Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.» Και τώρα οι... μνηστήρες

















 Συντάκτης: ΕΦ.ΣΥΝ.

Η ομηρική Οδύσσεια δεν τελειώνει με την άφιξη του Οδυσσέα στην Ιθάκη. Εκεί τελειώνει το μεγαλύτερο και το σπουδαιότερο μέρος της επώδυνης περιπλάνησής του.
Θα χρειαστεί να ανακτήσει την εξουσία του στο νησί, να νικήσει δηλαδή τους μνηστήρες που ζούσαν παρασιτικά φιλοδοξώντας να παντρευτούν την Πηνελόπη και να πάρουν τη θέση του.
Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού περιλάμβανε όλες τις διαστάσεις του μύθου μεταφρασμένες στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Η επώδυνη περιπλάνηση της Ελλάδας, δηλαδή η οδύσσεια των μνημονίων, έφτασε στο τέλος της. Αλλά με τους μνηστήρες η χώρα δεν τελείωσε ακόμα.
«Φτάσαμε στον προορισμό μας, βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά έχουμε πλήρη επίγνωση ότι δεν τελειώσαμε εδώ. Νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας. Οι σύγχρονοι μνηστήρες είναι εδώ και στέκονται ακόμα απέναντι», είπε χαρακτηριστικά.
Ποιοι είναι οι σύγχρονοι μνηστήρεςΚατά τον Αλ. Τσίπρα, είναι όσοι επιθυμούν να επιστρέψει η χώρα στη μνημονιακή κατάσταση για να συνεχίσουν να επωφελούνται οι ίδιοι καθώς υπάρχουν κι εκείνοι που κέρδισαν στη μνημονιακή εποχή ποικιλοτρόπως.
Είναι οι εκφραστές της Ελλάδας της διαφθοράς, της διαπλοκής και της εξουσίας των ολίγων. Οι φοροδιαφεύγοντες και οι παρασιτικά ζώντες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος με τις offshore και τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Εκείνοι που θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου.
Με δυο λόγια ο πρωθυπουργός σκιαγράφησε μια παρασιτική οικονομική και κοινωνική ολιγαρχία και τους πολιτικούς προστάτες της. Ο,τι δηλαδή άνθησε στην προ κρίσης εποχή κι έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Οι αναφορές αυτές του πρωθυπουργού περιγράφουν το πλαίσιο της πολιτικής και κοινωνικής αντιπαράθεσης της μεταμνημονιακής εποχής που ήδη έχει αρχίσει.
Με αυτή τη διαχωριστική γραμμή η κυβέρνηση θα δώσει τις πολιτικές μάχες του επόμενου διαστήματος έως τις εκλογές.
Κι αν κρίνουμε από τον τρόπο που την αντιμετωπίζει η αντίπαλη πλευρά, το βέβαιο είναι πως τα πολιτικά πράγματα στη χώρα αναμένεται να πάρουν έντονες πολωτικές διαστάσεις.
Αν αυτό θα είναι καλό ή κακό θα φανεί σύντομα, όταν όλα αυτά θα έχουν συγκεκριμένο περιεχόμενο με τις πολιτικές προτάσεις και τα προγράμματα που θα καταθέσουν τα κόμματα για να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.

1 σχόλιο:

  1. ο λουλης κουλης μονο πλερεζα δεν φορεσε απο την στεναχωρια για την εξοδο απο τα μνημονια
    και το αλλο το τσοκαρο η λογοχειλο η φωφη απο πισω σαν σκυλακι να λεει τις ιδιες μαλακιες με τον λουλη κουλη
    για το μορμολη τον λεβεντη τι να πω και για τον αλλο τον μεγάλο Σταυρο και το βοθροποτάμι
    οσο για το κκε αστα αμα δει ψηφο γραψτε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή