Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΝΔ. Μία παράταξη, ένα έπος κάθε μέρα-Σταύρος Κόλκας










 Όσο με ξέρουν δεν με χαρακτηρίσουν πολιτικοποιημένο τύπο. Δεν συμμετείχα ποτέ σε κομματικές ζυμώσεις, δεν φιλοξενούσα ποτέ πολιτικούς, γενικά είναι ένας κόσμος που ποτέ δεν πήρα σοβαρά.
 Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Μαλάκας πιάστηκα βέβαια. Θα μπορούσα να κάνω σούπερ αρπαχτές στην Ολυμπιάδα, σε κάτι λίστες του ΟΠΑΠ που φιλοξενούσαν στην προηγούμενή του κατάσταση «ειδικούς» αναλυτές σύμβουλους στοιχημάτων που δεν ήξεραν πως είναι το κουπόνι, θα ήμουν γραφείο Τύπου σε τριήμερες εκδηλώσεις για μισθό τριών μηνών και θα έτρωγα και τζάμπα στις δεξιώσεις των σούπερ αυτών τύπων που κάνουν δημόσιες σχέσεις με το κάθε τίποτα.

 Το βασικότερο όμως ρε παιδιά, θα ήταν το να μπορώ να προσεγγίσω στελέχη της ΝΔ. Να δω πως σκέφτονται ρε φίλε και κυρίως η ηγεσία της.
Παρατηρώ καθημερινά, αρκετά επιφανειακά είναι η αλήθεια, τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενώ ακόμη και σήμερα θεωρώ αδύνατο να χάσει τις εκλογές από τον Τσίπρα, κάθε μέρα κάνει κάτι που μου λέει πως ο τύπος είναι όντως ικανός να τις χάσει.
Αφού έχει κάνει διακόσια επικοινωνιακά εγκλήματα το τελευταίο δίμηνο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη έχουν καταλάβει και οι πλέον αδαείς πως αδιαφορεί πλήρως για το τι συμβαίνει εδώ. Δεν αναφέρομαι τόσο στα όσα δήλωσε για τον τελικό του κυπέλλου, που πραγματικά για έναν υποστηρικτή του Ολυμπιακού είναι ντροπή να μιλάει, αλλά για πολλά άλλα τα οποία μπορούν να περνάνε στο ντούκου αλλά υποσυνείδητα σε κάνουν να αναρωτιέσαι «πάνε καλά αυτοί ρε»;
Τελευταίο αριστούργημα της ΝΔ, το αίτημα που αναμένεται να κάνει η Διοικούσα Επιτροπή Νομού Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Και το παρουσιάζω ως οριστικό, γιατί δεν διαψεύστηκε από κανέναν.
Τι λένε λοιπόν αυτά τα αόρατα παλικάρια, προφανώς μετά από συζήτηση με την ηγεσία του κόμματος. Αόρατα, γιατί στα όσα έγιναν μεταξύ Κυριάκου και Ιβάν, αλλά και μεταξύ παράταξης και ΠΑΟΚ, δεν ακούστηκαν και δεν εμφανίστηκαν πουθενά.
Ζητάνε να ονομαστεί λέει κομμάτι της περιφερειακής οδού της πόλης ως Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δεν φτάνει που έχουμε το πιο ευθύ μετρό της ιστορίας των μετρό, πρέπει να ακυρώσουμε και την περιφερειακή.

Δεν υπολογίζουν τίποτα οι τύποι. Σκέφτονται μόνο την επικοινωνία και πως υποσυνείδητα θα δημιουργηθεί φιλικό κλίμα στη πόλη για την παράταξή τους. Η οποία επί της ουσίας, έχει πει ανοιχτά πως δεν την ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη όταν αυτή απαιτεί κόντρα στους χρηματοδότες της.
Να ονομάσουμε Κωνσταντίνος Μητσοτάκης την περιφερειακή με τις ανάποδες στροφές, να φεύγουν τα αυτοκίνητα απευθείας στα χωράφια, χωρίς να πετυχαίνουν καν τις μπάρες.
Να μετονομαστούν οι 40 Εκκλησίες, σε 800 εκκλησάκια. Να μη πατάει προληπτικός από τον περιφερειακό και να γίνει χαμός στο κέντρο. Να μη χρειάζεται να κάνεις μπάτζι τζάμπινγκ για να πείσεις τα γκομενάκια πόσο ελεύθερο πνεύμα και ατρόμητος είσαι. Μία βόλτα στον περιφερειακό θα αρκεί.
Πολλές φορές πιστεύω πως τα στελέχη της ΝΔ είναι απλά τρολ. Πως μαζεύονται σε ένα γραφείο το οποίο συστεγάζεται με το Κουλούρι και κάνουν κοινό μίτινγκ για το σάιτ και την παράταξη.
Σε κάποια γωνία, είναι μαζεμένα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και γελάνε μαζί τους. Γιατί ότι και να χρεώνουμε στο κίνημα, σε επίπεδο στελέχωσης ήταν έτη φωτός μπροστά.
Πλάκα – πλάκα, πέρασαν κάποιες ώρες από το δημοσίευμα πως ο Ιβάν παίρνει το Έψιλον και δεν υπάρχει ούτε μία ανακοίνωση κατά της διαπλοκής. Αρχίζουν και με αιφνιδιάζουν.
Βέβαια για να το κολλήσουμε και με τα ποδοσφαιρικά, αφού ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βγάλει κάποιον μπροστά για τις εκλογές της ΕΠΟ, έβαλε τη ΝΔ να βάλει έναν πολιτικό που δεν είναι στα φόρτε του και να τις κομματικοποιήσει.
Παίρνουν τηλέφωνα τα μέλη της εγκληματικής, αλλά και ο κ. Καλαντζής δεξιά κι αριστερά, έτσι ώστε να ψήσουν τους Νεοδημοκράτες προέδρους Ενώσεων να αλλάξουν πλευρά.
Μία λεπτομέρεια βέβαια, είναι πως ο Καλαντζής αν βρει μία μπάλα στον δρόμο θα φωνάξει την αντιτρομοκρατική, αλλά πότε ασχολήθηκαν αυτοί σοβαρά με το ποδόσφαιρο για να ασχοληθούν τώρα.
Εννοείται βέβαια πως οι πρόεδροι των Ενώσεων, ακόμη και οι Νεοδημοκράτες, απορούν με τον τρόπο που χειρίζεται το κόμμα τις εκλογές. Γιατί απλούστατα ήδη έχουν ταχθεί υπέρ της αλλαγής στο ποδόσφαιρο. Η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει το ίδιο τους το κόμμα. Που με τη σειρά του, κάνει ότι μπορεί να τους χάσει κι αυτούς.
ΥΓ Χαρακτήρισε ο luben τον Ιβάν πρόεδρο ΠΑΕ γειτονικής χώρας σε κείμενό του για το Epsilon. Ας είχα καμιά Ελβετία για γειτονική χώρα αδερφέ και για πότε θα είχα κολλήσει εκεί χαμπάρι δεν θα παίρνατε. Εκεί που δεν με θέλουν και δε με σέβονται, πατρίδα μου δεν είναι σίγουρα. Απλά που να μπλέκεις τώρα με το μπουρδέλο που γίνεται τριγύρω.
Όσο για το κανάλι, θέλω να γίνει και να αναλάβω μία εκπομπή που θα λέγεται «Αγαπητό μου Cosmopolitan» και να απαντώ σε προβληματισμένα θηλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου