Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Η πραγματική ανθρώπινη κατάσταση στο “Χατζηκώστα” όπως την περιγράφει ΕΠΩΝΥΜΑ συνοδός ασθενή

















































 




Με αφορμή την καταγγελία μητέρας (ανώνυμης) για το Νοσοκομείο “Γ.Χατζηκώστα”που έγινε στις 19-5-17,στο Epirusgate………………..ι Σχετικά με την καταγγελία μητέρας για το νοσοκομείο Χατζηκώστα .
Θα αντιπαραθέσω την προσωπική μου εμπειρία…στις 16-5-2017.Αναστατωμένη πήγα την 8χρονη εγγονή μου στο νοσοκομείο Χατζηκώστα περίπου στις 12 το μεσημέρι μετά από ατύχημα στο σχολείο της, όπου τραυματίστηκε στο στόμα της. Το τμήμα ΤΕΠ σε χρόνο ρεκόρ σταματώντας άλλη εργασία εκείνης της στιγμής με οδήγησε στην παιδιατρική κλινική (Ε.Ι.).
Κατά την διάρκεια της αναμονής μας ,ώσπου να ολοκληρωθεί το προηγούμενο περιστατικό τοποθέτησαν παγοκύστη στα χείλη της μικρής.Σε 5 λεπτά μπαίναμε στο εξεταστήριο .Παρόντες 3 παδίατροι και νοσηλεύτρια. 
Η ανταπόκριση των παιδιάτρων άμεση,αποτελεσματική και με ιδιαίτερο τρόπο η προσέγγιση στο μικρό παιδί έφερε άμεσα αποτελέσματα για την πλήρη συνεργασία του στα τεστ της εξέτασης για την σοβαρότητα του περιστατικού.Παράλληλα με καθησύχαζαν..Σε 20 λεπτά με παραπεμπτικό οδηγηθήκαμε στον οδοντίατρο επειδή η εγγονή μου είχε χτυπήσει σε 3 δόντια.
Η οδοντίατρος ,μια εξαιρετική παρουσία ανθρώπου αλλά και γιατρού γρήγορη και αποτελεσματική κέρδισε και αυτή την εμπιστοσύνη του παιδιού και ολοκλήρωσε την εξέτασή της σε 15 λεπτά.
Φύγαμε από το οδοντιατρικό τμήμα με πλήρεις οδηγίες αντιμετώπισης της οδοντικής διάσεισης και οδοντικού θραύσματος και μάλιστα εγγράφως,αλλά και με την παραίνεση να την καλέσουμε στο τηλέφωνο για οποιοδήποτε πρόβλημα.
Αμέσως μετά με το παραπεμπτικό της παιδιατρικής επισκεφθήκαμε το γναθοχειρουργικό τμήμα όπου αμέσως έγινε και εκεί η σχετική εξέταση…Ολοκληρώσαμε τον κύκλο των εξετάσεων επιστρέφοντας στους παιδιάτρους όπως μας είχαν καθοδηγήσει …Φύγαμε από το νοσοκομείο σε λιγώτερο από μία ώρα.με πλήρεις οδηγίες για την αρμόζουσα περαιτέρω παρακολούθηση του περιστατικού…
Ευχαρίστησα με όλη μου την καρδιά όλους τους γιατρούς για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του έργου τους Πραγματικά τους θαύμασα για την προσέγγιση του παιδιού σε δύσκολη ώρα εφαρμογής ιατρικής πράξης.
Αυτή είναι η εικόνα του δημόσιου νοσοκομείου Χατζηκώστα στα Γιάννινα την οποία σας μεταφέρω , ως γιαγιά και υπογράφοντας με πλήρη παρρησία το παραπάνω κείμενο και όχι σαν απλή “αναγνώστρια”της προηγούμενης ¨καταγγελίας”
Ειρήνη Παπαμιχαήλ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου