Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Λεπέν – Μακρόν… σα να λέμε Βορίδης ή Στουρνάρας Το ότι αδυνατούμε να κατανοήσουμε το πλέον προφανές, είναι πολύ πιο ανησυχητικό από τις Λεπέν, τους Φιγιόν, τους Αδώνιδες και τους Βορίδηδες αυτού του κόσμου. Τη μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς την φύτεψαν στην καρδιά πολλών Ευρωπαίων, η απροσχημάτιστη κοινωνική ανισότητα και η λιτότητα... ο φόβος για το μέλλον και η απληστία του 1%.
















http://www.altsantiri.gr/gnwmes/konstantinos-tachtsidis-lepen-makron-sa-na-leme-voridis-stournaras/
 *** Έσπευσαν, με το τέλος του πρώτου γύρου των Γαλλικών εκλογών, οι νεοφιλελεύθεροι στην Ελλάδα, να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για τον Εμμανουέλ Μακρόν
Πρώτοι πρώτοι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Σταύρος Θεοδωράκης
Και για τον Σταύρο Θεοδωράκη, πάει στο διάολο, εκεί που έχει φτάσει θα πιαστεί απ’ οπουδήποτε. 

Ο Μητσοτάκης όμως από που και ως που; 
Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, είχε δηλώσει παντού και σε όλους τους τόνους, ότι στηρίζει τον διεφθαρμένο, νεοφιλελεύθερο υποψήφιο της αντίστοιχης ΝΔ της ΓαλλίαςΦρανσουά Φιγιόν

Μάλιστα είχε τονίσει, περιχαρής, (συνεπικουρούμενος από δημοσιογράφους – αυλικούς) πως τους ενώνει ο κοινός αγώνας κατά του λαϊκισμού και ότι… έχουν ίδια μέρα γενέθλια (μη γελάτε, όντως το είχε γράψει στο Twitter).


*** Να υπενθυμίσουμε πως η υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν, υπέστη ισχυρό πλήγμα όταν αποκαλύφθηκε πως είχε διορίσει το μισό του σόι στο δημόσιο με αργομισθίες ενώ υπήρχε και εισαγγελική έρευνα για τη γυναίκα του. 
Ο Φιγιόν είχε επίσης υποσχεθεί προεκλογικά 500.000 απολύσεις στο δημόσιο και σκληρή λιτότητα. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;
 *** Με κάτι παραπάνω από θερμά λόγια, είχε εκφραστεί για τον Φρανσουά Φιγιόν και ο ακροδεξιός αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο λόγος ήταν πως ο Φιγιόν εκτός του ότι δεν ήθελε να του κλέψει κανένας Τόμσεν τη δόξα για τις απολύσεις και τη «μνημονιακή» λιτότητα, είχε πει και πως τα γαλλικά πανεπιστήμια είναι «εστίες μαρξιστών».

*** Στο δεύτερο γύρο, λοιπόν, των εκλογών για τη γαλλική προεδρεία πέρασαν ο -πρώην σοσιαλιστής – τραπεζίτης Εμμανουέλ Μακρόν και η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν. Σε αναλογία με την ελληνική πραγματικότητα, είναι σα να λέμε, χοντρικά, Βορίδης -Στουρνάρας.
 *** Το ότι αδυνατούμε να κατανοήσουμε το πλέον προφανές, είναι πολύ πιο ανησυχητικό από τις Λεπέν, τους Φιγιόν, τους Αδώνιδες και τους Βορίδηδες αυτού του κόσμου. 

Τη μισαλλοδοξία της ακροδεξιάς την φύτεψαν στην καρδιά πολλών Ευρωπαίων, η απροσχημάτιστη κοινωνική ανισότητα και η λιτότητα… ο φόβος για το μέλλον και η απληστία του 1%.
Άλλωστε όπως έχει πει και ο «φύρερ» της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος: «Δεν είμαστε και τίποτα μαρξιστές για να μην πιστεύουμε στην ελεύθερη αγορά«.
*** Να χαίρεστε όταν σας λένε «το ένα από τα δύο άκρα» και αναφέρονται στην αριστερά. Αυτό σημαίνει πως η απόσταση που σας χωρίζει από το μίσος της ακροδεξιάς είναι πολύ πιο μεγάλη από αυτή που «ενώνει» το ακραίο κέντρο και τους νεοφιλελεύθερους από τα απολωλότα ξαδερφάκια τους.
*** Γλώσσα δεν έβαλαν μέσα ρε παιδί μου πολιτευτές και υποψήφιοι της ΝΔ, με αφορμή τη επέτειο της «επαναστάσεως», την 21η Απριλίου. Να εδώ, για παράδειγμα, ένας γιατρός και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο υπόλοιπο Αττικής.
*** «Καταζητείται» από το στέλεχος της ΝΔ, Αλφρέντο Σαλτιέλo ένας και μοναδικός Έλληνας Εβραίος που ψήφισε σύριζα. Αν αν ζούσαμε σε εκείνες τις μαύρες εποχές της κατοχής και του εμφυλίου, είναι σίγουρο πως αν βρισκόταν ο Εβραίος που δεν ψήφιζε αυτό που θα ήθελαν οι ιδεολογικοί απόγονοι πολλών στελεχών της ΝΔ, ο Πλεύρης, ο Βορίδης & ο Άδωνις της εποχής, θα τον έβαζαν εύκολα και γρήγορα σε… τρένο, με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το χειρότερο δεν είναι πως δύο κανάλια και «έγκυροι» παρουσιαστές, μετέδωσαν ως πραγματική είδηση από την Β. Κορέα, βίντεο από κινηματογραφική κωμωδία του 2014 (The Interview). Το χειρότερο είναι πως πλέον δε σοκάρει κανέναν. Αν βέβαια το είχε κάνει η κρατική ΕΡΤ, σύσσωμο το φιλελεδιστάν θα βρισκόταν στα κάγγελα για τα 4 τζάμπα ευρώ που πληρώνει ο φορολογούμενος. Δυστοπία…

ΥΓ2. Το να «πανηγυρίζει» ένας αριστερός τα «αιματοβαμμένα» πρωτογενή πλεονάσματα και τις «αξιολογήσεις» των ντίλερ συμφερόντων, είναι σα να γιορτάζει ένας νεοφιλελεύθερος την Πρωτομαγιά ή ένας κανίβαλος την παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου