Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Σύννεφα ξανά πάνω από τον ΔΟΛ






































 




http://www.enimerosi24.gr/156294/σύννεφα-ξανά-πάνω-από-τον-δολ/

Τα στελέχη καταγγέλλουν υπονομευτική στάση των τραπεζών – Οργιο φημών
Και ενώ στον ΔΟΛ είχαν μπει σε μια κανονικότητα τους τελευταίους μήνες και η είσοδος του εκκαθαριστή είχε αρχικά διαφανεί ότι θα ακολουθήσει αυτήν την κανονικότητα είχαμε αρχικά το άρθρο του Αντώνη Καρακούση στο χθεσινό ΒΗΜΑ που περιέγραφε την κατάσταση, αλλά όποιος διάβαζε πίσω από τις γραμμές καταλάβαινε ότι εκφράζονταν φόβοι.

Και πριν από λίγη ώρα αναρτήθηκε στις ιστοσελίδες του ΔΟΛ ένα ανυπόγραφο κείμενο στο οποίο καταγγέλλεται αλλαγή στάσης των τραπεζών και προσπάθεια να γίνει η εκκαθάριση με κλειστό τον Οργανισμό (Δείτε εδώ το κείμενο)
Στο κείμενο υποστηρίζεται ότι η αλλαγή της στάσης των τραπεζών γίνεται από πιέσεις που δέχονται από την κυβέρνηση που επιθυμεί να μπει λουκέτο στο συγκρότημα σε πρώτη φάση για να πουληθεί στη συνέχεια σε φιλικούς στο Μαξίμου επιχειρηματίες, αλλά και στις πιέσεις των άλλων εκδοτών που θέλουν να βγάλουν από τη μέση το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ.

Από τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει πράγματι οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την εκκαθάριση δεν μπήκαν με πολύ φιλική συμπεριφορά στη Μιχαλακοπούλου παρά το γεγονός ότι ο Αντώνης Καρακούσης διαβεβαίωνε τους εργαζομένους ότι η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά και έλεγε ότι «μην ανησυχείτε ο εκκαθαριστής είναι μαζί μας».

Βέβαια κανείς εργαζόμενος δεν παίρνει εδώ και καιρό σοβαρά στον ΔΟΛ αυτά που λέει ο Καρακούσης, αφού δύο χρόνια τώρα κάθε σχετική δήλωση του για την κατάσταση εκεί, τη μισθοδοσία, τους επενδυτές, τις τράπεζες κλπ αποδεικνύονταν μούφα μετά από λίγες ώρες.

Τελευταίο παράδειγμα;
Το βράδυ πριν την τελευταία εκδίκαση της προσφυγής των εργαζομένων για να ανανεωθεί η απόφαση για το άνοιγμα του λογαριασμού, ο Καρακούσης γύριζε στα γραφεία και έλεγε το γνωστό «μην ανησυχείτε οι τράπεζες είναι μαζί μας» και το επόμενο πρωί οι τράπεζες ζήτησαν να κλείσει ο λογαριασμός και κατ’επέκταση να γίνει η εκκαθάριση με κλειστό τον ΔΟΛ. Τα σημάδια δηλαδή υπήρχαν έτσι και αλλιώς…
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες (και το σημειώνουμε το ανεπιβεβαίωτες) αναφέρουν ότι από την πρώτη στιγμή που οι άνθρωποι της εκκαθάρισης άρχισαν να κάνουν ελέγχους έχουν εντοπίσει πολλες γκρίζες περιοχές που πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά και που δυσκολεύουν την προσπάθεια να γίνει ομαλά η όλη διαδικασία.

Από το ρεπορτάζ μας προκύπτει επίσης ότι πράγματι οι τράπεζες έχουν χωριστεί σε τρία μπλοκ. Κάποιες θέλουν να γίνει η εκκαθάριση με ανοικτό τον ΔΟΛ, κάποιες λόγω δικαστικών εμπλοκών των στελεχών τους είναι διστακτικές σε κάθε κίνηση και κάποιες δηλώνουν ξεκάθαρα ότι θέλουν να γινει η εκκαθάριση με κλειστό τον ΔΟΛ.
Το επιχείρημα βέβαια που προβάλλει η πλευρά του ΔΟΛ ότι με κλειστό τον ΔΟΛ το τελικό τίμημα της πώλησης του συγκροτήματος θα είναι περίπου 15 εκ. ενώ με ανοικτό 30 και γιατί απεμπολούν οι τράπεζες έσοδα είναι λιγάκι αίολο με δεδομένο ότι μόνο στις τράπεζες τα χρέη είναι περίπου 200 εκ και από την πώληση αυτές θα πάρουν το 75% του ποσού οπότε αν οι τράπεζες θέλουν να μην έχουν πλέον τον «μπελά» ΔΟΛ στο κεφάλι τους εύκολα θα πουν «τι 190 εκ. ευρώ μέσα, τι 180 εκ το ίδιο είναι» και θα του βάλουν λουκέτο.

Φυσικά υπάρχει ο μέγας παράγοντας «εργαζόμενοι» στους οποίους πρέπει επιτέλους κάποιος να πει την αλήθεια και αυτό να γίνει ακόμη και σήμερα.
Οι εκκαθαριστές να πούνε τι βρήκαν εκεί και τι θα κάνουν και ο Καρακούσης ποιό είναι το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει μάλιστα αναγνωρίσει ο εκκαθαριστής το οποίο επικαλείται στο άρθρο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου