Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Υπηρέτες ξένων αφεντάδων...-Χρήστου Δημήτρης



 
 
 
 







http://www.avgi.gr/article/10811/8056373/yperetes-xenon-aphentadon-

Ο πατριωτισμός και η εθνική ενότητα έχουν υπονομευτεί από τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης, που προσπαθεί να πείσει ότι για όλα τα δεινά φταίει ο Τσίπρας, λες και η χώρα μας ιδρύθηκε το 2015!

Αυτό το γεγονός πρέπει να είναι ιστορικά μοναδικό. Αντί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πιέζουν τους δανειστές να συμφωνήσουν με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να πετύχει τις λιγότερο επώδυνες συμφωνίες, πιέζουν και μάλιστα αφόρητα την κυβέρνηση της χώρας να υποχωρήσει και να δεχτεί τη λάθος συνταγή που καθηλώνει την ελληνική οικονομία στην ύφεση και τη μιζέρια! 
Μάλιστα, σε ευθεία αμφισβήτηση των λεγομένων του επιτρόπου Μοσκοβισί περί ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας, προχώρησαν οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Μ. Σπυράκη, Μ. Κεφαλογιάννης και Γ. Κύρτσος -μαζί τους και η Εύα Καϊλή του ΠΑΣΟΚ-, εγκαλώντας την Κομισιόν γιατί στηρίζει την Ελλάδα! Έφτασαν μάλιστα να ζητούν έλεγχο της πορείας των διαρθρωτικών αλλαγών στην Ελλάδα, ενώ επανέφεραν το ζήτημα της «αναξιόπιστης κυβέρνησης» υπεραμυνόμενοι των απαιτήσεων του ΔΝΤ.
ΑΝ ΑΥΤΟ δεν είναι υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων, τι στο διάολο είναι; Η χώρα χρεοκόπησε το 2010 και η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ, ως οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή, προσποιούνται ότι όλα τα δεινά άρχισαν όταν ο ελληνικός λαός αποφάσισε να απαλλαγεί από την κλεπτοκρατία την οποία εξέθρεψαν τα δύο αυτά κόμματα. 
Ακόμα και όταν η χώρα βρισκόταν στο δεύτερο Μνημόνιο και αναζητούσε απεγνωσμένα πόρους, ο Βενιζέλος δεν μπορούσε να βρει στο συρτάρι του γραφείου του τη λίστα Λαγκάρντ και ο πατριώτης Σαμαράς, ποιούσε την νήσσαν. Η λίστα περιείχε πολιτικούς φίλους και συνεργάτες, όπως ο κ. Παπασταύρου, που είχαν φυγαδεύσει μέρος του αμφισβητήσιμου πλούτου τους, σε ασφαλή καταφύγια.
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η απώλεια της ελληνικής οικονομίας από το 2010 μέχρι το 2015 έφτασε στο συγκλονιστικό ποσοστό 25% του ΑΕΠ, μοναδική εξέλιξη σε καιρό ειρήνης, δεν θεωρείται από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ικανή αιτία να ζητήσουν από τον ελληνικό λαό συγγνώμη για την καταστροφή. Όπως δεν ζήτησαν καμιά συγγνώμη που με απάτες δανείστηκαν εκατομμύρια για τις κομματικές και προεκλογικές τους ανάγκες, γνωρίζοντας ότι ποτέ δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν αυτά τα δάνεια.
ΓΙΑΤΙ όμως χρεοκόπησε η χώρα το 2010; Διότι στη δεκαετία 1996-2006 του ανοδικού οικονομικού κύκλου οι κυβερνήσεις, παρ’ ότι βρήκαν μια τεράστια ρευστότητα που ξεπερνούσε τα 500 δισεκατομμύρια, δεν φρόντισαν να μειώσουν το εθνικό χρέος, όπως κάνει κάθε νοικοκυρεμένο κράτος, και να ενισχύσουν τους τομείς της νέας οικονομίας υψηλής προστιθέμενης αξίας. Και όχι μόνον δεν το φρόντισαν, αλλά άφησαν παντελώς ανεξέλεγκτη τη φοροδιαφυγή και τις μίζες, συσσωρεύοντας πλούτο για τη διαπλοκή και τους κολλητούς. 
Συνολικά στις χώρες της Ε.Ε. η ετήσια φοροδιαφυγή - φοροαποφυγή, ανέρχεται στο συγκλονιστικό ύψος του ενός τρισ. ευρώ! Αν αυτά τα χρήματα έμπαιναν στις οικονομίες και τα ευρωπαϊκά ταμεία, το πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζουν σήμερα πολλές χώρες θα ήταν απολύτως αντιμετωπίσιμο, χωρίς τον μπαμπούλα του ΔΝΤ.
ΚΑΙ τι προτείνει σήμερα η Ν.Δ. διά του κ. Μητσοτάκη; Μείωση των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων. Αυτό και τέρμα. Καμιά νύξη για τις περικοπές των μισθών και των συντάξεων. Νομίζει ο Κυριάκος ότι το στοίχημα της ελληνικής οικονομίας είναι να ανταγωνιστεί τις οικονομίες εντάσεως εργασίας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας που συχνά επικαλείται για τη χαμηλή φορολογική κλίμακα των εταιρικών κερδών;
 Δεν έχει καταλάβει ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο που διαθέτει είναι οι νέοι Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό;
ΕΚΤΟΣ όμως από επιπόλαιος, ο Κυριάκος είναι και ανιστόρητος. Όπως διάβασαν οι αναγνώστες στο πρόσφατο άρθρο του Θανάση Παναγόπουλου στην “Αυγή”, μετά την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Δυτική Γερμανία ξεκίνησε την οικονομική ανασυγκρότηση με φορολογικούς συντελεστές που για εισοδήματα άνω των 250.000 μάρκων έφθαναν το 95%. Παράλληλα, μείωσε τους συντελεστές μικρομεσαίων εισοδημάτων. 
Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής (όπως και άλλων που προκρίθηκαν) ήταν το “γερμανικό θαύμα”. Άλλη μια χώρα η οποία βγήκε κατεστραμμένη (και όχι μόνο από τις δύο ατομικές βόμβες) από τον ίδιο πόλεμο ήταν η Ιαπωνία. Εκεί θεσπίστηκαν από τη λήξη του πολέμου έως το 1957 φορολογικοί συντελεστές που έφθαναν το 75% ή και το 85%. Και στη συνέχεια επετεύχθη και το “ιαπωνικό θαύμα”.
ΣΕ ΑΥΤΕΣ τις χώρες όμως το σοκ της διά γυμνού οφθαλμού καταστροφής δημιούργησε την ανάγκη εθνικής ενότητας, ώστε όλοι οι πολίτες και τα κόμματα που τους εκπροσωπούσαν να συμβάλουν στην ανάσταση του κράτους και του έθνους. Γι αυτό και κανείς δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για τους υπέρογκους φόρους που έπρεπε να καταβάλει. 
Εδώ ο πατριωτισμός και η εθνική ενότητα έχουν υπονομευτεί από τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης που προσπαθεί να πείσει ότι για όλα τα δεινά φταίει ο Τσίπρας, λες και η χώρα μας ιδρύθηκε το 2015! Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τις εθνικές μάχες. 
Τη μάχη για δίκαιη και βιώσιμη συμφωνία, ώστε η χώρα με αξιοπρέπεια να σταθεί όρθια και συνεπής στις υποχρεώσεις της. Και πάνω από όλα οι μηχανισμοί του κράτους και η Δικαιοσύνη πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φοροφυγάδες και τους κλέφτες του εθνικού πλούτου, με την αυστηρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Μόνον έτσι μπορείς να συσπειρώσεις τους Έλληνες σε αυτόν τον εθνικό αγώνα.
 dchristou52@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου