Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Γιάννης Φιλιππάκης: Να γιατί έβγαλαν δύο νέες εφημερίδες


Ανήμερα της μαύρης επετείου της 21η Απριλίου ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε να λογοκριθεί η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, γιατί η τελευταία τίμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα και έκανε αποκαλύψεις για την Novartis, δίνοντας γραμμή στους Νεοδημοκράτες (λες κι είναι σκυλάκια) «να μην ακουμπάνε καν την εφημερίδα»

Αν κι έχουν περάσει μήνες όμως, η Νέα Δημοκρατία δεν είχε καμία αντίστοιχη ευαισθησία σε καμία από τις περιπτώσεις που δέχθηκε επίθεση ο Κώστας Καραμανλής και όλες οι κυβερνήσεις του.

Δεν το άκουσαν; Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε μέσα στο συνέδριο της ΝΔ, εξεταστική για τον Κώστα Καραμανλη.

Δεν απάντησαν ούτε στις κατηγορίες βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι «Ο Κώστας Καραμανλής φταίει για την κρίση».Σκληρή γλώσσα από τον εκδότη για την «παρέα που ηγείται(;) σήμερα της Ν.Δ»

Ωμή παρέμβαση από το κόμμα της ΝΔ, σε επίπεδο κορυφής, καταγγέλλει ο εκδότης της εφημερίδας «δημοκρατία» Γιάννης Φιλιππάκης που αναφέρεται σε προσπάθειες εξόντωσης του μιντιακού ομίλου του και απόπειρα απόλυτου ελέγχου του παραταξιακού Τύπου, με την έκδοση δύο νέων ημερήσιων εφημερίδων..

Ο Γιάννης Φιλιππάκηςφωτογραφίζει τις δύο εφημερίδες ενώ ασκεί κριτική στην επικοινωνιακή ομάδα της Ν.Δ., "η οποία απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από δημοσιογράφους που ομολογούσαν ότι… έκρυβαν τις ειδήσεις κάτω απ' το μαξιλάρι, από πρώην διευθυντές γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ (και δη, της περιόδου της αποκαλύψεως του «σκανδάλου της MAYO»!), από πρώην κρατικοδίαιτους (οικογενειακώς) δημοσιογράφους" κλπ κλπ. 

Ολα αυτά με αφορμή την άγρια κόντρα που ξεσπασε ανάμεσα στην εφημερίδα «δημοκρατία» μετά τις δηλώσεις της έμπειρης δημοσιογράφου αλλά άπειρης εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη περί Δούρειων Ιππων του ΣΥΡΙΖΑ (δειτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Διαβάστε τι αναφέρει σχετικά, σε εκτενές  άρθρο του στην εφημερίδα «δημοκρατία» ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης:

(...) Μας προξενεί θλίψη η στρατηγική που έχει επιλέξει η σημερινή επικονωνιακή ομάδα της Ν.Δ., η οποία απαρτίζεται, μεταξύ άλλων, από δημοσιογράφους που ομολογούσαν ότι… έκρυβαν τις ειδήσεις κάτω απ' το μαξιλάρι, από πρώην διευθυντές γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ (και δη, της περιόδου της αποκαλύψεως του «σκανδάλου της MAYO»!), από πρώην κρατικοδίαιτους (οικογενειακώς) δημοσιογράφους, από «ντουντούκες» της διαπλοκής προερχόμενες από την ΠΑΣΠ και από άλλα νέα στελέχη, που δεν δούλεψαν ποτέ στη ζωή τους.
(...)
Η σημερινή ηγεσία της NΔ, όμως, όχι μόνο δεν αντέχει την κριτική, αλλά απαιτεί να τη… λιβανίζουμε σε καθημερινή βάση! Εδώ, αξίζει να σας αποκαλύψουμε ότι πριν από λίγο καιρό επιχειρήθηκε, σε επίπεδο κορυφής, ωμή παρέμβαση (!) στο πώς θα συνεχίσει να εκφράζει η εφημερίδα τις απόψεις της. Μετά την ηχηρή άρνησή μας να αποδεχτούμε οποιαδήποτε προσπάθεια νεοφιλελεύθερης λογοκρισίας (που σε τίποτα δεν διαφέρει από αυτήν της δικτατορίας), μπήκε σε εφαρμογή νέο σχέδιο! Ετσι, κατεβλήθησαν προσπάθειες εξόντωσής μας και απόλυτου ελέγχου του παραταξιακού Τύπου με την έκδοση δύο νέων ημερήσιων εφημερίδων. Προς μεγάλη απογοήτευση της παρέας που ηγείται (;) σήμερα της Ν.Δ., η μεν πρώτη, παρά την τεράστια οικονομική υποστήριξη που είχε, κατέβασε ρολά σύντομα, η δε δεύτερη έχει κυκλοφορία που δεν επαρκεί ούτε για την πληρωμή του χαρτιού της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου