Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ποιος γράφει όσα διαβάζει η Γεννηματά;


























Γράφει ο Συγκλητικός
Είναι γνωστό σε όλους ότι η Φώφη Γεννηματά εκπροσωπεί το χειρότερο είδος πολιτικού: κληρονόμος, πρόωρη συνταξιούχος από μια εργασία που δεν έκανε ποτέ. 
Ελλειμματική σε ιδεολογική κατάρτιση και επιστημονική γνώση, χωρίς ιδιαίτερες σπουδές η αξιοσημείωτη πολιτική δράση πριν μπει στην πολιτική, αλλά και χωρίς επιδόσεις σε κάτι κατ’ ανάθεση βοηθητικά κυβερνητικά αξιώματα που ανέλαβε.
Γι’ αυτό άλλωστε και η πρώτη αντίδραση πολλών από όσους δέχονται κρούση να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ ή σε νέο κόμμα στη θέση του, είναι : «υπό την Φώφη;».
Ταυτόχρονα όμως έχει απίστευτες ικανότητες στην αποστήθιση κείμενων. Μπορεί να είναι ξύλινα, κοινότυπα, παλαιάς κοπής, με ναφθαλίνη, αλλά τα μαθαίνει «νεράκι» και τα απαγγέλει απνευστί. Αλλά ως εκεί.
Π.χ. στις συνεδριάσεις των ευρωσοσιαλιστών ενώ λέει κάποια πράγματα σωστά σε γενικές γραμμές – ειδικά από τότε που συμβουλεύεται πανεπιστημιακό με βαθειά γνώση των ευρωπαϊκών θεμάτων- αλλά στη συνέχεια δεν παίρνει μέρος στη συζήτηση.
Όχι γιατί δεν τη βοηθάει η …μετάφραση, αλλά γιατί δεν έχει προηγηθεί κείμενο!
Αυτά θα ήταν μια συνηθισμένη κατάσταση στον εγχώριο βίο- δεν έχει μόνο η Γεννηματά με αυτά τα χαρακτηριστικά- αν οι τελευταίες ομιλίες της δεν ήταν τόσο εξωφρενικές. Απαγγέλει -και προφανώς υιοθετεί – πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα, ενίοτε δεν ισχύουν καν όσα αναφέρει, έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα και γενικά αναδύουν αντιλήψεις παλαιότερων εποχών.
Ότι σ’ αυτά προσθέτει και τον μικρομεγαλισμούς του ύφους της τα κάνει χειρότερα. Πολλοί όμως διερωτώνται ποιοι τα γράφουν όλα αυτά. Αν είναι η πεντάδα του περιβάλλοντός της τότε όλα εξηγούνται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου