Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Λιγότερο κράτος… Οι νεκροί δεδικαίωνται... όχι οι πολιτικές τους.









 


 

 
 

 Πέθανες – κι έγινες και συ: ο καλός.
Ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.
Τριάντα έξι στέφανα σε συνοδέψανε, τρεις λόγοι αντιπροέδρων,
εφτά ψηφίσματα για τις υπέροχες υπηρεσίες που προσέφερες.
Α, ρε Λαυρέντη, εγώ που μόνο το ‘ξερα τι κάθαρμα ήσουν,
τι κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα.
Κοιμού εν ειρήνη δε θα ‘ρθω την ησυχία σου να ταράξω.
(Εγώ μια ολόκληρη ζωή μες στη σιωπή θα την εξαγοράσω
πολύ ακριβά κι όχι με τίμημα το θλιβερό σου το σαρκίο).
Κοιμού εν ειρήνη. Ως ήσουν πάντα στη ζωή: ο καλός,ο λαμπρός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης.Δε θα ‘σαι ο πρώτος ούτε δα κι ο τελευταίος.
«Επιτύμβιον»,  Μιχάλης Αναγνωστάκης
*** Μαθήματα «δημοκρατίας» παραδίδει σύσσωμο το φιλελευθεριστάν, διαδικτυακό και «θεσμικό», τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την επίθεση σε Παπαδήμο και το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. «Βρωμάει»… διαφωτισμό από χιλιόμετρα η υστερία τους για την άποψη που δε συμβαδίζει με τη δική τους. Έχουν το 90% των συστημικών και ηλεκτρονικών ΜΜΕ να αναπαράγουν με ταχύτητα πολυβόλου τα ουρλιαχτά του μισανθρωπισμού τους… όμως δεν τους φτάνειΓνωρίζουν καλά, βλέπεις, πως η τεχνοκρατική μετα-δημοκρατία που αντιπροσωπεύουν, δεν πρεσβεύει καμία ανθρώπινη αξία, παρά μόνο φόβο, ενσωμάτωση, αναξιοπρέπεια και εργασιακό μεσαίωνα. Δυόμιση χρόνια μακριά από την κρατική κουτάλα και το σύνδρομο στέρησης τους κάνει να χάνουν τον έλεγχο και να δείχνουν το ποιοι πραγματικά είναι.
*** Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι δεν έλεγε με παρρησία αυτά που πίστευε… τη δικιά του αλήθεια. Την έλεγε και μάλιστα ήταν από τους λίγους. Αυτό όμως δε τον κάνει καλύτερο πολιτικό ή καλύτερο άνθρωπο. Γιατί αν η «αλήθεια» σου και η «πραγματικότητά» σου συμβαδίζουν με την πραγματικότητα και την αλήθεια της διαφθοράς, της διαπλοκής, των τραπεζών και των πολυεθνικών δεν είναι κοινή αλήθεια. Αν η «αλήθεια» σου καθρεφτίζει έναν κόσμο που το κοινωνικό κράτος είναι πολυτέλεια και σπατάλη, δεν είναι χρήσιμη αλήθεια. Αν η «αλήθεια» σου είναι ο κόσμος του κοινωνικού δαρβινισμού, όπου το κυνήγι τους κέρδους είναι η ύψιστη, οικουμενική αξία… τότε η αλήθεια σου είναι ζημιογόνα για το κοινό καλό. Αν όχι, επικίνδυνη. Για αυτό ακριβώς κρίνεται και θα κριθεί. Οι νεκροί δεδικαίωνται… όχι οι πολιτικές τους!
*** Αρνήθηκε τελικά η οικογένεια Μητσοτάκη, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, να γίνει δημοσία δαπάνη η κηδεία του επίτιμου προέδρου της ΝΔ. Θα πληρώσουν οι ίδιοι τα έξοδα. Δημοσία δαπάνη δηλαδή…
*** Ως δείγμα ελάχιστης ανθρωπιάς, όσοι τους έχει απομείνει τέλος πάντων, θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει 48ωρη ασυλία στον Μιχάλη Χριστοφοράκο ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί στην κηδεία του Κ. Μητσοτάκη. Πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε άνθρωποι.
*** Τιμής ένεκεν και μόνο για τις επόμενες 3 μέρες λόγω πένθους, η Σία Κοσιώνη μετονομάζεται σε Αποστασία Κοσιώνη
*** Πριν λίγους μήνες, έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Αλαφούζος, ιδρυτής του ομίλου όπου ανήκουν ο ΣΚΑΙ και η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Στο παρακάτω βίντεο ο Αριστείδης Αλαφούζος εξιστορεί, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, το πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης του ζητούσε συνεχώς χρήματα. Μικροποσά. Κάπου εκεί παρεμβαίνει ο γιος του, Γιάννης Αλαφούζος, και του ζητά να διευκρινίσει τι εννοεί με το «μικροποσά». Ο Αριστείδης Αλαφούζος απαντά ότι τα μικροποσά ήταν συνήθως 30 εκατομμύρια δραχμές. Μέχρι που ο Αρ. Αλαφούζος απηύδησε και του έδωσε την τελική επιταγή του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων…όταν και επέλθει η οριστική ρήξη της μεταξύ τους σχέσης! Τουλάχιστον ο εκλιπών Κωνσταντίνος Μητσοτάκης… έλεγε αλήθειες που πονούσαν…
*** «Το μεγάλο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι η τρίτη ηλικία. Οι άνθρωποι που δεν πεθαίνουν, δυστυχώς». Έλεγε αλήθειες που πονούσαν ο Μητσοτάκης. Μία είναι η ουσία να υπάρχει ευθανασία…
*** Φιλελέδες, δε θέλω να ακούσω καμιά αηδία πως ηθικός αυτουργός για το θάνατο του Μητσοτάκη είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος… ικανούς σας έχω μετά την απόδοση ευθυνών για τον Παπαδήμο.

Το χιούμορ πάει μαζί με το θάνατο και την πολιτική…ας θυμηθούμε, την αντίδραση των Ευρωπαίων Βρετανών για το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ. 

Και ένα -άσχετο;- bonus track με τον Κ. Μπογδάνο να διαμαρτύρεται που ταλαιπωρείται άδικα η νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση… έτσι για να τελειώσει ευχάριστα και με αισιοδοξία η σημερινή μας εκπομπή.
Όπως περιγράφει γλαφυρά και ένας παλιός ινδιάνικος μύθος: «Είδε ο εμετός τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και γεμάτος ντροπή γύρισε πίσω στο στομάχι. Δε ξαναβγήκε. Είχε πια νικηθεί«

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου