Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Λευτέρης... Μπαχαλάκης!












Έκανε μπάχαλο και την ομάδα των νεοδημοκρατών στο δήμο Ηρακλείου, ο Λευτέρης Αυγενάκης, αποδεικνύοντας πόσο... καλά ξέρει να κάνει πολιτική!
Για πρώτη φορά η ΝΔ συμμετείχε σε δημοτική κίνηση που κέρδισε τις εκλογές και βάλθηκε να τη διαλύσει, επειδή δεν την έλεγξε ποτέ και κυρίως τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.


(Για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, προφανώς δεν κέρδισε το δήμο Ηρακλείου το 2014 η ΝΔ, αλλά η διάθεση των δημοτών να απομακρυνθεί η δημοτική αρχή Κουράκη. Κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο συνδυασμός Λαμπρινού σχεδόν διπλασίασε τα ποσοστά του στον δεύτερο γύρο, καθώς στηρίχτηκε από τους ψηφοφόρους του συνδυασμού Λυγερού).
Τί έκανε από την πρώτη ημέρα ο κ. Αυγενάκης; Αρχικά προσπάθησε να ελέγξει ως "καθοδηγητής" τη δημοτική αρχή. Η οποία, με δεδομένη την παρουσία του Βασίλη Λαμπρινού, δεν υπήρχε περίπτωση να ταυτιστεί με τη ΝΔ. Άλλωστε, ούτως ή άλλως, στη δημοτική αρχή υπάρχουν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άνθρωποι που ανήκουν στην αριστερά, αλλά και νεοδημοκράτες που "δεν πάνε" στη λογική Αυγενάκη.
Το πόσο αλαζονικά στέκεται και στάθηκε ο κ. Αυγενάκης απέναντι στην εκλεγμένη δημοτική αρχή του Ηρακλείου και κυρίως τον εκλεγμένο δήμαρχό της, αποδείχτηκε με την ιστορία του προσφυγικού. Όταν εκείνος εξέφρασε τις πιο ακραίες αντιλήψεις, έκανε φοβικές δηλώσεις και προσπάθησε να στρέψει την κοινωνία κατά των προσφύγων που θα έρχονταν στο νησί για εγκατάσταση. Ο δήμος Ηρακλείου είναι αλήθεια ότι στάθηκε με αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες. Και τότε ήταν η πρώτη σύγκρουση. 
Ο κ. Αυγενάκης, με άκομψο τρόπο, που εξελίχτηκε σε αυταρχικό, προσπάθησε να "εγκαλέσει" προσωπικά τον δήμαρχο. Κι όταν δεν τα κατάφερε, εκστόμισε το απαράδεκτο ότι "θα τον τελειώσει"!
Ακολούθησαν και πολλά άλλα. Με κύριο την υπόθεση της μετονομασίας της λεωφόρου Κνωσού σε "Κωνσταντίνου Μητσοτάκη", την οποία αξίωσε η ΝΟΔΕ Ηρακλείου ελεγχόμενη απόλυτα από τον Λ. Αυγενάκη, για λογαριασμό του οποίου μίλησε.
Τί κατάφεραν, λοιπόν, οι... "εμπνευσμένες" παρεμβάσεις Αυγενάκη, στο προσκήνιο και το παρακήνιο; Να υπονομεύσουν την πρώτη και μόνη δημοτική αρχή του Ηρακλείου στην οποία συμμετείχε με στελέχη της σε πρώτους ρόλους η ΝΔ! Και το έκανε ακόμα και δημιουργώντας μια παραεξουσία μέσα στη δημοτική αρχή, μοιράζοντας κομματικούς ρόλους σε εκλεγμένους με την παράταξη Λαμπρινού και οδηγώντας τους σε σύγκρουση μαζί του "επειδή δεν συνεμορφώθη"!
Με τελική φάση, να οδηγήσει τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ σε απόφαση απόρριψης της υποψηφιότητας Λαμπρινού (πριν καν ο ίδιος εκφράσει την οριστική του θέση, αν θα είναι ή όχι εκ νέου υποψήφιος"!
Κατά συνέπεια ούτε το κομματικό συμφέρον δεν υπηρέτησε λοιπόν ο κ. Αυγενάκης.
Υπηρέτησε απολύτως την προσωπική του θέση και εκμεταλλευόμενος τη συγκυριακή παρουσία του στην ιεραρχία της ΝΔ, προώθησε έναν δικό του κομματικό μηχανισμό, για να ελέγξει τα πάντα.
Η χθεσινή ανακοίνωση των στελεχών της ΝΔ που συμμετέχουν στη δημοτική αρχή του Ηρακλείου, που στηρίζουν Λαμπρινό και αδειάζουν τη ΝΟΔΕ,  ασφαλώς είναι ένα ράπισμα για τον ρόλο του κ. Αυγενάκη. 
Ακόμα κι αν αυτή την παρέμβαση δεν την υπογράφουν όλοι οι νεοδημοκράτες της δημοτικής παράταξης, καθώς απομένουν εκείνοι στους οποίους έδωσε κομματικούς ρόλους ο γαλάζιος βουλευτής...  (Ούτως ή άλλως, δηλαδή, την παράταξη τη διέσπασε. Τόσο εμπνευσμένη... πολιτική)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου