Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

«Κάτσε πίσω και θα δούμε...»-Τάσος Παππάς






Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης, κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ασέλγειας κατά ανηλίκου άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. 

 Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε αθώος, έκανε λόγο για δικαστική πλάνη, υποστήριξε ότι η υπόθεση κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους και εμφανίστηκε σίγουρος ότι στο Εφετείο θα δικαιωθεί. 
 Δεν διευκρίνισε ποιοι είναι οι γνωστοί κύκλοι που κατάφεραν να παρασύρουν τους δικαστές σε μια άδικη, κατά τη γνώμη του, απόφαση. 
Ας το προσπεράσουμε αυτό αφού ο άνθρωπος έχει καταδικαστεί και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να πετύχει την απαλλαγή του στον δεύτερο βαθμό.
 Ας προσπεράσουμε επίσης και την αλαλία της Νέας Δημοκρατίας (φαντάζεστε πώς θα αντιδρούσε αν στη θέση του κ. Γεωργιάδη ήταν ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ), του κόμματος που έχει βγάλει καμιά εικοσαριά ανακοινώσεις για τον Πετσίτη, ο οποίος δεν κατηγορείται για κάτι, που επιτίθεται συνεχώς στον Πολάκη για το κάπνισμα και για ό,τι άλλο το ενοχλεί στη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. 
 Ενδεχομένως να πιστεύουν στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους είναι σοβαρότερο αδίκημα από την ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή εναντίον ανηλίκων. 

 Εχει όμως ενδιαφέρον αυτό που ισχυρίστηκε στην απολογία του ο Ν. Γεωργιάδης. 
Είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να καθίσει πίσω για δυο-τρεις μήνες και να φύγει από το προσκήνιο ως εμφανής επικοινωνιακός του σύμβουλος, μέχρι «να σκάσει και να καθίσει» το θέμα.

 Είναι έτσι; 
Οντως ο αρχηγός της συντηρητικής παράταξης ζήτησε από τον στενό συνεργάτη του να περάσει για λίγο στο περιθώριο μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα; 
Και πώς ξεφουσκώνει το θέμα; 
Αν αθωωθεί ο κατηγορούμενος. 
Αυτό δεν συνέβη. 

 Αν αποσυρθεί από την επικαιρότητα. 
Και πώς φεύγει το θέμα από την επικαιρότητα; 
Αν δεν το παίξουν τα μέσα ενημέρωσης. 

Γιατί τα μέσα ενημέρωσης να μην το παίξουν; 
Μα για να μη θίξουν το κόμμα της αρεσκείας τους. 
Γίνεται; 
Στο παρελθόν γινόταν.
 Εξουσίες και μιντιακές ελίτ σε αγαστή συνεργασία φάσκιωναν τη δυσάρεστη πραγματικότητα.

 Αλλωστε ήταν δεσπόζουσα η αντίληψη ότι αν ένα γεγονός δεν προβληθεί από τα ΜΜΕ, δεν υφίσταται. Σήμερα όμως με τα πολλά κανάλια, τα πολλά ραδιόφωνα, τις πολλές εφημερίδες και το διαδίκτυο, όσο κι αν προσπαθήσεις με τις μονταζιέρες και τα λοιπά εργαλεία χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού, ακόμη και με ωμούς εκβιασμούς, είναι αδύνατο να εξαφανίσεις τα ενοχλητικά θέματα. 

 Επί της ουσίας πάντως, η σύσταση του κ. Μητσοτάκη προς τον πρώην σύμβουλό του είναι λογική.

 Δεν ήθελε να ταυτιστούν το κόμμα του και ο ίδιος προσωπικά με ένα στέλεχος που αντιμετώπιζε βαριές κατηγορίες.
 Υποθέτω ότι ανάλογη στάση θα κρατήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και στην περίπτωση που κατηγορηθεί κάποιος παράγοντας της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άλλη ποινική υπόθεση. 
Θα του ζητήσει δηλαδή να κάτσει πίσω, να παραιτηθεί από τη θέση του μέχρι να κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

 Εκτός αν εκών-άκων επιστρατεύσει την παυσίπονη θεωρία της σκευωρίας. 
Σύντομα θα μάθουμε. 

 Ανάγωγα
 Τα ύστερα του κόσμου.
 Ο Πολάκης ζητάει να γίνει δεκτός από το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να ρωτήσει τα μέλη του οργάνου γιατί η τράπεζα δεν ελέγχει τα δάνεια κομμάτων και πολιτικών τα οποία, όπως ισχυρίζεται, δεν εξυπηρετούνται. 
 Σε ποια πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης θα γινόταν κάτι τέτοιο; 
Σε καμιά, φωνάζουν οι υπερασπιστές της θεσμικής κανονικότητας. 
Αποφεύγουν όμως να αναρωτηθούν σε ποια πολιτισμένη χώρα της Ευρώπης υπάρχουν δάνεια κομμάτων και πολιτικών που δεν εξυπηρετούνται ή έχουν ρυθμιστεί με σκανδαλώδεις όρους. Λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου