Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Στους 80 βαθμούς το ξέπλυμα και οι φασίστες ίδιοι
Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί εκατοντάδες βανδαλισμοί μνημείων, βίαιοι ξυλοδαρμοί και επιθέσεις κατά διαδηλωτών και αριστερών στελεχών και βουλευτών, δολοφονία Αλβανού εργάτη γης... 
Ώς πότε;

Ακροδεξιοί βεβηλώνουν το μνημείο των αγωνιστών του ΕΛΑΣ μετά από πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στη Θεσσαλονίκη.

 Η είδηση δυστυχώς δεν θα απασχολήσει το δημόσιο διάλογο, δεν θα αναπαραχθεί από τα σάιτ, δεν θα ακουστεί από τα κανάλια. 
Η ακροδεξιά βία κλιμακώνεται επικίνδυνα και κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα. 
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης με προεξάρχουσα τη Ν.Δ. είναι τεράστιες και τα αποτελέσματα της πολιτικής κάλυψης που παρέχει στην Ακροδεξιά τόσο άμεσα που κανείς δεν μπορεί να πει ότι “πέφτει από τα σύννεφα”.
Τα αγνά πατριωτικά αισθήματα τα οποία υποκριτικά προτάσσει συνοδεύονται από την απροκάλυπτη βία και τους βανδαλισμούς. Αρκεί να δούμε τις τελευταίες επιθέσεις για να καταλήξουμε στο εύλογο συμπέρασμα ότι οι φασίστες όχι απλά βγήκαν από τις τρύπες τους, που είχαν μπει μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά επιχειρούν να συστήσουν αντι-ΣΥΡΙΖΑ “κίνημα” κατά τις επιταγές της Ν.Δ. Προσπαθούν να αντεπιτεθούν, να αποκτήσουν έρεισμα στην κοινωνία, να δηλητηριάσουν συνειδήσεις, ειδικά στις πιο τρυφερές ηλικίες.
Όσοι δεν μπόρεσαν να βρουν το παραμικρό μεμπτό στην ακραία εθνικιστική συνθηματολογία των των ακροδεξιών συλλαλητηρίων στη Θεσσαλονίκη ή των δήθεν ακομμάτιστων “μαθητικών” καταλήψεων των τελευταίων ημερών....
Όσοι μιλούν για “αγνούς πατριώτες” και βλέπουν απλή διαμαρτυρία πίσω από τα συνθήματα “Η δημοκρατία ξεπουλάει τη Μακεδονία”, τα φασιστικά σύμβολα και τα “Σκοπιανέ, Σκοπιανέ δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ”. Όσοι δεν καταγγέλλουν τις ακροδεξιές φωνές και αντιγράφουν αυτολεξεί τους βουλευτές της Χ.Α. Όσοι αδιαφορούν για τις δολοφονικές επιθέσεις κατά προσφύγων, ξένων, αριστερών ή ομοφυλόφιλων...
Όσοι δεν ανησυχούν όταν 14χρονα παιδιά εμποτίζονται με εθνικιστικό μίσος. Και τέλος όσοι διακατέχονται από μεγάλη δυστοκία να καταδικάσουν τους βανδαλισμούς στα μνημεία του Ολοκαυτώματος των Εβραίων πάλι στη Θεσσαλονίκη, στο μνημείο του ΕΛΑΣ ή στις επιθέσεις της Χ.Α. είναι αυτοί που επιχειρούν να αντλήσουν οφέλη από το κατευθυνόμενο μίσος και την κατευθυνόμενη οργή κατά των ξένων, των εθνομηδενιστών.
Το χέρι του φασίστα το οπλίζουν αυτοί που μιλούν την ίδια γλώσσα, τα ίδια επιχειρήματα, αλλά διαφέρουν στο dress code. Αυτοί που σκόπιμα εθελοτυφλούν και επιτίθενται με ψεύδη περί δήθεν αγνών πατριωτικών αισθημάτων. Αυτοί που διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό εμποτίζοντάς τον με το μίσος στον συνάνθρωπο απλά και μόνο γιατί είναι διαφορετικός.
Αυτοί που ποντάρουν στο μίσος για να επανέλθουν στην εξουσία και προσβλέποντας σε ακόμα πιο στενά ιδιωτικά οφέλη περιμένουν να αναβαπτιστούν στην κολυμπήθρα της εξουσίας τους, άσπιλοι και αμόλυντοι από τα σκάνδαλα που τους πνίγουν...
Και για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, οι φασίστες επιχείρησαν αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να σταθούν στις πλατείες των Αγανακτισμένων. Τους τσάκισε το κίνημα και αυτό είναι η αλήθεια που επιμελώς και σκοπίμως αποκρύπτεται πίσω από το δόγμα “όλοι ίδιοι είναι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου