Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

O Kυριάκος, ο Τσίπρας και ο ...Μαδούρο




 

 

 
 


  
Το χάος στην Βενεζουέλα και η εξέγερση εκατομμυρίων πολιτών κατά του πολιτικού φίλου του Αλέξη Τσίπρα Μαδούρο, βρίσκεται στο επίκεντρο νέας πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

"Φέρνουμε το θέμα της Βενεζουέλας στην Βουλή" έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Twitter χθες το βράδυ. "Στρατός κατά διαδηλωτών -500.000 όπλα σε οπαδούς Μαδούρο -2 νεκροί Να χαίρεστε τα πρότυπα σας! " τόνισε.

Την ώρα που οι αντιδημοκρατικές πρακτικές του Μαδούρο σε βάρος ενός λαού που λιμοκτονεί, καυτηριάζονται και προβάλλονται από κυβερνήσεις και διεθνή ΜΜΕ, η κυβέρνηση Τσίπρα επιλέγει μια εκκωφαντική σιωπή, όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς. Καταγγέλουν τις “ιδεοληπτικές γεωστρατηγικές ισορροπίες” που κρατάει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος των συμφερόντων της χώρας. 

Η ΝΔ θεωρεί ότι η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι πλέον έκρυθμη μετά τη δολοφονία διαδηλωτών, που βγήκαν στους δρόμους κατά του καθεστώτος Μαδούρο και αναλαβάνει πρωτοβουλίες, αναμένοντας την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία “έως σήμερα ταυτίζεται πλήρως με το απολυταρχικό καθεστώς, μένοντας εκτεθειμένη για την ανοχή της απέναντι σε αυταρχικές συμπεριφορές” όπως τονίζουν κομματικές πηγές.

Η ΝΔ επιμένει ότι δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις ούτε από τον υπουργό Νίκο Παππά για το ταξίδι του στη Βενεζουέλα με τον δικηγόρο κ.Αρτεμίου που ειδικεύεται στις offshore, και τις εκεί διακοπές με το ιδιωτικό αεροπλάνο αμφισβητούμενου επιχειρηματία.

Σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση Τσίπρα να πάρει θέση, βουλευτές της ΝΔ ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, ώστε να συζητηθούν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα. Καλούν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας “να προστατεύσει τον διαχωρισμό των εξουσιών» να απελευθερώσει αμέσως όλους τους πολιτικούς κρατούμενους, να ορίσει εκλογές, να σεβαστεί και να εγγυηθεί το δημοκρατικό δικαίωμα των ειρηνικών συγκεντρώσεων και να επιτρέψει την είσοδο και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας στην χώρα και την πρόσβαση σε παγκόσμιους οργανισμούς που θέλουν να βοηθήσουν”. 

Καλούν και την ελληνική κυβέρνηση «να καταβάλλει διμερώς καθώς και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων αρμόδιων διεθνών οργανισμών κάθε δυνατή διπλωματική πρωτοβουλία για τον άμεσο τερματισμό της διαμορφωθείσας κατάστασης στη Βενεζουέλα, με σκοπό την προστασία και το καλό των πολιτών της, την επαναφορά της Δημοκρατίας και τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η υπόθεση χρηματοδότησης ή μη των Ποντέμος – επίσης πολιτικών φίλων του ΣΥΡΙΖΑ- από το καθεστώς Μαδούρο, συνεχίζει να διερευνάται στην Ισπανία, γεγονός που αποτελεί μία ακόμη πηγή έντασης. Εχει ξεσπάσει και διαδικτυακός πόλεμος. Η Ομάδα της αλήθειας που είναι νεοδημοκρατικής απόχρωσης αναφερόμενη στο left.gr γράφει ότι “το site του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για πραξικόπημα της δεξιάς και ... εδώ αν μπορούσαν τα ίδια θα έκαναν”..

Oσο για το left.gr τονίζει ότι “ξεπέρασαν κάθε όριο ιλαρότητας ΝΔ και συστημικά ΜΜΕ προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν για πολλοστή φορά τις καταστάσεις πολιτικής και κοινωνικής έντασης στη μακρινή Βενεζουέλα. Έχει γίνει καραμέλα σε βαθμό υπερθετικό: 

Όταν οι εγχώριοι υπερασπιστές της Αγοράς και των «αναγκαίων μεταρρυθμίσεων» στερεύουν από επιχειρήματα κατά της Αριστεράς, αναμασούν την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανομολόγητο σχέδιο «να μας κάνει Βενεζουέλα». Στο δικό τους φαντασιακό, η Βενεζουέλα αποτελεί το απόλυτο κακό για λόγους που δεν είναι τόσο της παρούσης”. Επίσης καταγγέλει επιθέσεις που δέχθηκε από ΜΜΕ γιατί «τόλμησε να παρουσιάζει το θέμα (και) από τη σκοπιά της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας και των υποστηρικτών της”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου