Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ο «Turkofagos» και η «Hagia Sophia» - Ο Ελληνικός Κώδικας της Επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία Οι αναφορές στο 74σελιδο μανιφέστο, τα ονόματα πάνω στα όπλα και οι επισκέψεις του ακροδεξιού Μπρέντον Τάραντ στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
















Το απόγευμα του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι ο ακροδεξιός δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, είχε επισκεφθεί δύο φορές την Ελλάδα. 

Τον Μάρτιο του 2016 έφθασε αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, παραμένοντας για δύο εβδομάδες στη χώρα.

 Στο τέλος της ίδιας χρονιάς, πέρασε δύο φορές από το «Ελ. Βενιζέλος», σε πτήσεις τράνζιτ από το Κάιρο στο Βουκουρέστι και αντίστροφα. 

Παραμένει άγνωστο αν είχε βρεθεί ξανά στην Ελλάδα, είτε αεροπορικώς είτε οδικώς, κι επίσης ποιους συνάντησε τις μέρες που βρέθηκε στην Αθήνα.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό το ελληνικό ενδιαφέρον της υπόθεσης, που έχει παγώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. 
Στο μανιφέστο 74σελίδων που αποδίδεται στον ίδιο, αλλά και σε όσα έγραψε με λευκό μαρκαδόρο πάνω στο σακίδιο και τα πολεμικά όπλα, που χρησιμοποίησε για τη δολοφονία 49 ανθρώπων σε δύο τεμένη της πόλης Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, υπάρχουν λέξεις και εκφράσεις που παραπέμπουν ευθέως στη ρητορική και τα σύμβολα νεοναζιστικών πυρήνων στην Ελλάδα.

Turkofagos και Ναύπακτος

Αρχικά, πάνω στα όπλα του Τάραντ διακρίνονται οι λέξεις "Turkofagos" και "Lepanto". 

Λεπάντο είναι το βενετσιάνικο όνομα της αρχαίας Ναυπάκτου και παραπέμπει στην ομώνυμη ναυμαχία, που έγινε τον Οκτώβριο του 1571 στον Κόλπο της Πάτρας, μεταξύ των Οθωμανών και της «Ιερής Συμμαχίας», ιταλο-ισπανικού πολεμικού στόλου, τον οποίο χρηματοδοτούσε η Καθολική Εκκλησία. 

Ο οθωμανικός στόλος υπέστη βαριά ήττα στη ναυμαχία, η οποία θεωρήθηκε ότι έκαμψε την οθωμανική στρατιωτική ανάπτυξη στην Ανατολική Μεσόγειο εκείνη την εποχή. 

Περιθωριακές ιστοσελίδες νεοναζί, αλλά και θεωρητικοί της ισλαμοφοβίας, επικαλούνται αποσπασμαστικά το ιστορικό γεγονός όταν μιλούν, όπως ο Τάραντ σε 74 σελίδες, για την «καθαρή Ευρώπη», τους «μουσουλμάνους που θέλουν να πνίξουν στο αίμα την Ευρώπη», τα «προδοτικά Μέσα Ενημέρωσης και τις ΜΚΟ».

Η Hagia Sophia

Στο 74σελιδο μανιφέστο, ανάμεσα σε αναφορές μίσους για τους αντιφασίστες, τους μαρξιστές και τις «μη κανονικές οικογένειες», ο δολοφόνος της Νέας Ζηλανδίας αφιερώνει ειδική παράγραφο «προς τους Τούρκους».
 Στο ακροδεξιό-ισλαμοφοβικό κείμενο που αποδίδεται στον Τάραντ, υπάρχει η προειδοποίηση προς τους Τούρκους ότι μπορούν να ζήσουν μόνο στην ανατολική πλευρά του Βοσπόρου: «Αν προσπαθήσετε να ζήσετε σε ευρωπαϊκό έδαφος, οπουδήποτε δυτικά του Βοσπόρου, θα σας σκοτώσουμε και θα πετάξουμε, κατσαρίδες, έξω από τα εδάφη μας. 
Ερχόμαστε για την Κωνσταντινούπολη (Constantinople) και θα καταστρέψουμε κάθε τζαμί και μιναρέ στην πόλη. 
Η Αγιά Σοφιά (Hagia Sophia) θα απαλλαχθεί από τους μιναρέδες και η Κωνσταντινούπολη θα γίνει δικαιωματικά χριστιανική ξανά. ΦΥΓΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΣΟ ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ», αναφέρεται. Σε ένα άλλο σημείο πιο κάτω, γράφει: 
«Μέχρι η Αγια Σοφιά να απελευθερωθεί από τους μιναρέδες, οι άντρες της Ευρώπης θα είναι άντρες μόνο στα λόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου