Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Νίκος Μωραΐτης: Κούλης με περικεφαλαία






 Ο Μεγαλέξανδρος και ο Μικροκούλης, που προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του δεν το έχει σε τίποτα να ξεχάσει πόσο… φιλελεύθερος είναι και να θυμηθεί πόσο εθνικιστής πρέπει να γίνει, σε ένα κόμμα κυριευμένο από Αδώνιδες, Βορίδηδες και στρατηγούς Φράνκο εγχώριας εσοδείας.
του Νίκου Μωραΐτη
Τι κρίμα να είσαι Κούλης. Κούλης όχι ανθρώπινα. Πολιτικά. «Να το λύσουμε σε άλλη συγκυρία» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για το Μακεδονικό. Το Μακεδονικό που η παράταξη του έφτιαξε με το «σε 10 χρόνια θα το έχομε ξεχάσει» του -πάντα κοινωνικά… εύστοχου- πατέρα του και τις εθνικιστικές κορώνες του Αντώνη Σαμαρά.
«Να το λύσουμε σε άλλη συγκυρία», όταν για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια στα Σκόπια υπάρχει ένας πρωθυπουργός μη εθνικιστής και χωρίς αλυτρωτικές προθέσεις. Πόσο αλήθεια πολιτικός νάνος πρέπει να είσαι για να αναγνώσεις τόσο λανθασμένα μία χρονική στιγμή;
«Να το λύσουμε σε άλλη συγκυρία», απλώς γιατί τώρα τρέμει τους εθνικιστές του κόμματός του. Βρίσκονται στα κάγκελα οι βλαχοδήμαρχοι της Ν.Δ., ουρλιάζουν στα συλλαλητήρια τα γαλάζια στελέχη παρέα με μάτσο χρυσαυγίτες, υπερήλικες παπάδες και μακεδονομάχους ντυμένους Μεγαλέξανδρους.
Ο Μεγαλέξανδρος και ο Μικροκούλης, που προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του δεν το έχει σε τίποτα να ξεχάσει πόσο… φιλελεύθερος είναι και να θυμηθεί πόσο εθνικιστής πρέπει να γίνει, σε ένα κόμμα κυριευμένο από Αδώνιδες, Βορίδηδες και στρατηγούς Φράνκο εγχώριας εσοδείας.
Ποιος ήθελε ένα κράτος στα βόρεια σύνορα μας που να λέγεται Μακεδονία; Το ζήτησε κανείς μετροπαθής Έλληνας ή του προέκυψε από πατριδοκάπηλους Σαμαράδες; Και αντί τουλάχιστον ο σημερινός αρχηγός του κόμματος που μας φόρεσε μία Μακεδονία στα βόρεια σύνορά μας να συναισθανθεί την ευθύνη, μιλάει για λύσεις σε άλλη χρονική συγκυρία.
Εικοσιπέντε χρόνια ολόκληρα τα περισσότερα κράτη του κόσμου αποκαλούν τους γείτονες Μακεδονία και εμείς παριστάνουμε ότι ακούμενα τους λένε Σκόπια. Σε διεθνή συνέδρια, σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, σε κοινοβούλια και διαγωνισμούς τραγουδιού. Ένας λαός καθόλου Βουκεφάλας αλλά πάρα πολύ στρουθοκάμηλος.
Δεν ξέρω αν ο Τσίπρας είναι αποφασισμένος να λύσει το Μακεδονικό. Καλύτερα για εκείνον να διαιωνίσει το πρόβλημα που παρέλαβε, να μη βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, όπως τόσοι και τόσοι πρωθυπουργοί πριν από αυτόν που αγάπησαν τον εαυτό τους αλλά όχι τη χώρα. Το μόνο που ξέρω είναι ότι ήδη στο πρώτο του ραντεβού με τον σκοπιανό πρωθυπουργό, η ΠΓΔΜ αλλάζει την ονομασία του διεθνούς αεροδρομίου της και της εθνικής της οδού από «Μεγάλου Αλεξάνδρου» σε «Φιλίας».Γιατί η διπλωματία στον 21ο αιώνα δεν γίνεται με πανοπλίες εκτός αν είσαι Κούλης με περικεφαλαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου