Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Σημιτοφύλακες-Κωνσταντίνος Ταχτσίδης








«Χρειάζεται ένα τεράστιο κύμα ιδιωτικοποιήσεων. 
Να φιλελευθεροποιήσουμε την ελληνική οικονομία. 
Η ελληνική οικονομία είναι η τελευταία Σοβιετική οικονομία στην Ευρώπη
Υπάρχει μεγάλη κρατική επεμβατικότητα και μεγάλη κρατική περιουσία. 
Πρέπει να απελευθερώσουμε την οικονομία και  ότι εμποδίζει την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα και να αφήσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία να αναλάβει την οικονομία».  


Αυτή ήταν η -χωρίς ανάσα- απάντηση του Γιάννου Παπαντωνίου, στην ερώτηση του δημοσιογράφου του Bloomberg, το 2012, σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνουμε ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία της χώρας. 

Ότι ακούμε, δηλαδή, λέξη προς λέξη και με σηκωμένο δάχτυλο, από το αυτοαποκαλούμενο "μέτωπο της λογικής", καθόλη τη μνημονιακή περίοδο στη χώρα μας.

Η προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου, λειτούργησε σαν καμπανάκι προστασίας για το "τοτέμ" της παρασιτικής αστικής τάξης. 
Το "γκόλουμ" της διαπλοκής, τον Κώστα Σημίτη.
Δίπλα τους και οι λούμπεν, ταλαίπωροι μικροαστοί, με σύνδρομο Στοκχόλμης, που εξακολουθούν να υπερασπίζονται αυτούς που τους χρεοκόπησαν.

Είναι σχεδόν απολαυστικό να βλέπεις να χτυπάνε κόκκινο εδώ και δύο μέρες, τα ασυνείδητα αντανακλαστικά των θαμώνων του Da Capo, των αρθρογράφων της διαπλοκής και του περιβάλλοντος Μητσοτάκη, σε έναν ιδιότυπο πανικό προστασίας του "τάπερμαν".

Δεν είναι καθόλου τυχαία η σταδιακή επανεμφάνιση του Κώστα Σημίτη από το 2017 στη δημόσια σφαίρα, ούτε η συμπόρευση στελεχών του στο πλευρό της νεοφιλελεύθερης, ακροδεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το «σύστημα Σημίτη» δε σταμάτησε ποτέ να διοικεί κάποια κομβικά "οχυρά" του βαθέως κράτους και έχει συμμαχήσει εδώ και καιρό με τον Μητσοτάκη. 
Τους ενώνουν άλλωστε η Siemens, ο Χριστοφοράκος, ο -γείτονας του Γιάννου στη Σύρο- Στουρνάρας και κυρίως η συλλογική απόδοση ευθυνών για τη χρεοκοπία, στην κοινωνία και τον απλό κόσμο.
Αυτό ακριβώς είχε πει ο Κώστας Σημίτης πριν περίπου ένα χρόνο σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ… «η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο».
Πόσο πλάκα έχει να το ακούς αυτό από τον πρώην πρωθυπουργό, που στο υπουργικό του συμβούλιο, ο καλύτερος έχει "πουλήσει" τη μάνα του… με υπερτιμολόγηση!
Όπως έλεγε κάποτε ο Κώστας Σημίτης... «όποιος έχει στοιχεία, να τα πάει στον εισαγγελέα». 
Άκης, Γιάννος, Τσουκάτος, Μαντέλης, Σαλλαγιάνης... και η λίστα συνεχώς ανανεώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου