Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Απανωτά αυτογκόλ




















Όταν η Ν.Δ. αποφάσισε να μπει, παρά τη θέλησή της, στη συζήτηση για τα αντίμετρα, το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων όλα τα επικοινωνιακά κατασκευάσματά της, τα οποία με τόσο κόπο είχε σχεδιάσει και με τόσο μελάνι είχαν υποστηρίξει τα φιλικά σε αυτή μέσα ενημέρωσης.
Ο λόγος για την τροπολογία που κατέθεσε χθες με “τέσσερα αντίμετρα” βασισμένα στο υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού που πέτυχε η κυβέρνηση, την οποία επί μήνες ήθελε να ρίξει για να έρθει, υποτίθεται, αυτή στην εξουσία.
Και έτσι, μέσα στις 139 λέξεις της ανακοίνωσής της η Ν.Δ., αντί να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, όπως θα ήθελε, απέδειξε ότι είναι πιστή στο δόγμα “ό,τι να 'ναι”.
Καταρχάς, εκεί που η Ν.Δ. αρχικά υποστήριζε πως η κυβέρνηση δεν είχε καν τη νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί και στη συνέχεια αρνιόταν πεισματικά να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση περί αντίμετρων, θεωρώντας τα περίπου κοροϊδία, έρχεται και καταθέτει τροπολογία με... αντίμετρα. Και φυσικά όλοι ξέρουν ότι το δυνατό της σημείο είναι... τα μέτρα!
Δεύτερον, παραδέχεται ότι υπάρχει υπερπλεόνασμα τη στιγμή που μέχρι πρότινος το θεωρούσε περίπου δημιουργική λογιστική, και μάλιστα πλειστάκις τα στελέχη της έχουν επιπλήξει όσους Ευρωπαίους πολιτικούς και αξιωματούχους της Κομισιόν τόλμησαν να μιλήσουν με καλά λόγια για τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία μας.
Τρίτον, ζητάει από την κυβέρνηση να προβεί σε μονομερή ενέργεια δίνοντας από τώρα το υπερπλεόνασμα χωρίς καμία συνεννόηση, όταν πριν από λίγους μήνες είχε “ανακαλύψει” ότι το έκτακτο επίδομα στους συνταξιούχους ήταν μονομερής ενέργεια και γι’ αυτό δεν μπορούσε να το στηρίξει.
Τέταρτον, αντιγράφει τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια που πέτυχε η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση και τη φέρνει με τροπολογία για να την ψηφίσει, όταν είχε από καιρό διαμηνύσει σε όλους τους τόνους πως θα καταψηφίσει όλα τα αντίμετρα, άρα και αυτό.
Πέμπτον, ζητάει από την κυβέρνηση να επιταχύνει την υλοποίηση του προγράμματος που... υλοποιεί ήδη στους παιδικούς σταθμούς και ζητάει όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να έχουν πρόσβαση (σ.σ.: Σήμερα καλύπτονται 100.000 παιδιά και με το πρόγραμμα της κυβέρνησης το 2020 θα φτάσουν τα 135.000, όταν το 2015 που ανέλαβε ήταν στα 85.000!).
Στην ουσία η Ν.Δ. πάει να καλύψει το ένα λάθος κάνοντας πολλά και μεγαλύτερα λάθη. Και το σημαντικότερο λάθος της είναι ότι λέει τη μισή αλήθεια. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη και λέει πως αυτά είναι τα μέτρα και αυτά είναι τα αντίμετρα και αναμετριέται με την πραγματικότητα και την κοινωνία.
Το μεγαλύτερο ατόπημα της Ν.Δ., που όταν δεν λέει ψέματα λέει τη μισή αλήθεια, είναι ότι καταθέτει μια τροπολογία με “αντίμετρα” χωρίς να κάνει καμιά νύξη για τα μέτρα της. Νομίζει ότι κρατώντας τα κλεισμένα στο συρτάρι της η κοινωνία μπορεί να ξεγελαστεί. Αυτό κι αν είναι αυτογκόλ! Όχι απέναντι στην πολιτική της, αλλά απέναντι στην κοινωνία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου