που ξέρατε.
Ο πιο απίθανος από όλους ήταν στη Βουλή ο Βορίδης. Είπε στον Βελόπουλο: τι να κάνουμε, εσύ ήσουν κατά των Πρεσπών, και πήρες 3%. Εμείς που ήμασταν ήξεις - αφήξεις, δικαιωθήκαμε και γίναμε κυβέρνηση.
Τέτοιο θράσος. Αυτοί που πήγαν όλες τις Πρέσπες αγκαλιά όχι μόνο με τον Βελόπουλο, αλλά και με τους χρυσαυγίτες. Αυτοί που όχι μόνο δεν καταδίκασαν την ακροδεξιά βία, αλλά προσπάθησαν να την υποκινήσουν. Αυτοί που, όταν οι φασίστες προσπαθούσαν να καταλάβουν τα σχολεία, φώναζαν ότι δεν υπάρχουν φασίστες, αλλά μόνο πατριώτες.
Και ειδικά ο Βορίδης, που είχε καβαλήσει και το καλάμι και ήθελε και θεσμικά μέτρα κατά της Αριστεράς, Και τώρα έχει γίνει γατάκι.
Αλλά ο άνθρωπος δικαιολογείται. Γιατί έχει κάνει πολλές κωλοτούμπες τελευταία.
Είχε να ζητήσει και συγγνώμη που συνεργάστηκε πολιτικά με αρνητές του Ολοκαυτώματος.
Ο σχολαστικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου