Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Απλώς βρέχει…Η πραγματικά εντυπωσιακή είδηση που προέκυψε μετά τις αποκαλύψεις Τσουκάτου για την μυστική χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από μεγάλες επιχειρήσεις ήταν η στάση που αποφάσισε να κρατήσει σήμερα η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Δεν σχολιάζουν λέει τις αποκαλύψεις σε αυτό το στάδιο της δικαστικής διερεύνησης




Σταμάτης Θεοδωρόπουλος


Γιατί σχεδόν όλοι σ’ αυτή τη χώρα έχουν αντιληφθεί τι γινόταν τότε. 
Αλλά υποτίθεται ότι το ΠΑΣΟΚ στο μεταξύ έγινε ΚΙΝΑΛ, η ηγεσία του εν μέρει άλλαξε και τέλος πάντων θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να διαχωριστούν από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να αναζητήσουν ένα νέο ξεκίνημα.
Αμ δε. Γίνεται καθημερινά και πιο καθαρό ότι όταν λέμε ΚΙΝΑΛ δεν εννοούμε κάτι ευρύτερο πολιτικά και διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ της τελευταίας περιόδου αλλά το αντίθετο. Το ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει να εκπροσωπεί ένα τμήμα μόνον ακόμα και του συρρικνωμένου ύστερου ΠΑΣΟΚ, το τμήμα του που υπερασπίζεται με πάθος τη Σημιτική – Βενιζελική ομάδα. Θα κάνει πολιτικά τα πάντα, δηλαδή το εξής ένα τη σύμπραξη με τη σημερινή ακροδεξιά ΝΔ, για να προστατεύσει πολιτικά και προσωπικά τα συγκεκριμένα στελέχη. Ό,τι και αν αποκαλυφθεί, όσοι σκελετοί και αν βγουν από τις ντουλάπες.
Αυτή η διαρκής αγωνία προστασίας όχι της «υστεροφημίας Σημίτη» γιατί αυτή δεν υφίσταται αν μιλάμε σοβαρά αλλά των ίδιων συγκεκριμένων στελεχών που εμπλέκονται σε όλες τις υποθέσεις που έρχονται στο φως, από τα σκάνδαλα στην υγεία μέχρι τα μαύρα κομματικά ταμεία, αποτελεί την μόνη ερμηνεία των πολιτικών επιλογών της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.
Ακόμη και η υποτιθέμενη προσπάθεια για την ιδιοκτησιακή υπεράσπιση «του χώρου της κεντροαριστεράς» που τάχα έχει λεηλατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ψευδώνυμη είναι. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε στα συγκεκριμένα στελέχη την πολιτική και γενικότερη ασυλία που επιζητούν, δεν θα είχαν πρόβλημα να αντιστρέψουν τις συμμαχίες. Σε ομηρία των σκελετών που αποκαλύπτονται βρίσκονται και δεν έχουν περιθώρια σοβαρής διαπραγμάτευσης. Αν ο Άδωνις αύριο έχει την δυνατότητα να ξανανοίξει την Μακρόνησο και τους ζητήσει να βάλουν ένα χεράκι ως ΚΙΝΑΛ με αντάλλαγμα αυτή την ασυλία, δεν νομίζω ότι θα μπορούν να αρνηθούν.
Από αυτή την οπτική γωνία εκτιμώ ότι γίνεται αντιληπτό και το γιατί δεν διστάζουν να κάνουν όλες τις πολιτικές επιλογές οι οποίες τους περιθωριοποιούν ακόμη περισσότερο στο εκλογικό σώμα. Στο πλαίσιο του σεναρίου πολιτικής και γενικότερης επιβίωσης της συγκεκριμένης ομάδας στελεχών, τους είναι αδιάφορο αν θα πάρουν 6% ή μόνον 3%, αρκεί να μπουν στη Βουλή και να «κάνουν τη δουλειά» με τον Μητσοτάκη. Καίγονται σε δυο ενδεχόμενα. Αν δεν πάρουν ούτε το 3%, ή αν δεν βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ.
Όσο ελπίζουν να αποφύγουν ταυτόχρονα αυτά τα δυο ολέθρια γι' αυτούς ενδεχόμενα, δεν έχουν πρόβλημα ό,τι κι αν αποκαλυφθεί, ό,τι εικόνα κι αν σχηματίζουν οι εναπομείναντες ψηφοφόροι τους. Όποια υγρασία και αν εισπράττουν από το περιβάλλον, θα ισχυρίζονται πεισματικά ότι απλώς βρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου