Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Χρ. Καραγιαννίδης: Αν ακούσετε στα μέσα ενημέρωσης κάτι για τα θετικά μέτρα που ψηφίζουμε, να μου το πείτε κι εμένα





 Στην ψήφιση των θετικών μέτρων που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο αναφέρθηκε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης κατηγορώντας τα μέσα ενημέρωσης για «προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας». «Αν ακούσετε κάτι για αυτά που ψηφίζουμε, να μου πείτε κι εμένα», σχολίασε δηκτικά.

Κάνοντας αναφορά στο Βοήθεια στο Σπίτι, τη μη περικοπή των συντάξεων, την παραμονή των αποσπασμένων δημοσίων υπαλλήλων, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, την επιδότηση ενοικίου και των δανείων για αγορά πρώτης κατοικίας, τις μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, τη μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων, ο κ. Καραγιαννίδης  επισήμανε πως «τίποτα δεν έχει ακουστεί», «ο κόσμος δεν έχει μάθει απολύτως τίποτα» και πως τα κανάλια μεταδίδουν μία άλλη εικόνα από όσα γίνονται στην κοινωνία.

Παράλληλα, μιλώντας για τις ψευδείς ειδήσεις, ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως «κάποια στιγμή στο μέλλον, όχι στο πολύ μακρινό μέλλον, θα πρέπει να γίνει μία μελέτη το τι ακριβώς έχει ειπωθεί τα τελευταία 4 χρόνια από πλευράς και τηλεόρασης αλλά και ηλεκτρονικού τύπου», σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει μέρα που να μην έχει ειπωθεί ένα χοντρό ψέμα πρωτοσέλιδα ή ως πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων των ιδιωτικών καναλιών».

Για το «Μακεδονικό» επισήμανε πως «υπάρχει μία συμφωνία η οποία είναι ξεκάθαρη και λύνει ένα ζήτημα δεκαετιών και φέρνει την ισορροπία, την ειρήνη και την προσπάθεια για τη συνανάπτυξη που πρέπει να έχουμε στα Βαλκάνια». Παράλληλα, σημείωσε πως «αν μπορέσουμε να κατευνάσουμε τον εθνικισμό και την ακροδεξιά που η βάση της είναι η άγνοια και οι προκαταλήψεις, εάν μπορέσουμε να τιθασέψουμε αυτό το φίδι που βρίσκει εύφορο χώρο τα τελευταία χρόνια της κρίσης να αναπτύσσεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, θα μπορούμε να κάνουμε μία κουβέντα με λογικά επιχειρήματα».

Παράλληλα, για το κάλεσμα που υπάρχει για αντισυγκέντρωση την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη λόγω της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως είναι «αναμενόμενο σε έναν βαθμό γιατί ο εθνικισμός επιζητά να θεριέψει και η ΝΔ ρίχνει λίγο βενζίνη στη φωτιά για να θεριέψει την φλόγα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο, είναι μειοψηφίες ανθρώπων και μάλιστα με σκοτεινό παρελθόν οι διοργανωτές, οπότε δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα. Θεωρούμε ότι η συγκέντρωση θα είναι πολύ μεγάλη έτσι κι αλλιώς από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, έκανε λόγο για εμφάνιση Γκοτζαμάνηδων όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη βόρεια Ελλάδα, σημειώνοντας πως όλοι οι βουλευτές έχουν αντιμετωπίσει απειλές τραμπούκων «μέσα στην ανωνυμία του facebook, ή του twitter ή ενός τηλεφώνου με απόκρυψη ή  email» σημειώνοντας πως «η πραγματική ζωή όμως δεν αποδεικνύει το μέγεθος των απειλών ευτυχώς θα έλεγα από τη μία πλευρά και από την άλλη αποδεικνύει και την ψευτομαγκιά αυτών των ανθρώπων που κρύβονται στην ανωνυμία».

Τέλος, ο κ. Καραγιαννίδης τόνισε επίσης «η πολιτική πραγματικότητα αντιμετωπίζεται μέσα και έξω από τη βουλή, μέσα στην κοινωνία αλλά και μέσα στη βουλή. Και αντιμετωπίζεται με τα μέτρα που μια κυβέρνηση θέλει να πάρει και με τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει για την ανάπτυξη αυτής της χώρας και οι πολίτες κρίνουν και τα μέτρα που πήρε και τον στρατηγικό της σχεδιασμό όπως ξεδιπλώνεται, αλλά όπως αναφέρεται και από τις δηλώσεις και τις ομιλίες και του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών».

«Εκεί θα κριθούμε και θα κριθούμε ακόμη περισσότερο στο τέλος αυτής της 4ετίας ποια ήταν η Ελλάδα το 2015 και ποια είναι η Ελλάδα το 2019, ποια είναι η ανεργία που είχαμε και ποια αυτή που έχουμε τώρα, πόσο φτωχός ήταν ο ελληνικός λαός και πόσο έχει, αν έχει, βελτιωθεί το 2019. Δηλαδή με όρους και με σημεία τα οποία ο κόσμος τα βλέπει στην πραγματική του ζωή καθημερινά», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου