«Σε οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος ο κ. Κοντονής θα είχε αποπεμφθεί από τη θέση του». Νέα απαίτηση για παραίτηση ή αποπομπή υπουργού από τη Νέα Δημοκρατία. Εχει χαθεί ο λογαριασμός. Ευνομούμενο κράτος και υπουργός με τη συμπεριφορά Κοντονή δεν πάνε παρέα, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος του ΣτΕ έκανε λόγο για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.
Το ΠΑΣΟΚ εγκάλεσε την κυβέρνηση για «νέα προκλητική και ωμή παρέμβαση» και ζήτησε να σταματήσει εδώ και τώρα τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη. Επειδή όμως μιλάμε για ευνομούμενο κράτος, ορισμένα ερωτήματα που αφορούν τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και τις πολύ ευαίσθητες σε θέματα δημοκρατίας και ανεξαρτησίας και συνάμα πολύ αλλεργικές στην κριτική ενώσεις δικαστών- εισαγγελέων:
■ Σε ποιο ευνομούμενο κράτος μια πολύ σοβαρή υπόθεση με τεράστιες πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις θα τελεσιδικούσε ύστερα από 19 χρόνια; Για την ιστορία του Χρηματιστηρίου πρόκειται.
■ Σε ποιο ευνομούμενο κράτος ένα μείζονος σημασίας σκάνδαλο με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις θα σερνόταν δικαστικά επί μια δεκαετία, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει απόφαση; Για τη Siemens πρόκειται.
■ Σε ποιο ευνομούμενο κράτος θα καταδικαζόταν σε 13 χρόνια και θα της αρνούνταν την αποφυλάκιση μέχρι να εκδικαστεί στον ανώτερο βαθμό η υπόθεσή της μια κοπέλα με επιβαρυντικά στοιχεία μισό αποτύπωμα και τη φιλική σχέση της με κατηγορούμενο (ο οποίος πάντως αθωώθηκε); Για την Ηριάννα πρόκειται.
■ Σε ποιο ευνομούμενο κράτος θα παρουσιάζονταν ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή ύποπτοι για τρομοκρατική δράση, φέροντας τραύματα στο πρόσωπο και στο σώμα, και οι δύο δικαστικοί δεν θα ζητούσαν να διερευνηθεί αν η κακοποίηση προήλθε από αυτοτραυματισμό ή από βασανιστήρια; Για τους οκτώ Τούρκους και Κούρδους πρόκειται.
■ Σε ποιο ευνομούμενο κράτος θα χρειαζόταν να περάσει ένας χρόνος για να εκδοθεί βούλευμα για μια υπόθεση που είχε ολοκληρωθεί στο προδικαστικό επίπεδο; Για το θέμα με τα στημένα πρόκειται.
■ Σε ποιο ευνομούμενο κράτος διαδοχικές κυβερνήσεις θα έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου και θα συνέχιζαν να παραβιάζουν το Σύνταγμα χωρίς καμία συνέπεια για τις ίδιες και χωρίς καμία αντίδραση από τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου; Για τη δωρεάν χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων πρόκειται.
■ Το ΠΑΣΟΚ που καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τα παιχνίδια με τη Δικαιοσύνη εδώ και τώρα» δεν είναι το κόμμα που είχε καταγγείλει από τα μπαλκόνια, από ειδικές εκπομπές που έκαναν στελέχη του, από τη Βουλή, την ηγεσία της Δικαιοσύνης για συνέργεια στο λεγόμενο βρόμικο ‘89; Σήμερα είναι ανεξάρτητη, τότε ήταν χειραγωγημένη;
■ Και μιας και ήρθε η κουβέντα στους βαλλόμενους θεσμούς και στην περιλάλητη ανεξαρτησία τους που απειλείται, εκείνη η φράση του Α. Παπανδρέου το 1989 ότι «δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνον ο λαός» τι ακριβώς σήμαινε;
Ανάγωγα
Κανονικά θα έπρεπε να προκαλεί γενική θυμηδία, αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά, ο εξ αποστάσεως διάλογος ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Νετανιάχου.
Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε το Ισραήλ «κράτος–τρομοκράτη» που σκοτώνει παιδιά και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τού απάντησε πως δεν δέχεται διαλέξεις περί ηθικής από έναν ηγέτη που βομβαρδίζει Κούρδους μέσα στη χώρα του, που φυλακίζει δημοσιογράφους και βοηθάει τρομοκράτες να σκοτώνουν αθώους ανθρώπους. Ισοπαλία στο ντέρμπι του κυνισμού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου