Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Ο Ορμπαν της Πειραιώς








Είναι από πρώτη ματιά ανεξήγητο το νέο ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο άραγε αισθάνθηκε υποχρεωμένος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να συνοδεύσει την επιστολή του προς το ΕΛΚ για τον Βίκτορ Ορμπαν με τη σημείωση ότι παρόμοιες πρακτικές «εφαρμόζονται και στην πατρίδα μου, την Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και το κράτος δικαίου»;
Εκείνος που «υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς» είναι βέβαια ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος δεν άντεξε να κρατήσει μια ευθεία αρνητική στάση έναντι του ακροδεξιού και αντιευρωπαίου Ούγγρου ηγέτη και χρειάστηκε να καταφύγει στην παλιά συνταγή της εξίσωσης των «δύο άκρων» της εποχής Σαμαρά.
Εξομοιώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα με τον Ορμπαν, ο κ. Μητσοτάκης δεν κρύβει τον μύχιο πόθο του να φροντίσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι να απομονώσουν και τον Ελληνα πρωθυπουργό όπως έκαναν για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο στην ίδια τη χώρα μας.
Το κακό για τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι διάλεξε την πιο ακατάλληλη συγκυρία να καταγγείλει ως... αντιευρωπαίο τον κ. Τσίπρα, στον οποίο πιστώνεται από τους Ευρωπαίους ηγέτες η διπλή επιτυχία της εξόδου από τα μνημόνια και της επίλυσης του Μακεδονικού.
Ο βαθύτερος λόγος βέβαια που καταφεύγει σ' αυτήν την άστοχη κίνηση ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι το δικό του κόμμα έχει αρχίσει να μοιάζει όλο και περισσότερο με το Fidesz.
Η παράξενη ώσμωση του δικού του ακραίου νεοφιλελευθερισμού με τον αγοραίο εθνικισμό του Αντώνη Σαμαρά και τις ξενόφοβες αντιμεταναστευτικές θέσεις των στελεχών που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ έχει μεταλλάξει τη Νέα Δημοκρατία σε ένα κόμμα που φλερτάρει ανοιχτά με την Ακροδεξιά.
Οσο για τα περί παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη από το «καθεστώς», που επικαλούνται τα στελέχη της Ν.Δ. για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη επιστολή του αρχηγού τους, καλό θα είναι να θυμηθούν όσα έλεγε ο αντιπρόεδρός τους για τους δικαστές του ΣτΕ και μάλιστα από το βήμα της Βουλής: 
«Ο Βίσμαρκ, συνάδελφε Μάκη Βορίδη, είχε πει: Καθηγηταί τρεις, εχάθη η πατρίς. Εις την Ελλάδα να το αλλάξουμε: Δικασταί τρεις, εχάθη η πατρίς». 
Πού ήταν τότε η προστασία των θεσμών, κ. Μητσοτάκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου