Το πρώτο θεσμικό μέτρο κατά της Αριστεράς γίνεται πράξη:
Ο αποκλεισμός από τις θέσεις ειδικών γραμματέων όσων έχουν θητεύσει σε θέσεις ευθύνης "την τελευταία 5ετία" επί ΣΥΡΙΖΑ
Πάνε πολλοί μήνες αφότου επιφανές στέλεχος της παραδοσιακής Δεξιάς εκμυστηρευόταν ότι αν έπεφτε ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ και γινόταν πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, θα πηγαίναμε σε... «δεξιά παρένθεση»!
Ο χρόνος πέρασε, ο Κυρ. Μητσοτάκης εδραιώθηκε στη Ν.Δ., συμμαχώντας μάλιστα με τους σκληροπυρηνικούς δεξιούς ενσωμάτωσε ανερυθρίαστα στον λόγο του τις συνωμοτικές θεωρίες της Ακροδεξιάς (συντάξεις έναντι Μακεδονικού), και με την ευγενική αρωγή των φίλιων ΜΜΕ έφθασε στην πρωθυπουργία...
Ωστόσο, όσοι κινούνταν χρόνια στις παρυφές της Ρηγίλλης τότε, Πειραιώς αργότερα, βλέποντας τους ανθρώπους που επέλεγε ο νέος αρχηγός για να παράξει πρόγραμμα πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων μελέτες και προτάσεις στελεχών με εμπειρία στο κράτος κουνούσαν το κεφάλι.
Η επωδός των εκμυστηρεύσεών τους κοινή:
Με αυτούς εδώ, δεν πρόκειται να πάμε μακριά, έλεγαν.
Η εκτίμηση δεν αφορούσε τη διάρκεια μιας κυβέρνησης Ν.Δ., που άλλωστε θα είχε καθαρό πολιτικό χρόνο μπροστά της, αλλά τα πολιτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου κυβερνητικού έργου, σε σχέση με ιδρυτικές αρχές της παράταξής τους... Ο νεοφιλελευθερισμός, σημείωναν, εξοβελίζει μεθοδικά τον κοινωνικό φιλελευθερισμό...
Το ακόμα πιο μεθοδικό χτίσιμο μιας καταστροφολογικής αντιΣΥΡΙΖΑ υστερίας έφερε αποτέλεσμα.
Κατώτερο των προσδοκιών.
Όχι μόνο λόγω της αντοχής που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή το ίδιο το ποσοστό της Ν.Δ. έδειχνε ότι η ψήφος υπέρ της παρέμεινε ρευστή:
Από το κέντρο μέχρι τις παρυφές της άκρας Δεξιάς.
Βέβαια, μόλις ανέλαβε η νέα κυβέρνηση έσπευσε να αναιρέσει ένα ολόκληρο τμήμα του αντιΣΥΡΙΖΑ προεκλογικού οπλοστασίου της -χαρακτηριστικότερη περίπτωση η αλλαγή στάση στο Μακεδονικό ενώπιον Μέι, Πάιατ και Ευρωπαίων εταίρων- σε μια προσπάθεια να βάλει στέρεες βάσεις αυτού, που η «Εστία» χαρακτήρισε «μετακίνηση της Ν.Δ. από τον Καραμανλή στον Βενιζέλο με ιδεολογία τον φιλελεύθερο εκσυγχρονισμό»...
Τις πρώτες ημέρες της, η κυβέρνηση των «αρίστων» αποδείχθηκε ανέτοιμη και
προσγειώθηκε απότομα στο Ελληνικό,
«ξέχασε» ότι το Πολυτεχνείο είναι κληροδότημα,
ανακάλυψε ότι η κατάργηση της απλής αναλογικής στην Αυτοδιοίκηση μέσω μπάι πας δημιουργεί προβλήματα συνταγματικότητας,
οικειοποιήθηκε έργα ΣΥΡΙΖΑ,
αλλά δεν λησμόνησε την πελατειακή της λογική.
Το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος άργησε τρεις μέρες, αλλά έδωσε το στίγμα καταργώντας έμπειρες ελεγκτικές αρχές -όπως ζητούν οι νεοφιλελεύθεροι- για μια Αρχή Διαφάνειας, που... θα λειτουργήσει με τεχνοκράτες, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση κλείνει την πόρτα σε όσους σχετίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείοντας από τις θέσεις ειδικών γραμματέων όσους υπηρέτησαν σε θέσεις ευθύνης ή ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα την τελευταία πενταετία.
Έτσι, βέβαια, αποκλείει και παιδιά των βουλευτών της, για να προωθηθούν οι τεχνοκράτες του «κύκλου Μητσοτάκη και φίλων».
Ούτε μιας βδομάδας κυβέρνηση και έμεινε μετεξεταστέα σε όλα πλην ενός:
τα θεσμικά μέτρα κατά της Αριστεράς και της πολιτικής...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου