Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Η πατριδοκαπηλία δεν θα τους ξελασπώσει















Το παλιό πολιτικό σύστημα παίζει το τελευταίο του χαρτί. 
Προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση και να σώσει τον εαυτό του λίγο πριν η χώρα βγει από την επιτροπεία. Γιατί η επάνοδος σε μια κανονική κατάσταση τους απομακρύνει από τη δυνατότητα να ξεμπλέξουν από σκάνδαλα όπως η Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ, να ξελασπώσουν φίλους τους εκδότες και επιχειρηματίες, να σβήσουν τα θαλασσοδάνειά τους.
Για να το καταφέρουν, βρήκαν ως πρόσφορο όχημα το “Μακεδονικό”. 
Χρειάστηκε βεβαίως να κάνουν κάποιες μετατοπίσεις. 
Η Ν.Δ. εκχώρησε την πολιτική της εκπροσώπηση στον Σαμαρά -που την είχε ρίξει το 1993- και τους άλλους ακροδεξιούς που από χθες βρίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Φώφη Γεννηματά καπέλωσε επιδεικτικά το Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. -στο οποίο προχθές μειοψήφησε με 5-1 για τη συμφωνία- και έσυρε την κοινοβουλευτική της ομάδα στην πρόταση μομφής. 
Και έτσι συγκροτήθηκε ένα μέτωπο χωρίς αρχές.
Ξέρουν βεβαίως ότι η πρόταση μομφής δεν έχει καμία τύχη. 
Στόχος τους είναι να πιέσουν τους ΑΝ.ΕΛΛ. ή κάποιους βουλευτές του ξεχωριστά, αυτό όμως δεν αρκεί για να πετύχουν τον στόχο τους. 
Το περισσότερο που θα καταφέρουν είναι να φωνάζουν δύο ημέρες, ελπίζοντας πως με κορώνες πατριωτισμού, με τη βοήθεια των καναλιών τους και με ό,τι βγει από τα συλλαλητήρια θα σηκώσουν κάπως το αντικυβερνητικό κλίμα. 
Ελπίζουν πως έτσι θα ξεκολλήσουν από τον βούρκο στον οποίο βυθίζονται μέρα με την ημέρα.
Δεν θα τα καταφέρουν γιατί ο βούρκος αυτός δεν είναι κυβερνητική παγίδα. 
Τον έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι.
 Και δεν θα τους βοηθήσει να βγουν από εκεί μέσα η πατριδοκαπηλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου