Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ένας ανθέλληνας καλεσμένος στο συνέδριο της ΝΔ-Νατάσα Ρουγγέρη




Ο επίδοξος διάδοχος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην ηγεσία της Κομισιόν και αρχηγός της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, του δεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ δεν είναι μόνο πολιτικά συγγενής του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και ιδιαίτερα οικείος τόσο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και σε όλους τους Ελληνες! 

Αιτία, τα όσα κατά καιρούς έχει πει το στοματάκι του για τη χώρα μας, ποτισμένα με αντικομουνιστικό μένος, παρότι μάλλον δεν έχει ιδέα τι θα πει κομμουνισμός! 

Να σημειωθεί μάλιστα ότι ακόμη και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης, που δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Γερμανού Μ. Βέμπερ προκειμένου να διαδεχθεί τον Ζ.-Κ. Γιούνκερ στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «αναγκάστηκε» να του ασκήσει κριτική στο παρελθόν για θέσεις εξόχως αρνητικές που είχε διατυπώσει για τη χώρα μας!
Μας ήθελε εκτός Σένγκεν
Αφορμή για τέτοιου είδους δηλώσεις για την Ελλάδα υπήρξε φυσικά η οικονομική κρίση της χώρας μας και ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι κυβερνά… ο ΣΥΡΙΖΑ! Ανεξάρτητα από το κομματικό χρώμα με το οποίο… έβαφε τις θέσεις του ο κ. Βέμπερ πάντως, η πρώτη λεκτική οβίδα εκτοξεύτηκε το 2015 και αφορούσε την πρότασή του να βγει η Ελλάδα από τη Συνθήκη Σένγκεν. 
Δήλωση την οποία ο σημερινός υποστηρικτής του Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη», λέγοντας «η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη. 
Οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη είναι απαράδεκτες, δεν βοηθούν στην εποικοδομητική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος».
Την ίδια χρονιά, λίγους μήνες νωρίτερα, ο Μάνφρεντ είχε ασκήσει έντονη –έως και αγενή– κριτική στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Ευρωκοινοβούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί από μερίδα ευρωβουλευτών. 
Η ατάκα που ακολουθεί αποτελεί μόνο την παρωνυχίδα της επίθεσης Βέμπερ στον Τσίπρα αφού ο δεύτερος είχε ολοκληρώσει την ομιλία του: 
«Ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ σας λέω ότι θα αντιπαρατεθούμε με εσάς πολιτικά. Εσείς επιζητάτε και αγαπάτε τη σύγκρουση, εμείς τον συμβιβασμό. Εσείς θέλετε και επιζητάτε την αποτυχία, εμείς την επιτυχία, εσείς θέλετε τη διαίρεση της Ευρώπης, εμείς αγαπάμε την Ευρώπη. Επιτέλους επανέλθετε στη λογική και καταθέστε ένα πρόγραμμα»! 
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας Βέμπερ, πάντως, επικράτησε χάος στο Ευρωκοινοβούλιο, με άλλους να χειροκροτούν και τους περισσότερους να αποδοκιμάζουν.
Το καλύτερο όμως μας το κράταγε για τον Μάιο του 2017, όταν υποστήριξε πως «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό» (ακόμη γελάει ο Κουτσούμπας!). 
«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω το ζήτημα της Ελλάδας με την κ. Λαγκάρντ» ανέλυσε ο Μάνφρεντ και κατέληξε: «αλλά ως πολιτικός του ΕΛΚ δεν μπόρεσα να μην της επισημάνω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι έχει κομμουνιστή πρωθυπουργό»!
Εναν μήνα μετά και καθότι… οι κομμουνιστές προφανώς του προκαλούν αλλεργία είχε δηλώσει ότι «η Γερμανία θα δώσει ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα, αλλά όχι σε αυτή την κυβέρνηση, σε μια άλλη». 
Αχ βρε Μάνφρεντ, κοιμάσαι κι ονειρεύεσαι μαζί με τον Κυριάκο!
Και επειδή, βεβαίως, δεν του κάθισε καλά η τυπική έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια με τη λήξη του προγράμματος τον περασμένο Αύγουστο, θεώρησε καλό να γράψει στο Τwitter ένα… ναι μεν αλλά: 
«Είναι καλό ότι η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα διάσωσής της. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λόγω της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν συνέβη πολύ νωρίτερα και πολύ φθηνότερα για τον ελληνικό λαό». 
Μας σκέφτεται, όμως…
Ευρωπαϊκές… γκάφες
Γεγονός είναι πάντως ότι αν αφήσουμε τα καθ’ ημάς και περάσουμε στα της Ευρώπης, μιας και επιδιώκει να αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν, δεν λείπουν οι γκάφες αλλά και ορισμένες επικίνδυνες απόψεις του!
 Προσφάτως, για παράδειγμα, κάλεσε τους συντηρητικούς να αφουγκραστούν τους ηγέτες του «λαϊκισμού», όπως τον Ιταλό Ματέο Σαλβίνι, άποψη για την οποία του ασκήθηκε κριτική.
Αυτό όμως που προκάλεσε κυριολεκτικά σάλο ήταν μια δήλωσή του τον Ιανουάριο, όταν είχε αναφερθεί σε «τελική λύση» ως προς την προσφυγική κρίση. 
Και αυτό επειδή η διατύπωσή του στα γερμανικά («finale Lösung») ήταν ίδια με αυτήν που είχε χρησιμοποιήσει ο Χίτλερ για τους Εβραίους («Endlösung»)! 
Μάλιστα την αναφορά αυτή την είχε κάνει στη διάρκεια ημερίδας του κόμματός του, των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), στην οποία επίσημος προσκεκλημένος ήταν –ποιος άλλος; – ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.
Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκάλεσε η γκάφα του αναγκάστηκε να ξεκαθαρίσει, και πάλι στο Τwitter, ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε σκοπίμως και ότι εκείνος εννοούσε απλώς «μια συλλογική ευρωπαϊκή λύση το 2018, σχεδιασμένη ώστε να βοηθήσει τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο». 
Πολύ μας συγκινείς, Μάνφρεντ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου