Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Το «τζάμπα» τυφλώνει: Άγνωστες λέξεις Siemens και Αυγενάκης για τα κανάλια











 










Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων ρεπορτάζ η αιματηρή επίθεση στο Μανχάταν, η εξιχνίαση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, το διαζύγιο που ζήτησε η Βίκυ Σταμάτη από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η έρευνες για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, η τροπολογία για την αδειοδότηση των καναλιών, οι αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, οι εξελίξεις στην Καταλονία... Να σημειώσουμε ότι ειδικά ο ΣΚΑΪ μύρισε και «προεκλογικό άρωμα»...
Siemens και Αυγενάκης απαγορευμένες λέξεις για τα κανάλια...

Ας δούμε, λοιπόν, τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...

Η 1η Έκθεση Κ.ΑΛ.Ο. άνοιξε τις πύλες της στην Τεχνόπολη

Στην Τεχνόπολη, από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή, περισσότερα από 150 εγχειρήματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία αναπτύσσουν οικονομική δραστηριότητα, από την αγροτοδιατροφή και την ανακύκλωση μέχρι τον τουρισμό και την πληροφορική, για πρώτη φορά εκθέτουν από κοινού τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Την έκθεση εγκαινίασε ο Αλ. Τσίπρας και χαιρετισμό απηύθυνε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου. (αναλυτικά)

Η «εξαγγελία» Μητσοτάκη που... εφαρμόζεται από τον Μάρτιο του 2017!

Από τον Μάρτιο του 2017 εφαρμόζεται πρόγραμμα κατ' οίκον διανομής φαρμάκων από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, σε καρκινοπαθείς και πάσχοντες από χρόνια νοσήματα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του Οργανισμού, με αφορμή εξαγγελία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, για την κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων σε πάσχοντες από σοβαρή πάθηση. (αναλυτικά)



Στην τελική ευθεία η αδειοδότηση των καναλιών

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία που διευκολύνει τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Πρόκειται για νομοτεχνικές βελτιώσεις που πρότεινε το ΕΣΡ προκειμένου να θωρακιστεί η αδειοδοτική διαδικασία. Κατόπιν τούτου, πολύ σύντομα θα πρέπει να αναμένεται η δημοσίευση της προκήρυξης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για 7 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου. (αναλυτικά)



Σχέδιο - σωσίβιο για 81.715 δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ

Οι δανειολήπτες για τους οποίους το συνολικό τους χρέος είναι μικρότερο των 6.000 ευρώ θεωρείται ότι έχουν αποπληρώσει το δάνειό τους. (αναλυτικά)



«Η ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο έκανε τα πάντα για να προστατεύσει τα μεγάλα συμφέροντα»

«Τα όσα αποκάλυψε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Αυγή” σχετικά με τη στάση των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, κατά τη διάρκεια της έγκρισης έκθεσης για την προστασία των καταγγελτών που δρουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, είναι ενδεικτικά των συμφερόντων που εκπροσωπεί το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)



«Ξαναδιαβάστε τις γνωμοδοτήσεις σας» απαντά ο Χρ. Σπίρτζης στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλεί την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου στις 2 μμ, σε δημόσια συνάντηση την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τον ΟΑΣΑ και την ανάδοχο εταιρεία του ΑΣΣΚ, τους φορείς δηλαδή που συμμετείχαν στις συζητήσεις για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τον τρόπο έκδοσής του. (αναλυτικά)



«Χαρακτηριστικά προπαγάνδας λαμβάνουν τα όσα λέγονται για τον νόμο αποσυμφόρησης των φυλακών»

Για στρατηγική ψεύδους, συκοφαντίας που λαμβάνει χαρακτηριστικά προπαγάνδας έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Παρασκευόπουλος σχετικά με τα όσα έχουν λεχθεί ότι με τον δικό του νόμο αποφυλακίστηκαν εγκληματίες. (αναλυτικά)



Επίθεση χρυσαυγιτών σε δικηγόρο της Πολιτικής Αγωγής

Η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη και δύο κοπέλες δέχθηκαν επίθεση από Χρυσαυγίτες μέσα σε τρόλεϊ, έξω από το Εφετείο - Aφέθηκαν ελεύθερα τα 25 μέλη της Χρυσής Αυγής που προσήχθησαν στην Kρατική Aσφάλεια - «Το Δικαστήριο πρέπει να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων», τονίζουν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής. (αναλυτικά)



Ομόφωνη απαλλαγή των δημάρχων Χαλανδρίου και Ζωγράφου, παύει η δίωξή τους

Ομόφωνα απάλλαξε το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τους δημάρχους Χαλανδρίου, Σ. Ρούσσο, και Ζωγράφου, Τ. Καφατσάκη, καθώς και τις Δ/ντριες Διοικητικού των 2 Δήμων, που διώκονταν επειδή το 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον "επανέλεγχο" των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων για την υποτιθέμενη αξιολόγηση του τότε υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, η οποία θα οδηγούσε στην απόλυση 6.500 εργαζομένων στους OTA της χώρας. (αναλυτικά)



Διευκρινίσεις για τις κάρτες του ΟΑΣΑ και την παρανόηση που οδήγησε στις ουρές

Δεν λήγει η προθεσμία για έκδοση καρτών επανέλαβε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης και έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για τις κάρτες και την παρανόηση που οδήγησε στις «ουρές» των πολιτών. (αναλυτικά)



Η ΠΟΕΣΥ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη ψήφιση των ρυθμίσεων για τον ΕΔΟΕΑΠ

Το εγχείρημα της διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ/ΕΤΑΣ πρέπει να στηριχθεί και όπως επισημαίνει στη χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ «κατά την διάρκεια της εφαρμογής της τους επόμενους μήνες να δούμε τις τυχόν αλλαγές και διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει, να γίνουν προκειμένου ο ΕΔΟΕΑΠ να καταστεί βιώσιμος μακροπρόθεσμα». (αναλυτικά)



Ώρα να κάνουμε πράξη ένα διαυγές σύστημα ανακύκλωσης

Ψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΝ για την Ανακύκλωση. (αναλυτικά)



Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2018 στην Επιτροπή Οικονομικών

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας, αναφέρθηκε στη «βελτίωση του οικονομικού κλίματος» από την ανάδειξη της σημερινής κυβέρνησης, στην επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και στην επίτευξη πλεονασματικού δημοσιονομικού αποτελέσματος της γενικής κυβέρνησης για πρώτη φορά από τότε που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία, δηλαδή από το 1995. (αναλυτικά)



Με καταγγελίες από το... 2007 και το 2015 «σπεκουλάρει» η ΠΟΕΔΗΝ για το νοσοκομείο Ιωαννίνων

«Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, στην προσπάθειά της να δυσφημήσει το δημόσιο σύστημα υγείας, δεν διστάζει να ανασύρει καταγγελίες εργαζομένων από το 2007 και 2015 (1η και 2η σελίδα καταγγελίας εργαζομένων) και παρουσιάζοντάς τες ως σημερινές, να εγκαλέσει διοίκηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως αποκλειστικά υπεύθυνους για το πρόβλημα των ράντσων της Αιματολογικής κλινικής». (αναλυτικά)



Ρεκόρ σημείωσαν οι εξαγωγές το 2016

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Χρ. Στάικος μίλησε για την πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων το 2016 και το 2017. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου