Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Αυτές Είναι Οι πιο Άβολες Στιγμές της Ελληνικής Τηλεόρασης για το 2017-Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Γιατί όταν τα πράγματα πάνε τόσο στραβά, το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό






Μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή κρύβει πολλά ρίσκα μιας και ανά πάσα στιγμή τα πάντα μπορούν να καταρρεύσουν. Δεν έχει καμία σημασία αν η παραγωγή δούλευε ασταμάτητα για μήνες ώστε να δουλεύουν όλα ρολόι, αν κάτι είναι γραφτό να συμβεί τίποτα δεν πρόκειται να το σταματήσει. Τα on air στραβοπατήματα μου θυμίζουν το «Βλέπω τον Θάνατο σου». Αν δουλεύεις στο «γυαλί», ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η σειρά σου, όμως, δεν μπορείς να προβλέψεις το πότε, αλλά ούτε και να το αποφύγεις. Ευτυχώς, στην Ελληνική τηλεόραση, οι περισσότερες άβολες καταστάσεις ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο κι έτσι κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες αρκετών τραγελαφικών στιγμών, που πολλές φορές είναι πιο ενδιαφέρουσες και από την ίδια την εκπομπή. Ας αποχαιρετίσουμε λοιπόν τη τηλεοπτική σεζόν 2016 -2017, με κάποιες από τις πιο άκυρες στιγμές που μας χάρισε.

Το Playback της χρονιάς

Ίσως το πιο αποτυχημένο playback όλων των εποχών. Έλαβε χώρα -που αλλού;- σε ένα live του «Star Academy». Συγκεκριμένα, μια από τις παίκτριες, η Χριστιάννα, ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει -άνευ βαθμολογίας- την επιτυχία της Μαρίνας Σάττι, «Μάντισσα». Αξίζει να αναφέρω, ότι η κοπέλα έχει γενικά μια πολύ καλή φωνή. Ωστόσο, για κάποιο περίεργο λόγο η παραγωγή του talent show επέλεξε την εύκολη λύση του playback. 

Η Χριστιάννα εκπλήσσεται στο άκουσμα των προηχογραφημένων φωνητικών αλλά προσπαθεί να κρατήσει τη ψυχραιμία της. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν -σχεδόν- καλά. 

Η νεαρή τραγουδίστρια χάνει δυο - τρεις λέξεις, αλλά κρατά το μικρόφωνο κολλημένο στα χείλη της και η κατάσταση κάπως σώζεται. 

Από ένα σημείο κι έπειτα, όμως, δείχνει να μην ξέρει καν που μπαίνουν τα φωνητικά και αρχίζει να τα χάνει. Ο σκηνοθέτης, σε κατάσταση πανικού, γυρίζει το πλάνο στη κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας συζητάνε, με τον πιο έντονο τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς, το γεγονός ότι πρόκειται για playback.

 Αυτό λειτουργεί αρνητικά στη ψυχολογία της Χριστιάννας, η οποία, τα παρατάει στη μέση και κατεβάζει το μικρόφωνο, δείχνοντας χαμένη κι ενώ το κομμάτι συνεχίζει κανονικά. 

Σε μια σοβαρή παραγωγή θα είχε ήδη πέσει διάλειμμα για διαφημίσεις, όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι τύποι άφησαν τη διαγωνιζόμενη μόνη της στη σκηνή με το playback να παίζει και τους κριτές -και τη μπάντα- να κάνουν, μάταια, σήματα με τα χέρια για να σταματήσει η μουσική. Ξαφνικά κάνει την εμφάνιση του ο Μένιος Φουρθιώτης, χορεύοντας και ζητώντας από τον υπεύθυνο να «δώσει» πιο δυνατά το playback. 

Η τύπισσα είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα, όχι άδικα, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ρεζιλίκια που έχουμε δει σε ποτέ σε reality και το χειρότερο είναι ότι όλα δείχνουν πως το λάθος δεν ήταν δικό της. Το βίντεο έγινε viral, ενώ, συζητήθηκε μέχρι και στο reddit.

 Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και στο κοριτσάκι που βλέπουμε στο 3:21 να κοιμάται στα πόδια της μαμάς της. Μιλάμε για μία σύγχρονη ηρωίδα του ύπνου που δεν λογαριάζει από ντεσιμπέλ, κάμερες και φώτα. Εύγε, μας κάνεις υπερήφανους.

Η τσίχλα του Καρβέλα


Συγχωρέστε με που αναφέρω ξανά το «Star Academy», αλλά η αλήθεια είναι πως έδωσε ρεσιτάλ «απαλεψιάς». Αν δεν κάνω λάθος, αυτή πρέπει να είναι η πιο πολυσυζητημένη τσίχλα στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης
Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που ο Νίκος Καρβέλας άρχισε να καταλαβαίνει, ότι η φάση που του είχαν -υποθέτω- περιγράψει για να τον πείσουν να συμμετάσχει στο show δεν έχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα, αλλά, αγγίζει τα όρια του trash. Τι κάνει λοιπόν; 
Αποφασίζει να πουλήσει «τρέλα», τραβώντας όσο μπορεί τη προσοχή πάνω του και περιμένοντας να τον απολύσουν. Μια από τις μαθήτριες της σχολής έχει μόλις τραγουδήσει στη σκηνή του «Star Academy» και τον λόγο έχει η κριτική επιτροπή. Πρώτη μιλάει η Άννα Βίσση που κάνει μια κανονική κριτική στην εμφάνιση της παίκτριας, η οποία, δείχνει να συμφωνεί μαζί της, αναγνωρίζοντας κάποια ψεγάδια στην ερμηνεία της. 
Φαίνεται όμως ότι ο Νικόλας είχε άλλη γνώμη, κι έτσι αποφάσισε να φέρει τη κοπέλα σε δύσκολη θέση λέγοντας της πως ο ίδιος βρήκε πολύ καλή την εμφάνιση της και απαιτώντας να επιλέξει αν συμφωνεί τελικά μαζί του ή με την Βίσση. 
Στη συνέχεια άρχισε κάτι «φιλοσοφικά», μέχρι που, τελικά, αποφάσισε, «ως ένδειξη χαράς», να της πετάξει τη τσίχλα του, θυμίζοντας Ρωμαίο αυτοκράτορα που δίνει χάρη σε μελλοθάνατους. Αυτή ήταν και η πρώτη ρωγμή που οδήγησε, έπειτα από συνεχόμενους καυγάδες με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Μένιο Φουρθιώτη, στην απομάκρυνση του από το τηλεοπτικό πρόγραμμα. Και ζήσαμε εμείς καλά, κι αυτοί καλύτερα.

Γύρω στις αρχές του καλοκαιριού, οι κάτοικοι της χώρας δοκιμάστηκαν από τη συνεχόμενη απεργία των εργατών των δήμων, οι οποίοι είχαν σταματήσει να μαζεύουν τα σκουπίδια με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί παντού βουνά από μαύρες σακούλες. 
Όπως είναι φυσικό, η εν λόγω στάση εργασίας αποτελούσε πρώτο θέμα για πολλές μέρες στις ενημερωτικές εκπομπές. «Οι Αταίριαστοι», η εκπομπή δηλαδή που παρουσιάζει ο Γιάννης Ντσούνος με τον Χρήστο Κούτρα στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν αποτέλεσε εξαίρεση στον κανόνα κι έτσι ο συνεργάτης τους, Γιώργος Τσελίκας, βρέθηκε στον Πειραιά για να κάνει ένα οδοιπορικό ανάμεσα στα σκουπίδια. Το ρολόι έδειχνε 12:11 όταν ο ρεπόρτερ βγήκε στον αέρα, όμως, την ίδια στιγμή τύχαινε να περνάει από το σημείο και μία νεαρή κοπέλα. 
Ο τύπος έμεινε «κόκαλο», χαζεύοντας την, για να μας χαρίσει στη συνέχεια ένα από τα πιο ζαλισμένα βλέμματα που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ότι το εν λόγω βίντεο έγινε viral και ο τυπάς απέκτησε τον τίτλο του «γυπαετού της χρονιάς». Η κίνηση του ήταν απρεπής και αντιεπαγγελματική.
 Και ίσως και προσχεδιασμένη για να τραβήξει τα βλέμματα. Μάλιστα, ο τύπος «ξαναχτύπησε» πριν από λίγες μέρες, όταν κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ σε παραλία της αττικής, παρίστανε τον λιπόθυμο ώστε να πάρει το «φιλί της ζωής» από μία ναυαγοσώστρια
Βέβαια, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στη τελευταία περίπτωση έκαναν, από κοινού, χαβαλέ.

Φέτος ήταν αδιαμφισβήτητα η χρονιά του Snik. 
Έχοντας εκμεταλλευτεί στο έπακρο την επιτυχία του «Dab», έβλεπε το όνομα του να φιγουράρει στα trending του youtube κάθε φορά που ανέβαζε καινούριο τραγούδι, ενώ, το βίντεο κλιπ για το «Ferrari» τον έστειλε στα Mad Awards, όπου και βραβεύτηκε στη κατηγορία του «Καλύτερου Hip Hop Video». 
Δυστυχώς, το βίντεο με τη παραλαβή του χρυσού ανανά -το σχήμα του φετινού αγαλματιδίου- έχει χαθεί, για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο, από το διαδίκτυο, αλλά ευτυχώς στη τελετή παρευρέθησαν αρκετοί fans του, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τη στιγμή που παρέλαβε το βραβείο του και την ανέβασαν στο youtube. Ο τύπος είναι μορφή. 
Ανέβηκε στη σκηνή χωρίς να δώσει καμία απολύτως σημασία στους δύο παρουσιαστές του βραβείου -δυστυχώς, λόγω απόστασης, δεν μπορώ να διακρίνω ποιοι είναι- και πήρε κατευθείαν το μικρόφωνο στα χέρια. 
«Ω, κέρδισα έναν ανανά» ήταν τα πρώτα λόγια του rapper, ο οποίος συνέχισε ευχαριστώντας τους fans του, αλλά και το «corner» στο οποίο καθόταν η παρέα του, για να ρίξει στη συνέχεια και τη μπηχτή του για τα βραβεία που μέχρι φέτος σνόμπαραν -κατά την άποψη του- το hip hop. 
Αυτό, σε συνδυασμό με τη ζωντανή εμφάνιση που πραγματοποίησε με τον πιτσιρικά, Kristian Kostov, τον οποίο, αγνοούσε επιδεικτικά στα τέσσερα -άβολα- λεπτά που βρέθηκαν μαζί στο stage, προκάλεσαν -υποθέτω- αρκετά «εγκεφαλικά» στους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Όπως και να' χει, ο Snik έδωσε τον δικό του τόνο στα φετινά βραβεία MAD.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου