Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και τα ψέματα. Ποιον κοροϊδεύουν; Του Βασίλη Παπαβασιλείου, συντονιστή Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου


















"Οι συμπατριώτες μας Δωδεκανήσιοι αλλά και όλοι οι Έλληνες έχουν βιώσει με σκληρό τρόπο τα πεπραγμένα των δικών τους ημερών, τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της χώρας από την Ν.Δ., γνωρίζουν για τα δανεικά και αγύριστα 210 εκατομμύρια που έλαβαν από τις τράπεζες και τα οποία σήμερα πληρώνει με αίμα ο Ελληνικός λαός. Είναι λοιπόν απορίας άξιον, πού βρίσκουν το θράσος και με ποιο ηθικό ανάστημα δημοσιοποιούν τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ για τα νησιά μας, και τα παρουσιάζουν μάλιστα ως ψέματα και ως καταστροφή" αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή του, ο Βασίλης Παπαβασιλείου, συντονιστής  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. 
"Αρκεί και μόνο να αναφερθούμε στον υπουργό Οικονομικών της τελευταίας ευτυχώς κυβέρνησης του πάλαι ποτέ δικομματισμού, της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου  κ. Γκίκα Χαρδούβελη. Να ξεδιπλώσουμε το διάσημο Σχέδιό του, που είχε προδιαγράψει για την χώρα πρωτογενή πλεονάσματα για την επίτευξη των οποίων ο Ελληνικός λαός (άρα και όλοι οι νησιώτες), θα ήταν υποχρεωμένος να υποστεί πολλαπλάσια δυσβάστακτα μέτρα αρκετών δις.. Ο πίνακας που ακολουθεί δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ερμηνεία. Με το 16,20% πλεονάσματα ή με το 5,50% θα είχαμε περισσότερα μέτρα; 

2015201620172018
πλεονάσματα με το σχέδιο της  Ν.Δ.3%4,50%4,50%4,20%16,20%
πλεονάσματα με το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ-0,25%0,50%1,75%3,50%5,50%

Μήπως λοιπόν να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, να πάμε στον Γενάρη του έτους 2015 για να διαπιστώσουμε τί θα εφάρμοζε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ή οποιαδήποτε άλλη συμμαχία προέκυπτε εκείνο τον καιρό; Και επειδή αυτό δεν μπορεί να συμβεί, ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω, ο λαϊκισμός και η υποκρισία σήμερα περισσεύει….



Ο λαός όμως ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ δύο φορές το έτος 2015, και το σύνδρομο της χαμένης εξουσίας θα ταλαιπωρεί τα στελέχη της Ν.Δ. ανά την Επικράτεια, όπου για 3 ακόμα χρόνια ‘’επί ματαίω’’ θα ζητούν, θα κραυγάζουν ΕΚΛΟΓΕΣ.
Αυτά σε γενικές γραμμές, και ενδεικτικά ως απάντηση για τα ψεύδη και τα πολλά «δεν», θα αναφέρω: 

  • Στα τέλη του 2014, υπήρξε σαφής δέσμευση από την κυβέρνηση Σαμαρά προς τους δανειστές, να παρουσιάσει σχέδιο μεταρρύθμισης του ΦΠΑ και να το θέσει σε ισχύ από 01.01.2015, σχέδιο που εκτός των άλλων προέβλεπε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Αυτά και άλλα πολλά που περιελάμβανε η λεγόμενη 5η αξιολόγηση, ήταν η θλιβερή προίκα που παρέλαβε η διάδοχη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεσμεύσεις που βάρυναν την Ελληνική Κυβέρνηση με το "καλημέρα" της ανάληψης των καθηκόντων της,     
  • ότι το δημοσίευμα (σημ. στελέχους της ΝΔ στη Ρόδο) αναμασά ψεύδη και προεκλογικές υποσχέσεις του Γενάρη 2015 έχοντας σαν στόχο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, αφού είναι γνωστό πως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έλαβε νέα εντολή τον Οκτώβρη του 2015, απευθυνόμενη στον Ελληνικό Λαό με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης του Ιουλίου, μιας συμφωνίας που απέφερε δυστυχώς ένα 3ο μνημόνιο, με λιγότερες όμως δεσμεύσεις κατά 20 δις, και καλύτερους όρους  χρηματοδότησης για την τετραετία 2015 -2018,
  • ότι οι άνεργοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τα οποία προφανώς δεν συγχρωτίζονται τα στελέχη της Ν.Δ., ανακουφίζονται από τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης: δωρεάν ρεύμα και νερό σε φτωχά νοικοκυριά, δωρεάν μετακινήσεις ανέργων, επιδότηση ενοικίου, κάρτα αλληλεγγύης, γεύμα σε κάποια κατ’ αρχήν σχολεία, έναρξη εφαρμογής ολοήμερων δημοτικών σχολείων,  κουπόνια σίτισης, κατάργηση των 5,00 ευρώ στα νοσοκομεία, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων των κατοίκων αυτής της χώρας, την αναπλήρωση των χαμένων εισοδημάτων από το ΕΚΑΣ, όλα αυτά τα μέτρα που ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα υλοποιεί,   
  •  την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, την ανάδειξη του σε πρόβλημα Ευρωπαϊκό και διεθνές, παρά τις όποιες αδυναμίες (βλέπε συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας), κόντρα στα ξενοφοβικά και ρατσιστικά σύνδρομα εκπροσώπων της ακροδεξιάς, αλλά και δημάρχων που είναι ανίκανοι να κατανοήσουν τα όρια της δικής τους πολιτικής με την εθνική πολιτική.

Και για να τελειώνουμε με την κοροϊδία: Στις 4/10/2009 ο Έλληνας και η Ελληνίδα ψήφισαν ΠΑΣΟΚ με σύνθημα ‘’λεφτά υπάρχουν’’, και το 2010 του έβαλαν την θηλιά με το 1ο μνημόνιο. Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 ο κ. Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές ασκώντας αντιπολίτευση στον κ. Παπανδρέου για το μνημόνιο, και μόλις κέρδισε τις εκλογές ψήφισε κι αυτός ένα 2ο μνημόνιο.
Ναι, και ο ΣΥΡΙΖΑ ατυχώς (ψευδώς για τους πολιτικούς αντιπάλους) υποσχέθηκε να σχίσει τα μνημόνια, και αυτός ήταν ένας ισχυρός προεκλογικός λόγος για να τον εμπιστευθεί ο κόσμος τον Γενάρη του 2015. Βρέθηκε όμως απέναντι σε μια Γερμανική Ευρώπη, μη έχοντας συμμάχους ούτε καν στην Ελλάδα, και με βαρίδια δεσμεύσεων από τους προκατόχους Σαμαρά – Βενιζέλο να διαπραγματεύεται με κύριο όπλο το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, και με λογικά επιχειρήματα αφ’ ενός πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και αφ’ ετέρου πως η κρίση χρέους δεν είναι μόνο Ελληνικό πρόβλημα, κύρια Ευρωπαϊκό.



Η Ελληνική Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε για πρώτη φορά και κατάφερε να διεθνοποιήσει το θέμα αλλά και να αποκτήσει συμμάχους. Αναδιπλώθηκε με το πραξικόπημα των Βρυξελλών τον Ιούλιο του 2015, και συνθηκολόγησε με ένα μνημόνιο. Παρά το αποτέλεσμα αυτό, είχε το θάρρος να ζητήσει ξανά την εμπιστοσύνη του Ελληνικού Λαού. Και την είχε.



Η μεγάλη λοιπόν διαφορά πολιτικής ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ από την μία πλευρά, και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. από την άλλη, καταγράφεται τον Οκτώβρη του 2015 όταν στις εκλογές που επεδίωξε να γίνουν, ζήτησε την εντολή του Ελληνικού Λαού ‘’με το μνημόνιο στο χέρι’’. Και επειδή τα μνημόνια και η απώλεια της εθνικής κυριαρχίας ούτε ξεκίνησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και είναι αριστερή πολιτική, υλοποιείται το ‘’παράλληλο’’ πρόγραμμα παροχών στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, και υποσχόμενος ΑΓΩΝΑ για το οριστικό τέλος της εποπτείας της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές, και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας το συντομότερο.
Αντί λοιπόν να ζητούν εκλογές εκεί στην Ν.Δ. και να γελοιοποιούνται διαρκώς, θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν, θα έπρεπε να μας πουν με ποιο τρόπο και πότε θα επιστρέψουν τα δανεικά που έπαιρναν με εγγύηση τον ‘’αέρα’’, θα έπρεπε να λογοδοτούν για μια σειρά όχι μόνο πολιτικών αλλά και αρκετές φορές σκανδάλων που απαξίωσαν την πολιτική και μας έφεραν σε αυτό το τέλμα:
η μη αδειόδοτηση των καναλιών και τα παιχνίδια με τον βασικό μέτοχο, διάφορες προσλήψεις προσλήψεις κατά καιρούς  χωρίς ΑΣΕΠ, το καρτέλ γάλατος, το ‘’παραδικαστικό’’, οι υποκλοπές στην Vodafone, η υπόθεση ζαρντινιέρα με θύμα τον Κύπριο φοιτητή, το σκάνδαλο SIEMENS γνωστό και ως σκάνδαλο Μητσοτάκης, η Μονή Βατοπεδίου,  είναι μερικά από τα πεπραγμένα της  Ν.Δ..
Λίγη τσίπα! Όλοι οι 'ίδιοι' δεν είμαστε. Όλοι οι 'ίδιοι' δεν θα γίνουμε. Εκτός αν κυριαρχήσει η μετάλλαξη σε αυτό τον χώρο. Όμως σήμερα δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί κάτι τέτοιο.
Ο κ. Τσίπρας και αυτή η κυβέρνηση εγκαινιάζουν μια νέα περίοδο στην πολιτική ζωή, στην ιστορία του τόπου μας, στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί αναδύθηκε στο προσκήνιο την ώρα της παρακμής του δικομματισμού που κυριάρχησε το περασμένο σχεδόν μισό αιώνα στην Ελλάδα, γιατί  καλείται να καταγράψει το ‘’πρώτη φορά Αριστερά’’στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και των συμμάχων της, , γιατί η κρίση χρέους μαστίζει την Ευρώπη της Λαϊκής Δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί τα μέτρα λιτότητας διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή, γιατί η ακροδεξιά ανεβαίνει επικίνδυνα, γιατί το προσφυγικό είναι σε έξαρση, γιατί στην γείτονα Τουρκία η Δημοκρατία δοκιμάζεται, γιατί στην Αμερική το ξανασκέπτονται να ψηφίσουν...
Και εξ’ αυτής της πολιτικής συγκυρίας, η δική μας Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στο πνιγηρό δημοσιονομικό περιβάλλον, με την στεναχώρια των μνημονίων, στα δύσκολα, είναι υποχρεωμένη/ος να επιτύχει". 
Βασίλης Η. Παπαβασιλείου
συντονιστής  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου









1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΧΡΥΣΟΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
    ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΥΡΩΔΙΑ
    ΑΠΛΑ
    ΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
    ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ
    ΚΑΙ ΤΑ 3 ΦΤΥΧΙΑ ΣΑΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΛΟΓΩ ΦΤΩΧΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΣΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΥΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΟΥΛΗΣ
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΛΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή