Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ο Μαυρωτάς «στοχοποιεί» την Μπαζιάνα: Εμπάθεια ή πολιτικός γκεμπελισμός;




Αγγίζει τα όρια της προσωπικής εμπάθειας η εμμονή του Μαυρωτά με την επαγγελματική δραστηριότητα της Μπέτυς Μπαζιάνα στο ΕΜΠ.
Σε ανάρτησή του στο Twitter… κατηγορεί την κ. Μπαζιάνα ότι μεταπήδησε στην κατηγορία Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) από διοικητικός υπάλληλος του ΕΜΠ κάνοντας χρήση «φωτογραφικής» όπως αναφέρει διάταξης του Νόμου Φίλη 4415/2016, με την οποία καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με διδακτορικό και συγκεκριμένα προσόντα μπορούν να μεταταγούν σε θέση ΕΔΙΠ των ΑΕΙ.

 Είναι γεγονός ότι με τη διάταξη αυτή έχουν μεταταγεί σε ΑΕΙ της χώρας εκατοντάδες εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των εργαστηριακών και εκπαιδευτικών αναγκών των ιδρυμάτων.
Ωστόσο η κ. Μπαζιάνα δεν έγινε ΕΔΙΠ με χρήση της διάταξης αυτής, αφού ήταν ήδη διοικητικός υπάλληλος του ΕΜΠ. Με μια προσεκτική ανάγνωση του ΦΕΚ, μπορεί κάποιος να ενημερωθεί ότι η κ. Μπαζιάνα έκανε χρήση διατάξεων του νόμου Διαμαντοπούλου 4009/2011 που δίνει την δυνατότητα σε μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους και υπαλλήλους αορίστου χρόνου των ΑΕΙ με διδακτορικό και αυξημένα ακαδημαϊκά προσόντα να μετακινηθούν στην κατηγορία ΕΔΙΠ μετά από θετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής καθηγητών της Σχολής και επιπλέον εισήγηση του Πρύτανη, εκτιμώντας τις ανάγκες του ΑΕΙ.

Δείτε το επίμαχο ΦΕΚ: Μην σας παραπλανά το… κουτάκι (νο 6) με την αίτηση της κ. Μπαζιάνα (εκεί εστίασαν οι περισσότεροι). Διαβάστε την παράγραφο 4 όπου αναγράφεται ο Νόμος Διαμαντοπούλου βάσει του οποίου έγινε η αίτηση.  

Εκτός και αν ο κ. Μαυρωτάς εννοεί ότι η κ. Διαμαντοπούλου έφτιαξε τη διάταξη αυτή ως ρουσφέτι προς τη σύντροφο του σημερινού πρωθυπουργού!!!
Απ’ την άλλη φαντάζει σχεδόν αδιανόητο ο κ. Μαυρωτάς ως καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, να αγνοεί ότι χρήση της εν λόγω διάταξης του Νόμου Διαμαντοπούλου έχουν κάνει οι περισσότεροι σχεδόν ΕΔΙΠ του ΕΜΠ, με το μεγαλύτερο μάλιστα ποσοστό τους να υπηρετεί στο Τμήμα όπου ο ίδιος διδάσκει………
Κατόπιν τούτων δύο τα τινά: Είτε το  tweet του κ. Μαυρωτά αποδεικνύει προσωπική εμπάθεια είτε επιδίδεται σε πολιτικό γκεμπελισμό……

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου