«Μετά από τρία χρόνια συστηματικής προσπάθειας, η Ελλάδα τα κατάφερε. Ένας ιστορικός κύκλος ολοκληρώνεται. Αφήνουμε πίσω μας την κρίση, τις παθογένειες του παρελθόντος, την ασφυκτική επιτροπεία και τους καταναγκασμούς που τη συνόδευαν.
Περνάμε σε μια νέα εποχή» επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο των κοινών δηλώσεων με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία.
ΑΠΑΝΤΑΕΙ ο Γκουρία: «Τοποθετήθηκαν τα θεμέλια για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη, και μάλιστα μακροπρόθεσμα. Συγχαρητήρια, κύριε πρωθυπουργέ, εσείς επαναφέρατε την Ελλάδα πίσω από το χείλος του γκρεμού». Υπενθύμισε δε πως κάποτε γινόταν συζήτηση για Grexit, ενώ τώρα γίνεται συζήτηση μόνο για «Exit» της Ελλάδας από το μνημονιακό πρόγραμμα.
ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ο Κυριάκος. Και τι λέει; Θέλω τώρα εκλογές! Γιατί να του απαντήσουμε εμείς όταν τα λέει πολύ καλύτερα ένας παράγοντας της ιδιωτικής οικονομίας και μάλιστα στέλεχος της Ν.Δ.; «Η ‘καραμέλα’ των πρόωρων εκλογών πρέπει να σταματήσει.
Οι πρόωρες εκλογές το μόνο που φέρνουν είναι αναστάτωση στην οικονομία και την κοινωνία.
Με βάση το σύνταγμα, προσδιορίζονται κάθε τέσσερα χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει να το δούμε και να υλοποιείται». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ τη Δευτέρα το πρωί.
ΚΑΙ ΣΕ ό,τι αφορά την «καθαρή έξοδο» από τα Μνημόνια, υπογράμμισε ότι: Πρέπει το πολιτικό σύστημα να συναινέσει ώστε να υπάρχει σύγκλιση για να οδηγηθούμε σε υψηλούς αναπτυξιακούς στόχους. «Καθαρή έξοδος σημαίνει ότι δεν θα βρισκόμαστε κάτω από μια μνημονιακή επιτροπεία όπως αυτή που βρισκόμαστε τα οκτώ τελευταία χρόνια.
Δεν θα βρισκόμαστε σε επιτροπεία, αλλά θα έχουμε μια εποπτεία όπως όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες». Και κατέληξε λέγοντας: Επιτέλους, «γίνεται αξιοποίηση των προτάσεων που έχουν καταθέσει κατά καιρούς οι παραγωγικοί φορείς» για το ασφαλιστικό και φορολογικό.
ΠΕΙΤΕ μου, σας παρακαλώ, όταν σχεδόν κάθε μέρα όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και οι θεσμοί των δανειστών, βλέπουν καλύτερες μέρες για την ελληνική οικονομία, όταν η έξοδος από το Μνημόνιο θεωρείται κάτι σαν γεγονός, όταν αρχίζουν οι διαβουλεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, όταν αυτή την περίοδο χρειάζεται προσοχή λόγω των τουρκικών εκλογών και του νέου μετώπου που ανοίγουν οι Αμερικανοί, αυτή τη φορά με το Ιράν, πώς είναι δυνατόν ένας σοβαρός και υπεύθυνος πολιτικός ηγέτης να ζητάει κάθε μέρα εκλογές;
Η μόνη εξήγηση που απομένει είναι το κραυγαλέο έλλειμμα υπευθυνότητας και ηγετικής προσωπικότητας. Υπάρχει κάτι άλλο;
dchristou52@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου