Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019

Τώρα ησυχάσαμε!


Η επισήμανση της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη ότι η ΝΔ, αν γίνει κυβέρνηση, θα διαχειριστεί τα οικονομικά της χώρας όπως και τα δάνειά της ήταν η διαβεβαίωση που περίμενε το εκλογικό σώμα για να είναι ήσυχο ότι η χώρα θα επανέλθει στην "κανονικότητα" που διατάραξε η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ...

Οι πιθανότητες της ΝΔ για νίκη στις επόμενες εκλογές αυξήθηκαν μετά τη δήλωση Ζαχαράκη η οποία εμπεριέχει το δείγμα γραφής τόσο για τις ικανότητες διαχείρισης, όσο και για την ειλικρίνεια των προθέσεων. "Καταβάλλουμε τις δόσεις μας κανονικότατα και πραγματικά είναι ένα δείγμα για το πώς θα διαχειριστούμε αν ο κόσμος μας εμπιστευτεί με τη θετική ψήφο και τα δημοσιονομικά της χώρας". 
Μέσα σε μια πρόταση δύο "γκάφες"... 
Από τη μία το γεγονός ότι η ΝΔ χρωστά 200 εκατομμύρια ευρώ, δεν το λες και καλό "δείγμα". 
Από την άλλη το ψέμα, αφού είναι γνωστό ότι τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται και οι πιστώτριες τράπεζες διεκδικούν δικαστικά τα ποσά.
Την ίδια μέρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φρόντισε να δώσει άλλο ένα δείγμα των προθέσεών του, καταψηφίζοντας την τροπολογία που αίρει το τραπεζικό και χρηματιστηριακό απόρρητο σε περιπτώσεις "Πόθεν Έσχες"
Η ψήφος δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, η καταψήφιση δεν είχε προφανή αιτιολογία και το μόνο που κατάφερε η ΝΔ ήταν για άλλη μια φορά ήταν να εκτεθεί σε ηθικό επίπεδο, αρνούμενη να συναινέσει στη διαφάνεια για τις πηγές των εισοδημάτων όσων είναι υπόχρεοι σε δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης. Άλλωστε η σχέση της ΝΔ και του αρχηγού της με το "Πόθεν Έσχες" δεν υπήρξε ποτέ καλή...
Άλλωστε για κάθε περίοδο διακυβέρνησής της ακολουθούν μια σειρά από σκάνδαλα, χαρακτηριστικά της διαφθοράς και της νοοτροπίας που χρεοκόπησε τη χώρα και βύθισε στην αναξιοπιστία το πολιτικό σύστημα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου