Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Όλο το κρυφό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη που προκαλεί ΤΡΟΜΟ στην ελληνική κοινωνία



 











Κρυφή ατζέντα για τον δημόσιο τομέα έχουν στη Νέα Δημοκρατία, την οποία αποκρύπτουν σκοπίμως προκειμένου να αποφύγουν τις αντιδράσεις και την παρεπόμενη πολιτική φθορά εν όψει των επόμενων εκλογών.
 Πρόκειται για ένα πλέγμα μέτρων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε απροσδιόριστο αριθμό απολύσεων, μετατάξεων και μεταθέσεων εργαζομένων -υπό οποιαδήποτε μορφή- στο Δημόσιο.
Το ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας προκαλεί ήδη ανατριχίλα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, λόγω κυρίως της θητείας του Μητσοτάκη στο καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο, ο οποίος ταυτίστηκε με τις απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων. Πόσω μάλλον αν γίνουν γνωστά τα σχέδια που εκπονούνται αυτήν την περίοδο στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή ο Κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης θα προβλέπει μεταξύ άλλων την απόλυση υπαλλήλων που κατέχουν μη οργανικές θέσεις αλλά και όλων ανεξαιρέτως των συμβασιούχων. 
Για την… τύχη που θα έχουν οι τελευταίοι έχει μιλήσει σε ανύποπτο χρόνο ο ίδιος ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, προκαλώντας ρίγη σε χιλιάδες εργαζόμενους που απασχολούνται αυτήν τη στιγμή με σύμβαση σε δομές του Δημοσίου ή εποπτευόμενων φορέων. Πέραν του ότι χιλιάδες άνθρωποι θα βγουν στην ανεργία, τα προβλήματα που θα προκληθούν θα είναι τεράστια, καθότι αρκετοί φορείς του Δημοσίου λειτουργούν αποτελεσματικά χάρις στους συμβασιούχους, που αν εκλείψουν η κατάσταση θα τεθεί εκτός ελέγχου. 
Για την απόλυση όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν κατέχουν οργανικές θέσεις φέρεται να μίλησε πρόσφατα σε κομματική εκδήλωση ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης, με την επισήμανση μάλιστα ότι από αυτήν τη… ρύθμιση το Δημόσιο θα εξοικονομήσει περί το 1,5 δισ. 
Επιπλέον, πρόθεση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι να θέσει σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικής κινητικότητας στο Δημόσιο, κάτι που επιτακτικά ζητά η πλευρά των δανειστών. Με τον τρόπο αυτό -υποστηρίζουν- θα εξομαλυνθούν τα προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που παρουσιάζουν αρκετές υπηρεσίες και δομές του Δημοσίου. 
Το μέτρο αυτό θα είναι -όπως προαναφέραμε- υποχρεωτικό και ο προς μετακίνηση υπάλληλος δεν θα έχει πιθανότατα το δικαίωμα (προνόμιο) να επιλέξει την υπηρεσία στην οποία επιθυμεί να μετακινηθεί. Θα αποφασίζεται από την υπηρεσία με βάση την ειδικότητα, τις γνώσεις, αλλά κυρίως τις ανάγκες του Δημοσίου ευρύτερα. Υπό αυτήν την έννοια, στην όλη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να υπεισέλθουν και άλλου είδους κριτήρια που θα λειτουργήσουν σε βάρος των υπαλλήλων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δανειστές ζητούν οι προς μετακίνηση υπάλληλοι να μην έχουν τη δυνατότητα διαφωνίας και μάλιστα όποιος αρνείται να μετακινηθεί στην υπηρεσία που επελέγη να πάει, να απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης. Είναι ευνόητο ότι τυχόν εφαρμογή των παραπάνω μέτρων θα βάλει τον δημόσιο τομέα σε μακρά περίοδο αναταράξεων.
ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου